Ryszards68
New member
Plazma vs LCD
Witam, byłem dzisiaj w Saturnie i miałem okazję przyjrzeć się różnym typom telewizorów (chciałem się w zasadzie przekonać, jak bardzo staniała moja PV80-ka przez te kilka miesięcy
ale uwaga! Na sklepie tv brak! Był tylko PV8. Otóż nie gloryfikując żadnej marki, przy zapuszczeniu sygnału w SD wszystkie plazmy miały zdecydowanie lepszy, naturalny obraz, natomiast LCdki (z całym szacunkiem dla tej technologii) podawały obraz jak 2 kopia video – moim zdaniem to jest nie do zaakceptowania i udawanie, że jest dobrze i da się to oglądać to hipokryzja. Nawet Panasonic LCD miał jakiś taki szarobury, nieostry i „elektroniczny” obraz – po co dyskutować na temat powidoków – plazma w SD ma normalny obraz i to nawet z bliska – a na LCD trzeba naprawdę znacznie oddalić się od tv, by zaczęło to „grać”, niemniej nawet na drogich telewizorach LCD nie ma mowy by osiągnąć tą naturalność i głębię obrazu (pomijając np. kąty). Owszem w HD obraz na drogim Sharpie był piękny, ale porównując jego cenę do plazmy to zwyczajnie śmiać mi się chce, że ludzie potrafią być tak naiwni. Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów.
Witam, byłem dzisiaj w Saturnie i miałem okazję przyjrzeć się różnym typom telewizorów (chciałem się w zasadzie przekonać, jak bardzo staniała moja PV80-ka przez te kilka miesięcy

Ostatnia edycja: