Pisałem że nie sprawdzałem wejścia do menu serwisowego a źródło pochodziło z netu.
Podkusiło mnie wczoraj by sprawdzić to samemu i ...
Również potwierdzam że "Vol -" z 3 x"0" nic nie daje, jednak postanowiłem sprawdzić inne przyciski i odkryłem to o czym piszesz: że trzymając "VOL-" w telewizorze i 3x"i" na pilocie wchodzimy w "menu adjustmenagment" (wychodzimy exit'em). Czy o to "menu serwisowe" chodziło pytającemu wcześniej koledze? Nie wiem. Zgodnie z nazwą jest to menu zarządzające zmianami a nie informacją ale nie wiem. Może jakimś ukrytym przyciskiem uwidoczni się info ile razy TV był włączany i ile godzin pracuje.
Na chwilę obecną po włączeniu tego menu wciskając 1 lub 2 (pojedynczo jak i parokrotnie) można coś poustawiać i pozmieniać [pojawiają się opisy jakim klawisz jest za co odpowiedzialny]
Z pobieżnego patrzenia dotyczy to ustawień obrazu dla trybów dynamic/normal/i jeszcze jakiś.
Przyznam że nic nie zmieniałem bo mam obawy przed zmianami czegokolwiek jeżeli nie do końca wiem czego dotyczą.
"Odkryłem" jeszcze inny kod: "VOL-" i 3x"Option" w tym momencie TV wchodzi w tryb pełnoekranowej "prezentacji barw" (Cały ekran świeci na zmianę na czerwono niebiesko biało czarno). z tego trybu wychodzimy czerwonym wyłącznikiem na pilocie - wyłączając TV.
Jest jeszcze inny kod: "VOL-" i 3x"Ok" na monitorze pojawią się SELF Check (samosprawdzenie) U mnie wszystko "OK"
Jednak żeby wyjść z tego trybu trzeba na dłużej przytrzymać wyłącznik główny na TV.