Samsung seria B650 (32b650, 37b650, 40b650, 46b650) test, opinie, wszystko o serii...

awkonin

New member
@awkonin - a to GUIDE to nie jest czasem EPG przy dvb-t ?
tak naprawdę nie wiem bo ja używam tylko i wyłącznie hdmi bez złącza antenowego :(
Postaram się najwyżej dorobić w configu ustawianie tego przycisku.

Co do automatycznego ładowania to ja używam metody naszego kolegi geo650 ze zmodyfikowanym libusb - do poczytania: https://sourceforge.net/apps/mediawiki/samygo/index.php?title=Autoloader_for_extra_exeDSP_plugins_%28B65x%29
Istnieje też metoda przez GDB: https://sourceforge.net/apps/mediawiki/samygo/index.php?title=Autoloader_for_Content_Library_Games
Oraz programik injectso, który ładnie wkomponowany w któryś skrypt sh załaduje pluginki

Oczywiście każda z metod do dokładnego postudiowania bo można sobie ładne kuku z TV zrobić :/

Też nie wiem, bo EPG z dekodera kablówki mam.
Co do automatu przy starcie, to podchodziłem już do tematu kilka razy i zawsze stchórzyłem, ze względu na możliwość kuku :!: Wolałbym o tym poczytać w języku polskim.

Ostatnia edycja:

misiakrp

New member
Od dawna data jest widoczna po najechaniu na dolną belkę.
Dodatkowo od teraz po dodaniu nowej aplikacji lub aktualizacji będę starał się dodać ikonkę informującą o tym, iż jest to nowość (wyświetlać się ona będzie przez określony czas - powiedzmy 2 tygodnie).
to o belce wiedziałem ale dopisek new pasuje ;)

Spróbuj wrzucić na NAS'a jakiś plik tekstowy o nazwie 'index.html' z dowolnym tekstem. Potem po wpisaniu na kompie w przeglądarce adresu ip serwera sprawdź czy wyświetli się ten tekst. Jeżeli nie to masz coś nie z ustawieniami serwera.
wrzucałem nie do tego katalogu nas ma możliwość postawienia strony www i do tego był katalog qweb w którym jest plik index.php ;)
qoogle poszlo jak wywalilem do głownego katalog widget i plik widget list
jak zmodyfikować kod zeby zassał inne od razu ?
Kod:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<rsp stat="ok"><list>

<widget id="googlemaps">
        <title>Google Maps</title>
        <compression size="512994" type="zip"/>
        <description></description>
        <download>http://192.168.1.10/Widget/11101000003_googlemaps.zip</download>
        <download>http://192.168.1.10/WidgetMgr-1.060.all.091022</download>                
        <autoUpdate>n</autoUpdate>
                <type>user</type>

</widget>

</list></rsp>
bo dodałem "WidgetMgr-1.060.all.091022" poniżej i tak tylko widzi google
nie znam sie na kodowaniu :(

solaris08

New member
Witam
Mam pytanko czy udało sie komuś uruchomić Broken Sword 2 przez aplikacje ScummVM? Udało mi sie odpalić jakąś inną grę. A w tej program wogóle nie widzi

awkonin

New member
Widget manager

Witam
Po aktualizacji widget manager (wersja 1.066) uruchamia się bardzo długo lub w ogóle. Czy jest tak tylko u mnie czy jeszcze u kogoś?. Jeżeli to wina nowego managera to "brawo" dla Samsunga za jak zwykle udaną aktualizację. I jeszcze jedno pytanie. Czy widget YouTube w wersji 3.026 (to chyba ta z serii C) komuś działa, bo u mnie ładuje się tylko tło.
Pzdr
Andrzej

desper

New member
Witam
Po aktualizacji widget manager (wersja 1.066) uruchamia się bardzo długo lub w ogóle. Czy jest tak tylko u mnie czy jeszcze u kogoś?. Jeżeli to wina nowego managera to "brawo" dla Samsunga za jak zwykle udaną aktualizację.

u mnie dokładnie te same objawy po aktualizacji, ( często wisi na łączenie ... )
aby uruchomić net@TV muszę próbować kilka razy aż w końcu zaskakuje i się uruchamia...

Ostatnia edycja:

misiakrp

New member
Witam
Po aktualizacji widget manager (wersja 1.066) uruchamia się bardzo długo lub w ogóle. Czy jest tak tylko u mnie czy jeszcze u kogoś?. Jeżeli to wina nowego managera to "brawo" dla Samsunga za jak zwykle udaną aktualizację. I jeszcze jedno pytanie. Czy widget YouTube w wersji 3.026 (to chyba ta z serii C) komuś działa, bo u mnie ładuje się tylko tło.
Pzdr
Andrzej

jak go wgrałeś ?
tak samo jak widgety?
jak sprawdzić wer. widget managera bo tylko jest wer. internet@TV 1.060
ja nie aktualizowałem i też mi ciężko się ładuję parę razy zanim zaskoczy :(

lopez66

New member
u mnie dokładnie te same objawy po aktualizacji, ( często wisi na łączenie ... )

Mam to samo. Zauważyłem, że wejście w Menu-Sieć-Konfiguracja-Test sieci (test jest OK) i wyjście z menu pomaga. Manager widgetów uruchamia się wówczas tak jak przed aktualizacją, czyli szybciej.
Procedura irytująca, ale skuteczna (bynajmniej u mnie).

Samsung jak zwykle testuje zmiany "na żywych organizmach" :p

skorpion75

New member
witam wszystkich
jestem niestety pechowcem i posiadam ten nieszczesny soft 3001.1 ktory byl pare chwil i go samsung wywali
czy jest jakas prosta metoda przejscia na 3000.2
czy jest o tym opisane tutaj
i czy da sie na tym zje....nym sofcie 3001.1 zrobic knif z grami z nurisam.com
Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem?

awkonin

New member
jak go wgrałeś ?
tak samo jak widgety?
jak sprawdzić wer. widget managera bo tylko jest wer. internet@TV 1.060
ja nie aktualizowałem i też mi ciężko się ładuję parę razy zanim zaskoczy :(

Samo się niestety zaktualizowało.
Myślę, ze tak długo to trwa, bo widget coś sobie sprawdza na serwerach yahoo. Być może z tymi serwerami jest wolne łącze.

Ostatnia edycja:

SemperFi

New member
Witam pewnie było juz o tym pisane czego nie sposób znaleźc w takiej liczbie postów, Mianowicie chciałem zapytać czy możliwa jest tu aktualizacja oprogramowania, głównie chodzi mi o dekodery odtwarzacza USB tego telewizora. Niestety standardowe oprogramowanie nie jest zbyt obfite. Brakuje chociażby dekodera dzwięku DTS który jest mi potrzebny.

pozdrawiam

sirtrotyl

New member
time shift w TV

Czy był już może na SamyGo poruszany temat jakiegoś programu do time shift z zastosowaniem dysku ?? Fajnie by było pauzować tv i wyskoczyć na chwilę do.... kuchni.
Ci co mają tunery sat. z time shiftem to doceniają a ci pozostali pewnie by chcieli mieć taki gadget w tv.
Mignął mi ostatnio tv chyba Sharp lub Philips, który miał ten bajer na pokładzie - ciekawe jak był zrealizowany. Nie miałem niestety możliwości sprawdzenia.

norbid

New member
Autouruchamianie "gier"

Do autouruchamianie "gier" mozna uzyc metody geo650, ale zastanawiam sie czy mozna byloby uzyc inne sposobu. Przegladajac forum samygo znalazlem cos takiego:
- przez podmiane mainmenu.swf
SamyGO • View topic - Content Library startup replacement
i modyfikacje pliku settings.xml mozna uruchamic program.
- w watku o odblokowaniu C650 opisano ze jest mozliwe automatyczne uruchamianie skryptu po wlozeniu pendrive.
SamyGO • View topic - Hacking C series TV. It`s already done!
Tutaj zostala podana metoda dla B650 przez modyfikacje skryptu usb_hotplug.sh. Tylko jak ona mialaby wygladac ?

Potem juz tylko injectso do wgranie "gier"

ps.
Mozna sie cieszyc ze wersja C zostala juz odblokowana (nowe widgety dla wersji B), ale z drugiej strony, cala moc programistow pojdzie na nowy model, a stary pojdzie w zapomnienie :(

mocibo

New member
Witam jestem użytkownikiem Samsunga serii b650. W dniu dzisiejszym dowiedziałem się że moja dotychczasowa kablówka zaczęła nadawać sygnał w formacie telewizji cyfrowej tj.DVB-C. Koleś z biura obsługi powiedział mi abym w telewizorze przestawił sobie na ten format. Kompletnie nie wiem jak ugryźć ten temat, przejrzałem opcje wzdłuż i wszerz i nie widzę tego. Wyszukując automatycznie kanały cyfrowe nic mi nie znajduje. Proszę o pomoc. Z góry dzięki

myca

New member
Witam jestem użytkownikiem Samsunga serii b650. W dniu dzisiejszym dowiedziałem się że moja dotychczasowa kablówka zaczęła nadawać sygnał w formacie telewizji cyfrowej tj.DVB-C. Koleś z biura obsługi powiedział mi abym w telewizorze przestawił sobie na ten format. Kompletnie nie wiem jak ugryźć ten temat, przejrzałem opcje wzdłuż i wszerz i nie widzę tego. Wyszukując automatycznie kanały cyfrowe nic mi nie znajduje. Proszę o pomoc. Z góry dzięki

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Niech ci poda parametry tego DVB-C i będzie grało(szybkość symboli, modulacje QAM)
I zanim zadasz kolejne pytanie gdzie i jak to ustawić pragnę ci przypomnieć, że do twojego telewizora była dołączona instrukcja obsługi.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

interaktiv

New member
(...)
Procedura irytująca, ale skuteczna (bynajmniej u mnie).

No to w końcu skuteczna czy nie? Bo zdanie nie ma sensu, chyba przez to, że używasz wyrazu, którego znaczenia nie znasz.

Czy był już może na SamyGo poruszany temat jakiegoś programu do time shift z zastosowaniem dysku ?? Fajnie by było pauzować tv i wyskoczyć na chwilę do.... kuchni.
Ci co mają tunery sat. z time shiftem to doceniają a ci pozostali pewnie by chcieli mieć taki gadget w tv.
Mignął mi ostatnio tv chyba Sharp lub Philips, który miał ten bajer na pokładzie - ciekawe jak był zrealizowany. Nie miałem niestety możliwości sprawdzenia.

TimeShift i Nagrywanie są dostępne fabrycznie w wybranych modelach Samsunga z serii "C", są to modele z tzw. wyższej półki ;)

pedro_78

New member
Bez reklam
Witam pewnie było juz o tym pisane czego nie sposób znaleźc w takiej liczbie postów, Mianowicie chciałem zapytać czy możliwa jest tu aktualizacja oprogramowania, głównie chodzi mi o dekodery odtwarzacza USB tego telewizora. Niestety standardowe oprogramowanie nie jest zbyt obfite. Brakuje chociażby dekodera dzwięku DTS który jest mi potrzebny.

pozdrawiam
Tak było już opisane, a sposób na znalezienie jest bardzo prosty, nazywa się Przeszukaj ten temat.
Dodam tylko, żebyś nie miał złudzeń, ten TV nie będzie dekodował DTS-u nigdy i zmiana oprogramowania nic tu nie pomoże. Oczywiście jak użyjesz forumowej szukajki, to na pewno znajdziesz sposób na ten jakże uciążliwy dla nas użytkowników problem.

SemperFi

New member
Tak było już opisane, a sposób na znalezienie jest bardzo prosty, nazywa się Przeszukaj ten temat.
Dodam tylko, żebyś nie miał złudzeń, ten TV nie będzie dekodował DTS-u nigdy i zmiana oprogramowania nic tu nie pomoże. Oczywiście jak użyjesz forumowej szukajki, to na pewno znajdziesz sposób na ten jakże uciążliwy dla nas użytkowników problem.
mogłem sie spodziewac takich odp., ale dzięki że w ogóle odpisałes...

chciałbym dowiedziec sie podstaw bo nic nie wiem o funkcjach czy aplikacjach które wgrywacie. Na co one są? Czy to takie trudne powiedzieć to co sie wie?

Ostatnia edycja:

ravikjab

New member
Witam wszystkich,
Na początku chciałbym zaznaczyć że jestem dość "świeżym" użytkownikiem tego forum więc proszę o wyrozumiałość.
Czytając ten temat (600 stron więc trochę tego było) zainteresował mnie dodatek SamyGO Extension. Postanowiłem spróbować i po kilku nieudanych próbach TV mógł przeglądać udostępnione zasoby mojego komputera.
Postanowiłem pójść dalej. Ponieważ posiadam router Asus WL500G Premium pod który można podłączyć dysk i udostępnić w sieci chciałbym bu można z poziomu TV połączyć się z tymi zasobami. Po kilkunastu próbach niestety nie udało się. Nie mam pojęcia jakiego usera i hasło należy wpisać do pliku startowego samby. Na routerze zamiast oryginalnego softu asusa jest soft TOMATO. Do routera mogę zalogować się za z programu PUTTY wpisując usera i hasło, to samo wpisywałem w ten plik jednak nic to nie pomagało.
Proszę o pomoc gdyż skończyły mi się możliwości a wydaje mi się powinno się to dać zrobić tym bardziej na tym routerze jest również jakaś wersja linuxa więc linux - linux powinno się dogadać jeśli linux - windows działa.
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam

Do góry