WOJTEK-W18
New member
Witam wszystkich forumowiczów i mam nadzieję że pomożecie mi koledzy z wyborem odpopwiedniego TV uznając że nie zaśmiecam tego tematu bo od pół roku czytam testy i opinie o TV i tym bardziej jest mi trudno się zdecydować. W domu od zawsze kiedy pamiętam sprzęt RTV był firmy Panasonic o ile było to możliwe. W weekend przejechałem 200km żeby oglądnąć i ogarnąć wszystkie modele które mnie interesują i na polu boju zostały:
Panasonic TX-L42DT50 - 3350zł (brak okularów i trochę cena...)
Panasonic TX-P42ST50 - 3000zł (obawiam się prądożernej plazmy bo nigdy jej nie miałem)
Panasonic TX-L42ET60/ET50 - 3000zł (brak okularów 3D w zestawie)
Philips 40PFL7007K12 2999zł (sprzedawca odradzał że Chinszczyzna i żeby się decydowac na LG)
więc LG-42LA620s (kusząca cena 2400zł ale kiepskie 3D i powiedzmy brak wiarygodnosci marce)
Problem tkwi w tym że tv muszę mieć na już bo od wyprowadzenia się na swoje...3msc totalny brak tv (niemamy telewizora) i brak połączenia z internetem.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor 17,5m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora 2,6-3,2
3.Ile osób zasiada przed telewizorem 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu, na wprost (czasami max kąt 30*)
5.Telewizor ma stać
6.Jak słońce świeci w pokoju od lewej północnej strony
7.Jaki masz obecnie telewizor, chwilowy brak
8.Co chcemy aby telewizor posiadał, super czysty i realistyczny obraz
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora cyfrowy NC+
10.Jakie urządzenia, chyba LCD LED, nigdy nie mialem plazmy
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor 3-7
12.Preferuję matrycę błyszczącą
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej Discovery,przyrodnicze,filmy,muzyczne,najmniej sportu pilka prawie wcale
14.Czy zamierzasz serfować po internecie, zdecydowanie tak
15.Czy zamierzasz grać w gry - zamierzam kupic ps3
16.Preferencje co do marki, głównie Panasonic (ewentualnie reszta świata uznanych marek)
17.Preferencje co do wielkości 40"-42" moim zdaniem zważywszy na 42
18.Co Cię denerwuje w telewizorach, przy przełączaniu kanałów długi czas oczekiwania i ciemny ekran
19.Więcej oglądamy wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup, 3000zł max ale Panas DT bardzo kusi
21.Czy telewizor ma mieć 3D, raczej tak, ale i nie jest ono konieczne
przepraszam za błędy i jeśli temat w złym dziale to proszę przeniesc do odpowiedniego.
Panasonic TX-L42DT50 - 3350zł (brak okularów i trochę cena...)
Panasonic TX-P42ST50 - 3000zł (obawiam się prądożernej plazmy bo nigdy jej nie miałem)
Panasonic TX-L42ET60/ET50 - 3000zł (brak okularów 3D w zestawie)
Philips 40PFL7007K12 2999zł (sprzedawca odradzał że Chinszczyzna i żeby się decydowac na LG)
więc LG-42LA620s (kusząca cena 2400zł ale kiepskie 3D i powiedzmy brak wiarygodnosci marce)
Problem tkwi w tym że tv muszę mieć na już bo od wyprowadzenia się na swoje...3msc totalny brak tv (niemamy telewizora) i brak połączenia z internetem.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor 17,5m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora 2,6-3,2
3.Ile osób zasiada przed telewizorem 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu, na wprost (czasami max kąt 30*)
5.Telewizor ma stać
6.Jak słońce świeci w pokoju od lewej północnej strony
7.Jaki masz obecnie telewizor, chwilowy brak
8.Co chcemy aby telewizor posiadał, super czysty i realistyczny obraz
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora cyfrowy NC+
10.Jakie urządzenia, chyba LCD LED, nigdy nie mialem plazmy
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor 3-7
12.Preferuję matrycę błyszczącą
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej Discovery,przyrodnicze,filmy,muzyczne,najmniej sportu pilka prawie wcale
14.Czy zamierzasz serfować po internecie, zdecydowanie tak
15.Czy zamierzasz grać w gry - zamierzam kupic ps3
16.Preferencje co do marki, głównie Panasonic (ewentualnie reszta świata uznanych marek)
17.Preferencje co do wielkości 40"-42" moim zdaniem zważywszy na 42
18.Co Cię denerwuje w telewizorach, przy przełączaniu kanałów długi czas oczekiwania i ciemny ekran
19.Więcej oglądamy wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup, 3000zł max ale Panas DT bardzo kusi
21.Czy telewizor ma mieć 3D, raczej tak, ale i nie jest ono konieczne
przepraszam za błędy i jeśli temat w złym dziale to proszę przeniesc do odpowiedniego.