Grzegorz82
New member
A jakie firmy kryja sie pod CXXX i AXXX ?faj3r napisał:W 32" zapomnij o Sxxx. Samsung nie robi do 32" i 37" swoich matryc. Masz do wyboru Axxx i Cxxx przyczym Cxxx radzę unikać.
A jakie firmy kryja sie pod CXXX i AXXX ?faj3r napisał:W 32" zapomnij o Sxxx. Samsung nie robi do 32" i 37" swoich matryc. Masz do wyboru Axxx i Cxxx przyczym Cxxx radzę unikać.
Wcześniej tylko upewnij się czy czasem to wejście nie obsługuje tylko sygnału PCM ! W instrukcji jest aby tak ustawić wyjście w źródle.Czy to wejście Digital IN to jest wejście audio? Jeśli tak to możesz też zastosować konwerter tego typu : http://www.atel.com.pl/produkt.php?hash=01601 i będziesz miał DD w kinie.
polecam wątek http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=45410Grzegorz82 napisał:A jakie firmy kryja sie pod CXXX i AXXX ?
slavo83 napisał:Witam, proszę powiedzcie mi jak ustawić tą opcję 100Hz Motion Plus.
Chodzi mi o to żeby przy szybko zmieniających się akcjach (np. mecz piłki nożnej i szybko przemieszczająca się kamera) wszystko było jak najbardziej wyraźne.
Mam telewizor LE46B651 i dostępne są opcje:
Wyłączony, Wyraźny, Standardowy, Płynny, Użytkownika
Na którą opcję ustawić - Wyraźny czy Płynny?
Czy jak ustawię Wyraźny to znowu wtedy będzie zacinać obraz?
Są tam też jakieś szumy do ustawienia ale nie wiem co i jak by np. na Animal Planet HD i na NSport HD wszystko było jak najbardziej wyraźne.
Po wybraniu opcji INFO jest 1920x1080 50Hz ale mam rozumieć, że 100Hz to sobie sam TV przerabia - tylko jak właśnie ustawić te szumy i wyrazistość.
interaktiv napisał:Witam wszystkich!
Przeczytałem cały wątek (oj dużo tych postów już jest)chciałem się zapytać o najnowszą wersję Firmware, bo z ciekawości wszedłem na niemiecką stronę samsunga i tam jest dla LE32B650 firmware w wersji 2006.0 a na polskiej 2005.0, moje pytanie jest więc takie: czy istnieją zasadnicze różnice między modelami w Polsce sprzedawanymi a tymi które są sprzedawane w Niemczech? czy może to po prostu na polskiej stronie support jest słaby?
Mam też pytanie do osób, które używają od dłuższego czasu modeli B650 w szczególności 32B650 jak jest z awaryjnością? Różne opinie można spotkać w internecie i mam mętlik w głowie - zamierzam kupić model LE32B650 po Świętach więc opinie z tego forum są dla mnie nieocenioną pomocą![]()
interaktiv napisał:Witam wszystkich!
(...) wszedłem na niemiecką stronę samsunga i tam jest dla LE32B650 firmware w wersji 2006.0 a na polskiej 2005.0, moje pytanie jest więc takie: czy istnieją zasadnicze różnice między modelami w Polsce sprzedawanymi a tymi które są sprzedawane w Niemczech? czy może to po prostu na polskiej stronie support jest słaby?
(...)
adamboro napisał:Rzeczywiście u Niemców jest 2006.0, ale zauważyłem, że u nich model jest nazwany B650T2P.... a u nas B650T2W.... może jednak na rynek niemiecki model B650 czymś się różni?
Ja mam tylko 46''szwajkosz napisał:no witam,
1szy raz tutaj = przeleciałem ten temat, ale poddałem się przy 30tej stronie... ma ktoś tutaj 52" tego samsunga - jak wrażenia i jakie sa wasze opinie.
Tylko?! na 3m jest zalecana 37"-40" przez konsultantów Samsunga. Sam osobiście z jednym rozmawiałem. Odradził mi 40" do odleglości 2,5m i mam szczęście że z nim rozmawiałem. Mam 37" i z 2,5m to max-maxów. Większego nie dałbym rady oglądać.nocai napisał:Ja mam tylko 46''odległość 3m, oglądam C+ z dekodera SD Strong i jak miał bym jeszcze raz kupować to bym kupił to samo !
hmm a to ciekawe co piszesz...konsultantów z Samsunga? hahahaha też mi eksperci - spytaj ich o jakiś szczegół twojego telewizora....na bank ci nie odpowiedzą. Mam styczność z elektroniką od wielu lat - w Polsce nie ma ekspertów - taka jest prawda - ich miejsce zajmują marketingowcy - którzy duzo mówią - zazwyczaj to co chcesz usłyszeć. A rzeczywistość bywa czasem brutalna... Powstało wiele różnych wzorów mówiących o tym z jakiej odległości ogladać TV. Szczerze mówiąc każdy musi ocenić sam - bo to kwestia indywidualna. Czytając różne fora i opinie natknąłeś się na pewno na tzw. problem "mógłby być większy". Z opini z jakimi spotykam się na codzien wynika, że większość ludzi żałuje, że kupiła tak mały TV i chętnie wymieniłaby go na większy. Dlatego też polityka firm produkujących TV w ostatnim czasie nastawiona jest na produkcję odbiorników o stosunkowo dużych przekątnych. Wielu ludzi gotowych jest kupić większy TV w atrakcyjnej cenie - kosztem bardziej zaawansowanych technologii jakie można spotkać w droższych modelach. Wielokrotnie mam okazję rozmawiać z konsultantami rożnych firm znanych z produkcji TV i powiem tylko tyle: ich poziom wiedzy nie wykracza poza specyfikacje podaną przez producenta a czasami to nawet musza posiłkować się trzymaną w ręce kartkąfaj3r napisał:Tylko?! na 3m jest zalecana 37"-40" przez konsultantów Samsunga. Sam osobiście z jednym rozmawiałem. Odradził mi 40" do odleglości 2,5m i mam szczęście że z nim rozmawiałem. Mam 37" i z 2,5m to max-maxów. Większego nie dałbym rady oglądać.
Etam chrzanicie towarzysze, mam 40" oglądam z 2,5m i mam wrażenie że mógłby być jeszcze większy. Dawne wzory na odległość oglądania w stosunku do przekątnej można między bajki włożyć. Jakość obrazu poszła do przodu, telewizory mają coraz bardziej zaawansowane algorytmy jego poprawy. Obraz full-hd trzeba oglądać z bliska żeby docenić szczegóły. Wiadomo że nie może być zbyt blisko żeby sobie głowy nie ukręcić na meczu tenisowymfaj3r napisał:Tylko?! na 3m jest zalecana 37"-40" przez konsultantów Samsunga. Sam osobiście z jednym rozmawiałem. Odradził mi 40" do odleglości 2,5m i mam szczęście że z nim rozmawiałem. Mam 37" i z 2,5m to max-maxów. Większego nie dałbym rady oglądać.
pl_k napisał:Etam chrzanicie towarzysze, mam 40" oglądam z 2,5m i mam wrażenie że mógłby być jeszcze większy. Dawne wzory na odległość oglądania w stosunku do przekątnej można między bajki włożyć. Jakość obrazu poszła do przodu, telewizory mają coraz bardziej zaawansowane algorytmy jego poprawy. Obraz full-hd trzeba oglądać z bliska żeby docenić szczegóły. Wiadomo że nie może być zbyt blisko żeby sobie głowy nie ukręcić na meczu tenisowym![]()