Czyli jednak nie żartujesz... Trudno mi w to uwierzyć, zwłaszcza gdy biorę pod uwagę absurd jakim jest Twój zarzut. Zrzucę to jednak na karb upałów i tego, co potrafią zrobić z ludzkim organizmem
Pisząc o chronologii, miałem na myśli to, że barbarzyńca był przedstawiany tak, jak w D2, na długo nim w ogóle ktokolwiek pomyślał, by założyć firmę Blizzard. Ba, prawdopodobnie, nie było ich wówczas na świecie. Jeśli przyjąć, że ktoś popełnił "plagiat"
to poczynili go rysownicy pracujący dla Blizzard North...
Ps. Jestem wielkim fanem D 1 (tylko) i nie bronię kreatywności SMS, ale doszukiwanie się podobieństw w wyglądzie antycznego herosa i "średniowiecznego" barbarzyńcy, w kontekście ewentualnej kalki, woła o pomstę to Nieba/ Olimpu.
Ps. 2 Brak włosów na głowie Kratosa, jako generała spartańskiej armii, jest dla mnie cokolwiek niezrozumiały (moim konikiem jest historia starożytnej Grecji). Gwoli wyjaśnienia - kto, jak kto, ale Spartiaci "nosili" długie włosy, zaś "na łyso" golili krnąbrne i podbite ludy - na znak poddaństwa i porażki. Tym samym, łysa glaca jakoś nie pasuje mi do Spartiaty, którego nawet bogowie się lękają