AlbertoTomba
Active member
A jest to gdzieś gdzie nie trzeba specjalnie instalować kolejnego komunikatora? Bo tu, gdzie można podglądać bez niego: https://t.me/s/tclupdates nie ma.
@FirmwareTCLbotA jest to gdzieś gdzie nie trzeba specjalnie instalować kolejnego komunikatora? Bo tu, gdzie można podglądać bez niego: https://t.me/s/tclupdates nie ma.
Problem tylko w tym, że większe problemy są z flagowym 935 (nieszczęsny jasny pasek w panoramie) , szczególnie w wersji 75 cali. To nie są odosobnione przypadki, Poniżej screen zSą tacy co są bardzo zadowoleni.Telewizor TCL C835 4K Ultra HD: Mini LED, QLED, 1000 nitów, Dolby Vision/Atmos, HDR10+, 144 Hz i Google TV.
Będę relacjonował na bieżąco...też wziąłem tą gwarwncję na 5 lat...generalnie pomijając te rzeczy, o których pisałem powyżej to TV bardzo mi się podoba...jakoś w HBO Max itp genialna...kąty, obraz, kolory... będą teraz Święta, na pewno będzie mocno przetestowany... 😁 generalnie nie spotkałem...hdtv.com.pl
Jak dla mnie tak. Atmos puszczam przez ampli i tak, z telewizji korzystam sporadycznie. No i kompletny brak wsparcia dla tego TV od ponad roku robi swoje, oficjalnej aktualizacji przez OTA praktycznie nie było (503 została usunięta).Ten pasek, to jest akurat najmniejszy problem tego tv.
Z Fiata 126 p też "Są tacy co są zadowoleni."Ale jakie to było auto , każdy wie.Są tacy co są bardzo zadowoleni.Telewizor TCL C835 4K Ultra HD: Mini LED, QLED, 1000 nitów, Dolby Vision/Atmos, HDR10+, 144 Hz i Google TV.
Będę relacjonował na bieżąco...też wziąłem tą gwarwncję na 5 lat...generalnie pomijając te rzeczy, o których pisałem powyżej to TV bardzo mi się podoba...jakoś w HBO Max itp genialna...kąty, obraz, kolory... będą teraz Święta, na pewno będzie mocno przetestowany... 😁 generalnie nie spotkałem...hdtv.com.pl
To jest podobno metoda, żeby wyeliminować/ograniczyć fluktuację jasności (z avsforum):Poradziłem sobie . Wróciłem już do oficjalnego . Ale i tak jest coś takiego że jak jest jakaś scena taka bardziej ciemna niż jasna . Tv czasami ta scenę w trakcie oglądania albo rozjaśni troszkę albo przyciemni ...
Biorąc to na logikę to raczej powiększy fluktacje a nie wyeliminuje.... Oby zadziałałoTo jest podobno metoda, żeby wyeliminować/ograniczyć fluktuację jasności (z avsforum):
Zrobiłem, wieczorem sprawdzę, czy działa.
- Have a source in HDR so that the setting applies to HDR mode (I did it in Dolby Vision).
- Enter the factory menu by pressing 1950 when highlighting the Contrast setting in the Picture Settings
- Go to Param Menu
- Go to DBC (Dynamic Backlight control) and change the Energy Saving setting from OFF to HIGH.
- Exit Param mode, done!
Witam,nie wiem jak się włączyć w wątek bo jestem nowy, tydzień temu kupiłem tcl65 c835,nie mogę znaleźć trybu film,w chodząc w system mam tryb sport i gracz,i tyle, coś nie tak z oprogramowaniem?Właśnie dlatego i dokładnie dlatego , że każdy ma być zadowolony z wyboru modelu dla siebie.
Jeśli jest z Małego Fiata - to szacun dla niego.
Znam bardzo wielu którzy są bardzo zadowoleni z wyboru.
Znam takich którzy nigdy nie są zadowoleni z niczego.
To się jakoś nazywa...
soplus - fajnie , napisz czy zadziałało.
Owszem,szacun.Co nie zmienia faktu ,ze "Maluch " to gów...iane auto było.I lubienie go lub nie, nie ma tu żadnego znaczenia.Jeśli jest z Małego Fiata - to szacun dla niego
Jak coś trzeba to zastosować do każdego wejścia osobno . Czyli dla HDR,Dolby Vision ciemny,Dolby Vision jasny....To jest podobno metoda, żeby wyeliminować/ograniczyć fluktuację jasności (z avsforum):
Zrobiłem, wieczorem sprawdzę, czy działa.
- Have a source in HDR so that the setting applies to HDR mode (I did it in Dolby Vision).
- Enter the factory menu by pressing 1950 when highlighting the Contrast setting in the Picture Settings
- Go to Param Menu
- Go to DBC (Dynamic Backlight control) and change the Energy Saving setting from OFF to HIGH.
- Exit Param mode, done!