a ten plik widgetlist.xml do edycji to gdzie go znajdę bo nigdzie go nie widzę
tej gościu , a dlaczego powielasz posty ?!?!
a ten plik widgetlist.xml do edycji to gdzie go znajdę bo nigdzie go nie widzę
zbk2007 i as1970 - SKASOWAC POSTY !!!!!!!!!!!tej gościu , a dlaczego powielasz posty ?!?!
Zauważyłem, że nie należy uruchamiać swoich widgetów na koncie develop. Logujemy się synchronizujemy/instalujemy gadżety, wylogowujemy i dopiero wtedy wchodzimy w dany gadżet - na innych kontach niż develop wszystko działa ok.
U mnie dochodziło do tego, że nawet nie chciało się później uruchomić internet@tv - pomógł trick, który wymyśliłem, to odłączenie kabla sieciowego (LAN) i uruchomienie internet@tv, długo się wtedy ładuje i kończy komunikatem o zakłóceniach w sieci, ale co istotniejsze wylogowuje użytkowników, potem wystarczy połączyć kabel sieciowy (LAN) i znów odpalić, wtedy działa bez problemów.
No i oczywiście dodajemy do plików config.xml kod, który podał jakiś czas temu użytkownik myca
http://www.hdtv.com.pl/forum/samsun...t-opinie-wszystko-o-serii-598.html#post569730
Plik config.xml znajduje się w każdym gadżecie.
Od dawna data jest widoczna po najechaniu na dolną belkę.przydała by się tylko drobna zmiana kosmetyczna wiem ze można sprawdzić z którego jest plik ale przydało by sie to bardziej uwidocznić bo za każdym razem zeby sprawdzić czy coś nowego dodałeś trzeba przelecieć cała listę szukając myszką z którego ten plik a wystarczyło by obok wer. dodać datę
Przystał bym na to. Z chęcią bym się dowiedział np. jak dokładnie skonfigurować SamyGO Extensions. Przydało by się również podstawowe info typu: Jak wyłączyć tryb sklepowy/hotelowy?no i faq jest zajebisty może koledzy pomożemy morasowi w rozbudowie go zbierając materiał z forum ?
Spróbuj wrzucić na NAS'a jakiś plik tekstowy o nazwie 'index.html' z dowolnym tekstem. Potem po wpisaniu na kompie w przeglądarce adresu ip serwera sprawdź czy wyświetli się ten tekst. Jeżeli nie to masz coś nie z ustawieniami serwera.moras jedno pytanko odnośnie faq do wgrywania widgetów (wcześniej robiłem przez ten program zgodnie z opisem i wszystko śmiga) odnośnie
" 2. Rozpakuj archiwum do katalogu htdocs znajdującego się w katalogu programu XAMPP."
czy jak mam lokalny serwer to też muszę tworzyć katalog czy wystarczy że wrzucę przerobione paczki na serwer np. w glownym katalogu (...)
Na tym forum i tak jest bałagan, dlatego nie radzę robić ponownie podobnych numerów bo posypią się raporty.tej gościu , a dlaczego powielasz posty ?!?!
Też się spotkałem, z nieskończonym Ładowaniem Internet@TV. Zwykle też odłączałem kabelek sieciowy.(...) nie należy uruchamiać swoich widgetów na koncie develop. (...) nie chciało się później uruchomić internet@tv - pomógł trick, który wymyśliłem, to odłączenie kabla sieciowego (LAN) i uruchomienie internet@tv, (...) wtedy działa bez problemów.
No i oczywiście dodajemy do plików config.xml kod, który podał jakiś czas temu użytkownik myca (...)
Część widżetów było dobrze. Resztę uzupełniłem i w miarę możliwości przekonwertowałem grafiki PNG w widżetach dzięki temu zajmują znacznie mniej przestrzeni na dysku TV (np. Google Map jest prawie o połowę mniejsze).@mgreat36 - trzeba po prostu w pliku/plikach config.xml pododawać linie:
po prostu często jest autoupdate ustawiony na yes.Kod:<autoUpdate>n</autoUpdate> <type>user</type>
@awkonin - zasugerujcie coś proszę w zamian za zielony... bo ja praktycznie mam załadowane pluginy niewizualne i nieklikalne (AspectRatio, BiggerYellowFont, RemoteLANControl) więc nic mi za bardzo nie wchodziło w paradę - ale skoro MyButtons poszedł do ludzi to powinien być użyteczny
Mój plugin ma największy sens kiedy działa w autostarcie, wtedy można pominąć ładowanie innych, używanych sporadycznie i odpalać je właśnie za pomocą MyButtons - to po prostu oszczędza pamięć. W ten sposób ładuje wymienione wyżej pluginy, montuje zewnętrzne zasoby(które mogły być niedostępne w momencie uruchamiania TV i tym samym nie zostały zamontowane)
Kolego zajrzyj do slownika.tej gościu , a dlaczego powielasz posty ?!?!
AS1970 To miał być cytat i prożba o odpowiedz na TWÓJ post -wyszło jak wyszło ja poprostu PRZEPRASZAM!
MORAS86 jak byś odpowiedział AS1970 było by dwóch mądrzejszych i porządek na forum-chyba to rozumiesz bo JESTEŚ mondrym facetem i wiele dobrego dla maluczkich tu robisz! MGRETA36 za co? JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM!!!!!
@awkonin - a to GUIDE to nie jest czasem EPG przy dvb-t ?
tak naprawdę nie wiem bo ja używam tylko i wyłącznie hdmi bez złącza antenowego
Postaram się najwyżej dorobić w configu ustawianie tego przycisku.
Co do automatycznego ładowania to ja używam metody naszego kolegi geo650 ze zmodyfikowanym libusb - do poczytania: https://sourceforge.net/apps/mediawiki/samygo/index.php?title=Autoloader_for_extra_exeDSP_plugins_%28B65x%29
Istnieje też metoda przez GDB: https://sourceforge.net/apps/mediawiki/samygo/index.php?title=Autoloader_for_Content_Library_Games
Oraz programik injectso, który ładnie wkomponowany w któryś skrypt sh załaduje pluginki
Oczywiście każda z metod do dokładnego postudiowania bo można sobie ładne kuku z TV zrobić :/
???????????Jericho24 -Jak się nigdy nie pomyliłeś to rzuć jeszcze raz.Proszę!
to o belce wiedziałem ale dopisek new pasujeOd dawna data jest widoczna po najechaniu na dolną belkę.
Dodatkowo od teraz po dodaniu nowej aplikacji lub aktualizacji będę starał się dodać ikonkę informującą o tym, iż jest to nowość (wyświetlać się ona będzie przez określony czas - powiedzmy 2 tygodnie).
wrzucałem nie do tego katalogu nas ma możliwość postawienia strony www i do tego był katalog qweb w którym jest plik index.phpSpróbuj wrzucić na NAS'a jakiś plik tekstowy o nazwie 'index.html' z dowolnym tekstem. Potem po wpisaniu na kompie w przeglądarce adresu ip serwera sprawdź czy wyświetli się ten tekst. Jeżeli nie to masz coś nie z ustawieniami serwera.
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<rsp stat="ok"><list>
<widget id="googlemaps">
<title>Google Maps</title>
<compression size="512994" type="zip"/>
<description></description>
<download>http://192.168.1.10/Widget/11101000003_googlemaps.zip</download>
<download>http://192.168.1.10/WidgetMgr-1.060.all.091022</download>
<autoUpdate>n</autoUpdate>
<type>user</type>
</widget>
</list></rsp>
Witam
Po aktualizacji widget manager (wersja 1.066) uruchamia się bardzo długo lub w ogóle. Czy jest tak tylko u mnie czy jeszcze u kogoś?. Jeżeli to wina nowego managera to "brawo" dla Samsunga za jak zwykle udaną aktualizację.
Witam
Po aktualizacji widget manager (wersja 1.066) uruchamia się bardzo długo lub w ogóle. Czy jest tak tylko u mnie czy jeszcze u kogoś?. Jeżeli to wina nowego managera to "brawo" dla Samsunga za jak zwykle udaną aktualizację. I jeszcze jedno pytanie. Czy widget YouTube w wersji 3.026 (to chyba ta z serii C) komuś działa, bo u mnie ładuje się tylko tło.
Pzdr
Andrzej
u mnie dokładnie te same objawy po aktualizacji, ( często wisi na łączenie ... )