Witam szanowne grono, którego uwagi pilnie śledziłem zanim nabyłem tytułowe cudo. Właściwie informacje tu podawane są rzetelne. Delikatne buczenie owszem jest ale słyszalne po wyłączenie dźwięku. Temat w moim egzemplarzu nie istnieje. Nie ma o czym mówić. Migotania czerni w ciągu 3 tygodni nie zauważyłem. Ale przewaga plazmy nad LCD to mit. Problem, który mnie nurtuje od paru dni to długi czas reakcji telewizora, który widać doskonale koncentrując się na twarz postaci. Polecam sprawdzić samemu. Przy ruchu twarz zachowuje się jakby była z galarety. Kolory jakby nie nadążają za luminancją. Myślałem, że może jest to problem przeplotu, który na ogromnym telewizorze dobrze widać. Skłaniam się jednak do długiego czasu reakcji. Dlaczego? Jak wiadomo nasze plazmy cierpią na zmory, czyli utrwalanie obrazu. Skoro takie zjawisko występuję, to utrwala się również chwilowy obraz jak właśnie tej twarzy i przy jej ruchu widać jakby bezwładność wnikającą z niewygaszenia obrazu. Nie miałem jeszcze okazji porównać efektu z LCD. Zrobię to przy okazji. Również czerń z plazmy to jakiś żart. LCD pod tym względem są dużo lepsze. Polecam wizytę w dobrym sklepie RTV. Mimo wymienionych wad z zakupu jestem bardzo, bardzo zadowolony. Głównie ze względu na jakość do ceny. Nie wyobrażam sobie płacenia 6tys. za telewizor. A puszczanie filmów z USB to bajka.