Pomocy bo brak mi pomysłów
Wczoraj postanowiłem obejrzeć sobie TV ma dużym ekranie I pojawił się problem.
a) wcześniej miałem podłączone tak:
- hdmi 1 z avr na tv
- hdmi 2 z avr na projektor
- do avr było podłączone blu ray I dekoder kablówki wszystko było ok.
Po zmianie projektora
A) hdmi z avr do projektora (stary kabel hdmi ) nic nie zmieniałem
B) hdmi z avr do tv (stary kabel hdmi ) nic nie zmieniałem
C) do avr dekoder kablówki po hdmi (nic nie zmienialem)
D) z blu ray do avr jest puszczony tylko dźwięk po hdmi (nowy kabel hdmi 2.0) natomiast drugie hdmi z blu ray do projektora nowy hdmi 2.0 (z uwagi na uhd)
Filmy na projektorze działaja bez problemu.
Problem jest gdy:
a) włączę kablówkę na projektorze, mam obraz ale nie mam dźwięku, dźwięk pojawi się jeśli w tym samym czasie odpaleniu za ekranem tv tak że mam w jednym czasie obraz z kablówki na tv i projektorze. Wyłączam tv i znów brąk dźwięku z kablówki a obraz jest.
- zrobiłem tak iż podłączyłem tylko kabel od proja czy pod jedno wyjście hdmi czy pod drugie(kabel do tv z avr odpiety) włączam kablówke i obraz jest a dźwięku brak.
Coś jest gdzieś wlaczone czy to w avr czy w projektorze co wylacza mi dźwięk tylko co?
2 problem
Spróbowałem puścić dźwięk i obraz po hdmi jednym kablem z blu ray na avr.
- obraz z uhd na tv jest od razu jest zredukowany do 1080p bo tv full hd I dźwięk jest
- włączam projektor obraz i dźwięk brak
Rozumiem że problem jest w różnicy rozdzielczości wyświetlaczy
- tv full hd
- projektor uhd
Tylko dlaczego nie ma żadnego sygnalu jak jest opalony projektor?
Darbee zawsze minimalnie poprawi ostrość i większą ilość szczegółów, będzie zawsze trochę na plus. Tylko nie nastawia się że nagle cały obraz zrobi Ci się 4k..

Jest to delikatna zmiana ale warto sprubowac... najwyżej sprzedaż. U mnie darbee z sony 55 spisywało Się wyśmienicie.