Kolego to nie ma znaczenia jakiego typu kluczyk masz.. ten sam model samochodu złodziej jest w stanie Ci zakosić bez względu czy jest na zwykły kluczyk czy tez inteligentny itp bo to rożnie ludzie mówią. I to mówią zarówno Ci ludzie z branży którzy otwierają awaryjnie drzwi jak i firmy specjalistyczne zajmujące się tą tematyką.. Dla złodzieja nie ma to żadnego znaczenia, a właścicielowi samochodu pomaga w wielu wypadkach ale trzeba uważać, a moja ignorancja w tym temacie, że mi się to nie zdarzy zaowocowała wydaniem ponad 300 zł.. i to jest moja wina i nauczyłem się.. całe szczęście że to było na miejscu, a nie w szczerym polu jak to podawałem przykład gościa z A8.. A patrząc że od pewnego pułapu w pewnych markach wyłącznie takie systemy się sprzedają to widać że ludzie lubią takie rozwiązania.. i jest to tak samo "bezpieczne" jak i zwykłe kluczyki.. Plus to jest wygoda idziesz do samochodu i chcesz włożyć kurtkę do bagażnika - pokładasz nogę pod zderzak klapa się otwiera - cały samochód jest w tej chwili zamknięty, naciskasz przycisk w klapie i ona opada , auto wydaje dźwięk informujący o tym że auto się uzbroiło - nic człowieka nie interesuje o niczym nie musi pamiętać.. Dodatkowo mercedes ma kilka ustawień przed złodziejami ale to nie będę pisał żeby nie zdradzać, a jak kiedyś sobie zakupisz gwiazdę to będziesz wiedział o co chodzi.. choć złodzieje zapewne o tym i tak wiedzą ale .... jak to mówią szczerzonego Pan Bóg szczerze.. I ostatni aspekt - Kolego pamiętasz jak kiedyś - chyba Tobie pisałem w mailu o ubezpieczeniu auta ile płacę ... i przy aucie o prawie 100% droższym w chwili obecnej.. to teraz sobie dodaj odpowiednio do tego co wtedy pisałem i wyjdzie Ci, że po to się płaci maksa w ubezpieczeniu żeby nie mieć problemów przy kradzieży, stłuczkach - wymiana części na nowe oryginalne nie jakieś zamienniki itp dziadostwa.. a że to kosztuje bo można by było za to kupić co roku fajniutki z górnej półki amplituner nie wspominając o kasie ze sprzedaży starego - tego jednorocznego :- ) to już inna bajka.. ale dzięki temu stawiając auto na parkingu nie myślę o nim czy jak przyjdę to będzie ono stało czy też nie.. na pewne rzeczy kupując coś musi być człowieka stać... to tak jak z elektroniką jak ktoś ma potężne monobloki itp to czy taka osoba myśli ile będzie płacić miesięcznie za prąd.. nie - musi go być stać na to.. :- ) życie..;
Ostatnia edycja: