Jakiego kupić LCD? Jeśli ktoś nie wybrał jeszcze marki

KTóRY BYś WYBRAł LCD ?

• Total voters
    0

gengorz

New member
Mój wybór padł na Sony xr75x95l.
Tv od dłuższego czasu nie do kupienia, podobno zakończona produkcja z powodu wprowadzenia nowych modeli Bravia 7 i 9.
Niespodziewanie pojawił się w sprzedaży w Rtv Euro Agd w zeszłym tygodniu. Przez pierwsze dwa dni był do kupienia za 12999, trzeciego dnia podnieśli cenę na 13999. Pytałem na infolinii ile sztuk mają na magazynie centralnym, nie chcieli powiedzieć, dodał tylko że mniej niż 10szt.

oficer17

New member
Witajcie, trafiłem na forum szukając TV. Proszę o pomoc. W grę wchodzi tylko i wyłącznie Samsung i LG. Szukam 55 cali, max 4 tysiące zł. Salon aż 15m2 w odległości 2,3 metra, dobrze nasłoneczniony. Zależy mi na płynności działania aplikacji, z czasem może wsiądzie konsola. Głownie wieczorami filmy. Chciałbym zakupić na już z racji zakończenia remontu i braku TV, Czekam na podpowiedzi ;)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
LG 55B33 - za 3999 zł z pakietem gratisów dodatkowo dla członków forum.

====================================================

Andrep -
Sorry ale kolega od kalibracji ma wolne.
Więc możemy wysłać w poniedziałek 65Oled 769 z dostawą na wtorek.

====================================================

gengorz
Sony 75X95L - są dostępne dla członków forum , w specjalnej ofercie i to dodatkowo z pakietem gratisów,.
Napisz proszę na PW.

----------------------------------------------------------------------------------------

Astin
Wymieniłeś dobre modele.
Ale żaden nie jest tak dobry jak 85X955 mini led który ma ponad 5000 stref podświetlenia.
Kiedy planujesz zakup ?

oficer17

New member
Kiki widzę, że kolejny ma kabel zasilający na stałe. Boje się, że mi się nie zmieści wtyczka przez mój tunel telewizyjny. Czy ma ktoś możliwość zmierzenie wtyczki ? Ewentualnie jakieś inne propozycje modelowe. Nie musi to być maks mojego budżetu, tańsze również wchodzą w grę.

Ami77

New member
Koledzy napotkałem dylemat...

Prosiłbym o weryfikację mojej wiedzy i informacji jakie przeczytałem.

Szukam TV najlepiej w technologii MiniLED, bo siedzę na Samsung SUHD KS7500 Seria 7 i poszukuje trochę większy ekran 65"
Budżet - 5tys. +/- oczywiście... marki patrzyłem na dwa modele HISENSE 65U7KQ 65" MINILED oraz HISENSE 65U8KQ 65", bo jest w tej kwocie w jakiej szukam.
- parę min. temu wpadłem na temat zamieszczony na tym forum, że są jakieś problem z matrycą wygaszającą (wada), co do modelu 65U8KQ - chciałbym wierzyć, że to przypadłość marginalna...

Patrzyłem również na TV firmy TCL, ale gdzieś pocztą pantoflową obiło mi się o uszy, że są problemy z aktualizacjami oprogramowania, a zdarzają się jakieś również wady w działaniu...
- porobiłbym również o weryfikację, czy to prawda i doradzenie w jakim iść kierunku :)

Telewizor głównie aplikacje internetowe, oglądanie filmów w wysokiej rozdzielczości itd. mniej telewizja satelitarna, ale się zdarza.

Paździoch1

Klub HDTV.com.pl
VIP
Te Oledy Philipsa są nadal godne polecenia, bo mają system Google TV i topowy procesor Pentonic 1000

Tabelka z nowymi modelami: https://toengel.net/philipsblog/202...-up-range-vergleich-aller-2024er-philips-tvs/

andrep

Klub HDTV.com.pl
VIP
Cześć Kiki,

Od tygodnia próbuje się z Tobą dogadać, niestety odpisujesz po paru dniach , a TV który mnie interesuje jest po prostu ok w sklepie o 100 zł droższy . Więc dziękuję.

Pozdrawiam

gen0typ

New member
lukaszt2006 -
Teraz już radzi sobie do skalowania do wartości matrycy bardzo dobrze.
I faktycznie bitrate sygnału jest dziś w Polsce o dobry z DVBt.
TCL 65C745 za 3599 zł z pakietem gratisów dodatkowo o wartości 500 zł
Cześć, jak na dziś wygląda dostępność i cena TLC 65C745? To będzie trzeci telewizor więc szukam czegoś w ograniczonym budżecie.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Są dostępne od ręki.
Cenę masz dalej najlepszą w Polsce i to nie liczą pakietu gratisów o wartości 500 zł - który otrzymujesz dodatkowo.
Napisz na PW,

Do góry