Ci wszyscy którzy maja tzw inteligentne kluczyki czyli podchodząc do auta same się otwierają odpalasz na przycisk itp sprawy każdy wie o co chodzi.. Proponuję tym którzy mają taki kluczyk odpowiednio obchodzić się w miejscach np. jesteście w miejscu gdzie jest dużo anten od CB radio, jakieś elektrownie, słupy wysokiego napięcia - tylko te konkretne itp miejsca żeby w takich miejscach jedne drzwi jak na chwilkę wychodzicie zostawić uchylone lub klucze mieć ze sobą.. mi się przydarzył taki myk że podchodząc do auta jak zwykle drzwi się same otworzyły, tylne drzwi otworzyłem fizycznie że tak powiem , włożyłem plecak z dokumentami, kluczykiem itp.. zamknąłem tylne drzwi i coś zgłupiało i tak jakby kluczyki wysłały sygnał że są poza autem.. drzwi wszystkie się zamknęły.. a że to była sobota i po godzinach pracy salonów to AS. może tylko ściągnąć auto do serwisu i do poniedziałku będzie tam sobie czekało i panowie przyjdą w pon. do pracy to sobie otworzą takie auto awaryjnie za darmo oczywiście.. a że ja miałem wszystko w tym aucie to niestety trzeba było wezwać fachowców złota raczka i kosztowało to 300 zł plus VAT..
Pan złota rączka powiedział że bez względu na markę od normalnych aut posiadających taka funkcję po bryki za nawet 500 tys. i lepiej bo takowe też otwierał dzieje się to wszystkim jeśli są w danym momencie w dość dziwnym miejscu..
Inny przypadek mam u siebie w rodzinnym miejscu jak chce zaparkować koło pewnego sklepu , gdzie bardzo bliziutko od tego sklepu jest mleczarnia i wiadomo dziwne rożne tam ustrojstwa chodzą i nigdy tam samochód nie może się zamknąć poprzez kciuk (dotknięcie klamki) tak jak to robię zazwyczaj, mało tego również nie mogę zamknąć go z pilota.. w tym miejscu.. i ostatnim razem A6 była koło mnie i miała to samo.. Także troszkę trzeba uważać.. bo może zaboleć.. mi ten gadżet pasuje ale teraz już uważam..
3-4 nowości na BR poszły