No to ja dorzucę swoje 3grosze na temat 50C550.
Tv mam około miesiąca. Dzisiaj sprawdzałem i wg menu serwisowego i od czasu zakupu "wyświecił" już 133h. Jakoźródło TV mam pakiet Cyfry+ z dekodera DM800HDi dysk HDD 2,5". Od przytargania TV do domu ustawiłem obraz ze skręconymi ustawieniami 50%. Na początku matryca swieciła dość ciemno, ale po około 40-50h bez zmiany ustawień obraz stał się jaśniejszy a kolory żywsze (to jest to wygrzewanie plazmy?).
Jeżeli chodzi o sławne migotanie czerni to nic takiego nie zauważyłem. Ze źródeł z których korzystam TV SAT i filmy z dysku HDD podpiętego z USB nie ma tego problemu ( a przyglądałem się i szukałem tego problemu).
Co do bzyczenia - faktycznie jest - ale nie stanowi to takiego problemu jakim przedstawiaja go poprzednicy. Ja słyszę to tylko w nocy, przy zupełnie wyciszonym dźwięku i trzeba się na tym bzyczeniu "skupić"? W dzień i wieczorem bzyczenie "nie istnieje", chyba że wsadzimy głowę z tyłu za TV i będziemy szukac problemu. W każdym razie to bzyczenie nie jest problemem na tyle istotnym by dyskwalifikować ten TV i szukać innego.
Obraz jest super, kolory bardzo naturalne. Kąty oglądania w porównaniu do poprzedniego LCD SONY to osobna bajka.
Mój szwagier kupił w tym samym czasie PANASONICA S20 (chyba S - nie jestem pewien). Obraz moim zdaniem taki sam. Za design duży plus dla Samsunga. Poza tym możliwość podłączenia dysku bezpośrednio do samsunga który odtwarza około 90% filmów z netu jest dla mnie bezkonkurencyjne (szwagier wydał 700zł więcej za TV do tego za odtwarzacz sieciowy z dyskiem 1tb ponad 800)
Ja mam to samo o 1500zł taniej.
Jeżeli ktoś z Was zastanawia się nad Samsungiem to ja tylko polecam.
I jeszcze jedno - 50" po 2 tygodniach oglądania robi sie stanowczo za małe......