Auro-3D.

DrWredman

Active member
Śledzę sobie ten wątek o auro i chętnie bym posłuchał jak brzmią koncerty nagrane w tym systemie, ale nie ma chyba w stolicy żadnej referencyjnej sali z ty systemem, ktoś coś wie na ten temat?

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
SR7010 zgłasza aktualizację oprogramowania. Szacunkowy czas - 17 min. Dotyczy kompatybilności odtwarzania między DTSem a Dolby, o czym pisał Kolega @RAF.
Śledzę sobie ten wątek o auro i chętnie bym posłuchał jak brzmią koncerty nagrane w tym systemie, ale nie ma chyba w stolicy żadnej referencyjnej sali z ty systemem, ktoś coś wie na ten temat?
Śmiem twierdzić Kolego, że nigdzie nie znajdziesz czegoś takiego. ;-)

Ostatnia edycja:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
RAF zgadza sie. Sam bym 5.1 nie sluchal w stereo bo to troche nie trzyma sie kupy. Chodzi tylko o to ze przynajmniej ja muzyke slucham tylko i wylacznie w stereo. Kino zawsze bylo moim marzeniem jako ze uwielbiam filmy ale muzyka w systemie no jakos mi nie wchodzi.

Kolego odsłuchaj Jarre Aero w DTSie bądź SACD wydań Depeche Mode upmixowanych do 5.1 bo szczęka opada do podłogi. Świetnych wydań muzyki w multichannel jest bardzo dużo:)

RAF1977

Banned
Pewnie musiał bym przez komputer forum włączyć, bo ja tylko z telefonu korzystam przez tapatalk.
Przy okazji.
Zainstalowałem ten update, wszystko działa prawidłowo.

Zrobiłem miejsce w skrzynce.

Ostatnia edycja:

RAF1977

Banned
Do tej pory byłem zdania, że muzykę stereo, słuchamy w stereo ale na amerykańskim forum, bardzo zachwalają auro3d do odtwarzania muzyki stereo.
No to spróbowałem wczoraj, wszystkie dostępne systemy i faktycznie auro3d robi świetną robotę.
Około 80% dźwięku jest nadal w kolumnach frontowych. Centralny, surroudy i górne, grają bardzo delikatnie.
Inne systemy za mocno grają centralnym, przez co nie ma już takiego fajnego efektu stereo.
Polecam spróbować.

RAF1977

Banned
Tak, jak napisałem, DSU i neutraX jest do kitu dla muzyki ale nie auro3d, a dokładnie auro-matic.
Przy auro głównie grają fronty i suby, reszta, bardzo delikatnie towarzyszy, nie zakłócając sceny tworzonej przez fronty.

Pozbyłem się jeszcze blaszek między terminalami, zastąpiłem je kawałkami kabla głośnikowego i chyba góra na tym zyskała.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
DSU nie jest do kitu. Przy dużym centralu wiele, wiele kawałków daje radę.
DTS Neural nie, jest słabo. Inaczej.
Wszystko przy konfiguracji Atmosowej naturalnie.
Różnice:
DSU rozkłada dżwięk, rozchodzi się na boki. Robi się przestrzeń.
DTS Neural - zwęża, nie ma już tej przestrzeni, za to idzie w górę.
Dodatkowo jest mnie niskich, bynajmniej takie poczucie.
Nie wiem jak Auro, nie oceniam w kontekście powyższych.

Do góry