To sprawdz z napisami zewnetrznymi - nie sa na samym dole.
Tylko te wmuxowane sa na dole...
Aaaa, no chyba, że tak. Dla mnie akurat to nie problem bo nie mam żadnego filmu (a mam ich w tej chwili 8 TB
), który miałby napisy nie wewnątrz mkv.
Przy okazji nasuwa mi się pewna myśl a propos plików txt. Osobiście nie dziwię się, że odtwarzacz ten ich nie obsługuje (choć to szkoda), gdyż na zachodzie ten format jest niemal nieznany. Wszystkie napisy ściągane z zagranicznych serwerów typu allsubs, podnapisi, opensubtitles itd są w zdecydowanej większości w srt lub ssa - nie mówiąc już o tych, które są wmuksowane w ripy scenowe w mkv. Może stąd nikt w WD nie pomyślał o tym, że w Polsce są popularne pliki txt (ja szczęśliwie zawsze przed muksowaniem przerabiałem napisy na srt, gdyż np mkvmergegui nawet nie obsługuje formatu txt).
Nie wiem o co chodzi. W mkv ustawia sie ktore sciezki dzwiekowe i napisy sa domyslne i dziala to bez problemu.
No właśnie u mnie nie działa. Zawsze mi player odtwarza pierwszą ścieżkę i pierwsze napisy. Niezależnie od tego co jest zapisane w pliku mkv - a pliki są na pewno prawidłowe, gdyż domyślne ścieżki są czytane prawidłowo w VLC lub MPC. Zatem jeśli domyślnie mam ustawioną drugą ścieżkę audio - i tak mi odtworzy pierwszą. Jak mam np wszystkie ścieżki napisów na "no" to i tak mi odtworzy pierwsze.
Wydaje mi sie ze w mkvmerge ustawialem nazwy sciezek i wyswietla mi je prawidlowo. Musze sprawdzic...
Jak byś mógł to potwierdzić to byłbym zobowiązany
Mnie się wydaje, że to właśnie nie działa.
Od siebie tylko dodam ze przeszkadza mi tylko:
Ja bym dodał jeszcze jedną rzecz - brak menu w plikach ISO z DVD. Nie mam tego dużo - raptem kilka pozycji, ale zawsze to jakś minus. Wszystkie płyty DVD mam zmuksowane do mkv, ale kikla pozycji jak np The Wall mam pozostawione jako oryginalną płytę ISO.