Witam wszystkich bardzo ciepło bo to mój pierwszy post. Od dawna czytałem forum, ale nie miałem nic ciekawego do powiedzenia.
Stanąłem przed wyborem nowego TV (poprzedni Sony KDL-40EX710), przeczytałem kolka testów i w pierwszej chwili padło na Philipsa PFL5507K, nawet zrobiłem rezerwacje i miałem odebrać następnego dnia ale wieczorem na przeczytałem kilkanaście opinii że obraz to raczej Ok ale Smart to totalna klapa, zdecydowana większość opinii. Szukałem dalej Panasonic był wśród faworytów, na jednym z konkurencyjnych forum człowiek ocenił go raczej miernie, pisał że nawet kalibracja niewiele zmieni ale znalazłem test na hdtvtest.co.uk i on mnie przekonał do zakupu.
Od dwóch tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Panasonic TX-L47ET60.
Jeśli chodzi jakość wykonania, jakość obrazu, łatwość obsługi, obsługiwane formaty itp. jest to to czego oczekiwałem, a nawet odrobinę więcej. Po małej kalibracji wg opisy znalezionego w necie obraz jest rewelacyjny ( kalibracja właściwie polegała na wyłączeniu większości polepszaczy).
Jest kilka rzecze których mi brakuje np. obraz w obrazie (wcześniej mogłem oglądając TV Sat podejrzeć np. kanały DVB-T) ale to nie jest wielki problem.
No i to 3D które traktowałem jako zbyteczny gadżet teraz sprawia ogromną frajdę i te leciutkie okulary. TV bardzo płynnie czyta i odtwarza z pendriva, dysku czy karty SD.
Jeszcze raz dzięki za ten test, który przyczynił się do kupna świetnego TV oczywiście w rozsądnej cenie, bo nie sztuka kupić TV z 7-9 tysięcy.
Pozdrawiam i polecam ten model.