No i stało się. 37PV80 zagościł w moim salonie

. Pierwsze wrażenie.... tragedia! Wymieniłem dekoder Cyfry+ na Philipsa PVR HD. I totalne rozczarowenie. To ma być to high definition? No ale widać po C+ nie ma się co więcej spodziewać.
Ponieważ byłem bliski wyrzucenia sprzętu za okno, podczepiłem laptopa po D-SUB i odpaliłem kilka filmów HD w MKV. No i to była wielka radość i przyjemność z oglądania. Co dziwne - dobry filmy DVD (dwie warstwy, wysoki bitrate) też wyglądają na 37PV80 bardzo dobrze (widzę, że to nie HD ale nie ma takiego odrzucającego wrażenia jak z normalnej telewizji, gdzie po prostu mam wrażenie, że oglądam marne VideoCD!).
Co do 37PV80 + pc/laptop. Niestety, moje karty graficzne na mają możliwości ustawienia rozdzielczości 1024x720, tylko 1024x768 co daje taki efekt, że pulipt Windows jest lekko niewyraźny - ale jak odpali się film na full screen to jest pięknie, jak na cyfrowej projekci w NoveKino Praha!). Jak to obejść? Nie wiem. Dziwne jest to, że stara karta graficzna GeForce 6200 ma tryb 1024x720 a nowsze (zintegrowana grafika X3100 albo Matrox - chociaż to karta nie do tego) nie. I nie wiem, jaką kartę z nowszej generacji kupić do PC, żeby się brakiem tego trybu nie zdziwić...