Tylko ile ten adapter kosztuje!
Chciałbym mieć obraz pulpitu laptopa na ekranie telewizora w wersji bezprzewodowej..
A ja mam inne pytanie. Czy po tych wszystkich waszych testach można bezdyskusyjnie powiedzieć, że telewizory z serii C są lepsze niż te starsze z B czy nie? Bo na ceneo i skąpcu B nadal są droższe niż C i ciekawi mnie czemu
Nie bardzo rozumiem twój problem. Skoro masz dekoder cyfrowy to on zajmuje sie dekodowaniem programów a na tv trafia tylko gotowy sygnał kablem np euro. Więc nic nie wyszukujesz na tv tylko przełączasz go na odpowiednie wejscie i kanały zmieniasz pilotem od dekodera.
Co innego z analogiem, w ty przypadku możesz sobie wyszukać kanały analogowe i zapisać czestotliwosc na stałe w pamięci telewizora.
Zakładam, że kabel euro sprawdziłeś na innym sprzęcie. Samsungi mają dość mocno rozbudowane (i trochę zagmatwane) menu edycji sygnału. Jeśli podajesz sygnał przez euro sprawdź najpierw w dekoderze jaki to rodzaj sygnału (najczęściej RGB, daje lepszy obraz), następnie na TV wybierasz źródło > Zewn. euro > Tools > Edytuj nazwę > Enter > Zewn > Enter > i tu spośród kilkunastu możliwych urządzeń ustawiasz > Dekoder kablowy. Może tędy droga? Spróbuj.Właśnie problem w tym że tak samo myślałem. Jednak po wskazaniu źródła w TV czyli gniazda EURO, na TV nic się nie pojawia na włączonym Dekoderze. Stąd dla mnie to zagadka.
Bardzo proszę, czy ktoś mógłby napisać gdzie w okolicach Warszawy mają ten telewizor (PS50C550)?? Chodzi mi o dostępność od ręki tak żebym mógł go przetestować w sklepie.
Bardzo dziękuję za ew. odpowiedzi!
Zakładam, że kabel euro sprawdziłeś na innym sprzęcie. Samsungi mają dość mocno rozbudowane (i trochę zagmatwane) menu edycji sygnału. Jeśli podajesz sygnał przez euro sprawdź najpierw w dekoderze jaki to rodzaj sygnału (najczęściej RGB, daje lepszy obraz), następnie na TV wybierasz źródło > Zewn. euro > Tools > Edytuj nazwę > Enter > Zewn > Enter > i tu spośród kilkunastu możliwych urządzeń ustawiasz > Dekoder kablowy. Może tędy droga? Spróbuj.
Odpalasz film wchodzisz w opcje odtwarzania napisów i zmieniasz jezyk na srodkowoeuropejski czy jakos takMam kilka pyatń odnośnie tego modelu:
1. Jak ustawić aby tv czytał polskie litery w napisach z divx?
Masz to w instrukcji z czym jest kłopot? ładujesz soft na pendriva i reszte prowadzi cie jak po sznurku2. Jak zrobić update przez USB?
Adapter WIFI musisz kupić za jakieś 300zł3. Czy do bezprzewodowej opcji AllShare potrzebny jest dodatkowy modem?
Wrzucam na pendrive, instaluje na nim, zalaczam do tv, wybieram opcje aktualizacji ... i wyskakuje komunikat, ze pliku nie odnaleziono :/ . Nie wiem o co kaman.Masz to w instrukcji z czym jest kłopot? ładujesz soft na pendriva i reszte prowadzi cie jak po sznurku
przejrzałem cały wątek ale nigdzie nie znalazlem odpowiedzi na takie pytanie:
czy jak puszcze przez siec po kablu (długość jakies 7-8 metrów), udostepniony z komputera film w jakosci HD (720p czy 1080p) to bedzie dzialal on plynnie bez zadnych przyciec?
dzieki za pomoc.