Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Loluś, nie rób tego :blagam:
Chyba, że w kontekście najgorszego Marvela wszechczasów.

Heniu zawsze zakładam przed tym jak idę do kina :) Ale dla mnie nie jest to najgorszy Marvel :) dzieciakom na pewno się spodoba i chrześniakom :) Ale pisałem tutaj, że film ma szansę zarobić kasę.

Henry

Active member
Bez reklam
Większość Marveli oglądam głównie ze względu na swoich synów (9 i 13 lat), po wyjściu z kina sami stwierdzili, że słabo i nie koniecznie chcą ten film na płytce, wszystkie pozostałe oczywiście mają ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pasażer - zaliczony
Pasażer (2018) - Filmweb

Dawno takiej lipy nie widziałem, ale co ciekawe, da się obejrzeć i seansu nie żałuje. Taki paradoks który trudno wytłumaczyć. Są filmy które nudzą i irytują już od pierwszych minut, wiemy czego się spodziewać, tutaj widać ewidentnie co jest grane, ale kumulacja tych wszystkich zdarzeń ciągnie ten film dalej, a my z zaciekawieniem czekamy na finał.
Historia naciągnięta do granic absurdu.

Inna sprawa, że Liam Nesson już chyba do końca życia będzie w swoim rolach kogoś ścigał, ale lubię gościa, może jego wiek i powaga jeszcze trzyma przed ekranem.

wucash

Active member
Bez reklam
Pasażer - zaliczony
Pasażer (2018) - Filmweb

Dawno takiej lipy nie widziałem, ale co ciekawe, da się obejrzeć i seansu nie żałuje. Taki paradoks który trudno wytłumaczyć. Są filmy które nudzą i irytują już od pierwszych minut, wiemy czego się spodziewać, tutaj widać ewidentnie co jest grane, ale kumulacja tych wszystkich zdarzeń ciągnie ten film dalej, a my z zaciekawieniem czekamy na finał.
Historia naciągnięta do granic absurdu.
.

Mogli sobie chociaż darować tą akcje ala' Tomek z Mission Impossible :D
Przeiwdywalne, absurdalne ale tak jak piszesz oglądało się przyjemnie :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Wszystkie pieniądze świata - zaliczone
Wszystkie pieniądze świata (2017) - Filmweb

Dopiero po seansie dowiedziałem się, że główną rolę miał tu grać Kevin Spacey, a w zasadzie zagrał, ale z uwagi na aferę wycieli wszystkie sceny i zastąpili mistrzem zwanym Christopher Plummer.

Nie mam zwyczaju czytać recenzji przed seansem i na szczęście, wszystkie informacje dot. afery wokół tej pozycji mnie ominęły. Jak się cieszę.
Już od jakiegoś czasu twierdzę, że nie ma nic lepszego jak seans o którym nic, lub nie wiele wiemy.

Teraz widzę, że większość opinii/recenzji, to dyskusje i wywody nt. Kevina w kontekście ww. pozycji, mało kto pisze o filmie.

Dla mnie pozycja bardzo ok, może dlatego, że gruntem są tu pieniądze (lubię taką tematykę), a przede wszystkim Plummer. Nie wiem jak zagrałby Spacey, to niewątpliwie dobry aktor, ale Plummer wpasował się tu idealnie i nie wyobrażam sobie nikogo innego.
To jest jeden z tych aktorów który nie musi robić nic, wystarczy, że jest.
Niesamowicie klimatyczna, tajemnicza postać. Swoim słusznym wiekiem, dostojnością dodał powagi której (jak sądze) zabrakłoby Kevinowi.

Wahlberg natomiast pasował tam jak pięść do nosa, ja go bardzo lubię, ale coś nie do końca pasuje mi do takich pozycji.
Tak czy inaczej pozycja bardzo ok, nie jest to dzieło, ale dobrze się ogląda.
Na mnie zrobił wrażenie właśnie Plummer, przypomina mi tych wszystkich Rothschildów, Rockefellerów i całą tą bezwzględną "śmietankę". Nie uważam też, że trzeba kogokolwiek postarzać do roli, jeżeli mamy tylu doskonałych aktorów w każdym wieku, a takim niewątpliwie jest Plummer.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Armanig było o tym bardzo głośno tak samo jak o M.W, który dostał kosmiczne pieniądze za dokrętki w stosunku do koleżanki z planu, która dostała bodajże 80$ za dzień... trzeba by było poczytać w necie, ale śmiech na sali. Na Gali Oscarów nawet o tym było mówione. Podobno po tej aferze część z tych pieniędzy co dostał przeznaczył na jakieś cele charytatywne. Nadmieniam raz jeszcze podobno..
Ps . Co do starszych aktorów w USA się takich ceni, a u nas odstawia na boczny tor i muszą grać w beznadziejnych reklamach, gdzie jeszcze ludzi wprowadzają w błąd.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Do mnie żadne informacje nie dotarły, na szczęście. Podszedłem do filmu na spontanie i wydaje mi się, że mogłem go obiektywnie ocenić bez tych wszystkich zawirowań. Nie zastanawiałem się nad tym, jak tu, czy tam wypadłby Kevin, kto ile zarobił itp. Jedyne, co wiedziałem, że Spacey nie zagra już w "House of card".
Znałem też aferę która się wytworzyła wokół niego i tyle. Pisaliśmy o tym na forum.

Plusem całej tej maskarady jest to, że role dostał już leciwy Plummer, co wyszło moim zdaniem genialnie, a mnie wręcz takie osobowości hipnotyzują. Sam aktor miał też szanse zaprezentować i przypomnieć się w całkiem fajnej pozycji, a w tym wieku, to piękny akcent. Należało się.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
I znowu mnie wkur...... !!!! pieprzone dziadostwo Dwunastu odważnych tylko na dvd wychodzi.. a kolejna komedyjka Made in POland wyjdzie na 100% na BR, bo dlaczego nie..

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Lolek,łap na pocieszenie tapetę z 18 filmami MCU, uszeregowanymi według dat pojawiania się w kinach ;)

Top18MCUCover.jpg

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nowy serial SF na Netflixie, wielkie bilboardy już na mieście.
Trailer zapowiada świetne kino! Chyba jeden z najbardziej obiecujących na tej platformie (dla fanów SF oczywiście).
Jak będzie faktycznie, przekonamy się. Ja się zabieram.

[youtube]jxMMu0Wrfog[/youtube]

Do góry