stasiof
Member
@FirmwareTCLbotA jest to gdzieś gdzie nie trzeba specjalnie instalować kolejnego komunikatora? Bo tu, gdzie można podglądać bez niego: https://t.me/s/tclupdates nie ma.
T615T03...IMG
or
LINK
@FirmwareTCLbotA jest to gdzieś gdzie nie trzeba specjalnie instalować kolejnego komunikatora? Bo tu, gdzie można podglądać bez niego: https://t.me/s/tclupdates nie ma.
Problem tylko w tym, że większe problemy są z flagowym 935 (nieszczęsny jasny pasek w panoramie) , szczególnie w wersji 75 cali. To nie są odosobnione przypadki, Poniżej screen zSą tacy co są bardzo zadowoleni.Telewizor TCL C835 4K Ultra HD: Mini LED, QLED, 1000 nitów, Dolby Vision/Atmos, HDR10+, 144 Hz i Google TV.
Będę relacjonował na bieżąco...też wziąłem tą gwarwncję na 5 lat...generalnie pomijając te rzeczy, o których pisałem powyżej to TV bardzo mi się podoba...jakoś w HBO Max itp genialna...kąty, obraz, kolory... będą teraz Święta, na pewno będzie mocno przetestowany... 😁 generalnie nie spotkałem...hdtv.com.pl
Jak dla mnie tak. Atmos puszczam przez ampli i tak, z telewizji korzystam sporadycznie. No i kompletny brak wsparcia dla tego TV od ponad roku robi swoje, oficjalnej aktualizacji przez OTA praktycznie nie było (503 została usunięta).Ten pasek, to jest akurat najmniejszy problem tego tv.
To jest podobno metoda, żeby wyeliminować/ograniczyć fluktuację jasności (z avsforum):Poradziłem sobie . Wróciłem już do oficjalnego . Ale i tak jest coś takiego że jak jest jakaś scena taka bardziej ciemna niż jasna . Tv czasami ta scenę w trakcie oglądania albo rozjaśni troszkę albo przyciemni ...
Biorąc to na logikę to raczej powiększy fluktacje a nie wyeliminuje.... Oby zadziałałoTo jest podobno metoda, żeby wyeliminować/ograniczyć fluktuację jasności (z avsforum):
Zrobiłem, wieczorem sprawdzę, czy działa.
- Have a source in HDR so that the setting applies to HDR mode (I did it in Dolby Vision).
- Enter the factory menu by pressing 1950 when highlighting the Contrast setting in the Picture Settings
- Go to Param Menu
- Go to DBC (Dynamic Backlight control) and change the Energy Saving setting from OFF to HIGH.
- Exit Param mode, done!
Witam,nie wiem jak się włączyć w wątek bo jestem nowy, tydzień temu kupiłem tcl65 c835,nie mogę znaleźć trybu film,w chodząc w system mam tryb sport i gracz,i tyle, coś nie tak z oprogramowaniem?Właśnie dlatego i dokładnie dlatego , że każdy ma być zadowolony z wyboru modelu dla siebie.
Jeśli jest z Małego Fiata - to szacun dla niego.
Znam bardzo wielu którzy są bardzo zadowoleni z wyboru.
Znam takich którzy nigdy nie są zadowoleni z niczego.
To się jakoś nazywa...
soplus - fajnie , napisz czy zadziałało.
Jak coś trzeba to zastosować do każdego wejścia osobno . Czyli dla HDR,Dolby Vision ciemny,Dolby Vision jasny....To jest podobno metoda, żeby wyeliminować/ograniczyć fluktuację jasności (z avsforum):
Zrobiłem, wieczorem sprawdzę, czy działa.
- Have a source in HDR so that the setting applies to HDR mode (I did it in Dolby Vision).
- Enter the factory menu by pressing 1950 when highlighting the Contrast setting in the Picture Settings
- Go to Param Menu
- Go to DBC (Dynamic Backlight control) and change the Energy Saving setting from OFF to HIGH.
- Exit Param mode, done!
Kiki wszystko ok tylko to nie zmienia faktu, że od roku największe bolączki tego tv nie są rozwiązane a wsparcie tcl nie istnieje. Co ciekawe tcl na lewo i prawo reklamuje wszystkie swoje serie tv tylko nie c935...Czyli wychodzi na to, że dali dupy z flagowcem i schowali głowę w piasek, brak oficjalnego OTA od roku jest tego najlepszym przykładem. Produkt jest po prostu niedopracowany albo zastosowane komponenty nie radzą sobie z zaawansowaną matrycą w wersji 75 cali.Nie każdego stać na Ferrari, ale nie zabronisz ludziom cieszyć się ze swoich małych sukcesów.
Twoja ocena jest tak, innych ucieszonych inna. Wystarczy to uszanować.
Różne use-case'y, różne wymagania. Ale firmware w tej serii tv to jest obiektywnie tragedia i to dotyka każdego modelu jako że chodzą na tym samym SOC.
Ostatnio więcej na nim gram, niż oglądam filmy (bo nie ma co oglądać...) więc mnie ten pasek przestał dotykać - ale inne babole pozostały. Chociaż ten soft, który wskoczył na OTA i z niego znikł po paru dniach, mimo wszystko jest trochę lepszy od poprzednich (pomijając crashe przy wyłączaniu niektórych aplikacji, u mnie Kodi).
Jak na polskie warunki, to nie sa takie znowu tanie telewizory, szczególnie te większe rozmiarowo i jakąś jakość powinny jednak trzymać