Kolego werf wiadomo ze kazdy ma na to swoj poglad i ten kto ma jakies pieniadze plus do tego troche widzi roznicy na kablu to kupi drozszy kabel, a ten kto nie ma kasy albo woli wydac na co innego to kupi tanszy kabel.... ale na 55 czy 60 calach mozna troszke zauwazyc a czy to jest adekwatne do kasy to juz w zaleznosci ile kto posiada jej.... ale tez nie mozna mowic w taki sposob ze te kabel daja porownywalna jakosc bo to by oznaczalo ze inzynierowie renomowanych firm to sa " naciagacze i oszusci " bo oszukuja ludzi w zywe oczy gdyz kabel np hdmi za 30 zl jest tak samo dobry kontrukcyjnie i pod wzgledem wykonania jak kabel o tej samej dl. za 500 zl ... a tak nie jest i to nie tylko dla mnie ale i dla wielu osob... w pewnym duzym salonie na 55 calowym tv Pan prezentowal kilka kabli hdmi ( 2 byly wlasnie w okolicach 30-50 zl ) az do kabli za bodajze 2-3 tys. wszystkie dl. 2 m... i roznice i ja i kilka osob tam ogaldajacych ten sam material widzialo ( moze to nie byl szal ale byla roznica) najmniej albo i w cale juz ja nie widzialem osobsicie w kablach naprawde bardzo drogich jak dla mnie wlasnie po 2-3 tys. ale roznica miedzy tanimi a wlasnie po 500-800 zl byla widoczna... a to czy warto wydac wiecej kasy to kazdy indywidulanie sobie odpowiada na takie pytanie...Najbardziej bylo widac przy sygnale z dekodera cyfrowego i to nawet przy kanalch hd ... Taki tok myslenia prowadzi do nikad,bo amplituner za 3 tys gra i dla wielu wystarczy i jak takiej osobie powie sie ze mozna kupic amplituner za 11 tys, gdyz lepiej on gra - to powie ze trzeba sie leczyc ... gdyz on zadnej roznicy nie koniecznie bedzie czul.... 
Kazdy z nas sobie okresla na co mozemy sobie pozwolic... a na co nie... ale np jesli nie stac mnie na samochod za 500 tys to nie oznacza ze trzeba mowic ze roznica miedzy takim a innym powiedzmy za 100 tys jest tak mala ze nie ma co sobie glowy zawracac ( a oba beda jezdzic , hamowac , przyspieszac
)
lolek
Kazdy z nas sobie okresla na co mozemy sobie pozwolic... a na co nie... ale np jesli nie stac mnie na samochod za 500 tys to nie oznacza ze trzeba mowic ze roznica miedzy takim a innym powiedzmy za 100 tys jest tak mala ze nie ma co sobie glowy zawracac ( a oba beda jezdzic , hamowac , przyspieszac
lolek
Ostatnia edycja: