Jak wygląda sprawa kodeków do filmów (w tym możliwość czytania napisów) z usb?
Michał.K - Może źle się wyraziłem. "Połącz" TV ze swoim sprzętem (Sony cmt-hx70btr) przewodem jack 3,5 - jack 3,5 za ok 10 zł. Nie koniecznie najtańszym ale i nie z końcówkami pokrytymi złotem (bo podobno lepiej słychać ) - tak by miał w miarę solidne wtyczki by się nie urwały/rozłączyły po paru podłączeniach to wystarczy.
Żadnego dodatkowego wzmacniacza nie kupuj (twój sprzęt sony nazwałem wzmacniaczem).
Wepnij jedną wtyczkę do wejścia audio w sony a druga do wyjścia słuchawkowego w TV. Ewentualnie ustaw w menu TV odpowiednią siłę wzmocnienia sygnału (głośność) na gnieździe słuchawkowym i tyle.
Witam wszystkich
mam pytanie odnośnie dlna, bo jakoś nie do końca mogę doczytać:
rozumiem, że musze mieć router wi-fi, z którym połączy się i laptop i tv?
montuję program (np. serviio) i poprzez tenże program tv bedzie widział to co jest na dysku kompa?
i czy to samo da mi połączenie kablowe np. przez switch?
Wszystko OK, ale błagam, nie powielajmy bredni o cudownych właściwościach pozłacanych końcówek.
dominlesne napisał:Czy ktoś sprawdzał obsługę strony weeb tv i ogólnie przeglądarkę - jest szybsza niż w zeszłorocznej serii?
Nie przeczytałeś ze zrozumieniem, choć może rzeczywiście powinienem dać emotikonkę zamiast .
W mojej wypowiedzi jest :
" i nie z końcówkami pokrytymi złotem (bo podobno lepiej słychać )"
Nie znam zeszłorocznej serii więc nie mam porównania ale przeglądarka "chodzi". Nie czyta flesha ale ogólnie działa. Demotywatory i elektrodę można przeglądać. Jednak posługując się wyłącznie pilotem jest to dość karkołomne zajęcie. Lepiej jest z podpięta klawiaturą USB - myszki nie sprawdzałem.
Dodam że kamera internetowa Creative nie wymagająca sterowników pod windę niestety nie współpracuje z TV
Czy ktoś sprawdzał obsługę strony weeb tv i ogólnie przeglądarkę - jest szybsza niż w zeszłorocznej serii?
Witam ponownie. Chciałem się podzielić jeszcze raz moimi spostrzeżeniami odnośnie podświetlenia matrycy, mianowicie w lewym dolnym rogu widoczna dość mocno biała poświata. Sprawdziłem w mojej miejscowości trzy egzemplarze w MediaExpert i ten nieprzyjemny efekt niestety występuje w kolejnych sprawdzanych modelach.
Może to być wadliwa partia tych 47-calowych telewizorów w tym markecie.
Na pewno 42-calowe TV nie posiadają tego efektu. Sprawdziłem również 50-tkę i też w porządku, czerń jak ta lala.
Mam prośbą, sprawdzilibyście w swoich egzemplarzach (tylko 47-calowe) czy występuje opisany efekt na n/w ustawieniach, ale zróbcie ten test w ciemnym pomieszczeniu:
1. Ustawiamy na tryb obrazu dynamiczny (ustawienia domyślne)
2. Menu, obraz, sterowania adept. podświetlenia: WYŁĄCZONY
3. Menu, obraz, czujnik otoczenia: WYŁĄCZONY
Przy tych ustawieniach tylko lewy dolny róg TV jest bardzo rozjaśniony i nawet przy średnio ciemnych obrazach widoczny. Bardzo proszę o wykonanie tego sprawdzenia i podzielenia się swoimi opiniami. Dziękuje pozdrawiam.
Dodatkowo nie spotkalem jeszcze LCD ktory by tego problemu nie mial. To jest wada tej technologi i zawsze bedzie to mniej lub bardziej widoczne, np. Samsungi 2012 mialy spory z tym problem.
Sent from my GT-I9003