Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jestem po pierwszym odcinku, bardzo przyjemny.
Wygląda mi, to na familijne kino, coś tam ma ze Strangers Thing, tyle, że w kosmosie, a dla mnie to plus.
Odpaliłem na projekcji, świetnie się prezentuje i przede wszystkim robi wrażenie, a już sam fakt spotkania z obcą cywilizacją pobudza wyobraźnie, szczególnie dla fana SF. Zobaczymy jak to dalej się rozwinie i czy warto ciągnąć, pierwszy odcinek bardzo ok - w swoim klimacie.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wczoraj rano jakieś dwa trailery oglądałem tego serialu i podobne odniosłem odczucia, że to takie SF familijne, ale może to i fajnie to większe dzieciaki mogą obejrzeć.

venomas200

New member
Bez reklam
Kształt wody zaliczony. Obawiałem się pozycji bo to niby film miłosny itd. Ale nie zawiodłem się na tej pozycji. Taki film w sam raz żeby obejrzeć z drugą połową.

Dingo

Member
'Cicha noc' zaliczona. Przyznaję że czekałem na ten tytuł. Zapowiadał się na ciekawą alternatywę do wszystkich 'lukrowanych' rodzimych produkcji. Takie Listy do M. z perspektywy życia przeciętnej polskiej rodziny. W filmie znajdziemy rzadko poruszane tematy życia na prowincji, emigracji zarobkowej, alkoholizmu i przemocy domowej pokazane w inny niż TVN-owski sposób. Arcydziełem tego tytułu nie nazwę, ale na pewno jest to tytuł godny zobaczenia, zwłaszcza jako odskocznia od wyimaginowanego świata serwowanego nam w większości rodzimych produkcji. Do tego jak zawsze dobra gra Arka Jakubika i cięty humor wujka głównego bohatera. Polecam

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A ja obejrzałem film jeden z moich kategorii, czyli "muszę obejrzeć na BR, ale kupić w dobrej cenie" i się trafiło kupiłem film w 2d Geostorm. Pod względem technicznym wszystko jest ok nie ma co się przyczepiać zarówno obraz jak i dźwiękowo, ale nie jest to poziom powiedzmy BR 2049, ale sub fajnie pracuje i to trzeba przyznać. Sam film nie ma co się zbytnio rozkminiać, pomimo niezłej obsady to jednak specjalnie niczym nie zaskoczył w porównaniu do filmów katastroficznych np. 2012, San Andreas (podobno ma być 2 cz.) itp. Zresztą w tylu w filmach ile ostatnio gra jak i ma zagrać D.J. to szał, po prostu w głowie się nie mieści. Ma swoje 5 min.
Wracając do filmu nie żałuję, że obejrzałem, ale tym co nie oglądali, a lubią te klimaty proponuję ustrzelić okazję tak jak ja to zrobiłem. A ja dalej czekam na film katastroficzny, który wyrwałby mnie z butów. :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nie wiem co masz pod pojęciem Towar ? :)

Małe sprostowanie do filmu Geostorm - dostałem pytanie więc odpowiadam, dla mnie jest więcej rozpierduchy w tym filmie niż np w 2012 , niby efekty są lepsze bo i możliwości poszły do przodu, jest kilka fajnych ujęć w kosmosie, tylko ja bardziej liczyłem na taki typo katastroficzny film, a nie katastrofy wywołane przez intrygę.. nie będę więcej pisał żeby nie zdradzić tym co jednak jeszcze nie oglądali tego filmu. Może jeszcze tyle napiszę, że osobiście wolałbym jakby bardziej tragicznie film się skończył, coś w stylu Armagedon.. a jest to film, który ile razy obejrzałem to tyle razy łzy mi leciały - nie daje rady ... :) B.W. jest the best Affleck zresztą też daje radę.. szkoda, że już takich Aramagedonów nie robią.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nigdy cię tu nie było (2017) - Filmweb Zaliczone.

Niestety. Liczyłem na ambitne, dobre kino, a to następna wydmuszka która co najwyżej aspiruję do czegoś ambitnego.
Wszystko na to wskazuje, ale dla mnie to przerost formy nad treścią.
Coś ewidentnie tu nie pykło, ale chęci ewidentnie były.
Na plus świetna muzyka, naturalnie też Phoenix, ale jak dla mnie, to stracony czas.
Irytują mnie takie wydmuszki.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja też lubię, dlatego z wielką ochotą zasiadłem na seans, ale dla mnie to niestety za mało.
Potencjał ewidentnie był.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Pracownik miesiąca 2 :D
[youtube]KQKtSekSi94[/youtube]

To co Armanig,mówisz,że ten o koniach na wieczór ? :D
DT5WvHVXkAAcmkk.jpg:large

Do góry