WD TV HD Media Player

qqlek

New member
PL literki

Witam
napisałem do WD co literkami CE czyli 1250
jak na razie nic konkretnego nie odpisali:

Thank you for your reply.

We are always working to make our product better and more useful for our customers, Unfortunately, at the moment we don't have any information of when this feature will added.

Your request will be directed to our technicians.

You can keep checking our website for future firmware updates.

Please let us know if we can be of further assistance.

LukeSky

Member
Bez reklam
Hej,

Czy ktoś z Was odpalał film z napisami. Jak ustawiałem sobie napisy to mam wrażenie że na WD jest inna synchronizacja niż na PC.

rezmus

New member
taa to jest do poprawki, jesli do divx to przesun sobie napisy w subtitle studio wszystkie o 0,5s w tyl (ctrl-a,shift-ctrl-n x 5), jesli to mkv to zrob mux napisow z kontenerem (w mkv merge zaladuj napisy i mkv i daj mux), bo podobno napisy wewnetrzne dobre synchro maja.

SierzantHarris

New member
Bez reklam
Jak będziesz mógł Rezmus to sprawdz to proszę, bo mam zamiar zapodać sobie owe maleństwo bo już mnie mordęga z filmami na kompie zaczyna irytować.

rezmus

New member
wmuxowalem napisy w mkv i synchro mialy dobre, ale spadla ich jakosc o dziwo (brzydki wyglad, pixelozowate), wiec wole sobie przesunac o 0,5s w tyl w subtitle studio (i tak tam robie konwersje txt do srt) i miec ladne synchro + ladne napisy w hi res.

SierzantHarris

New member
Bez reklam
No dzięki wielkie. No to jeśli to reguła że 0,5 sekundy w tył (czytałem o tym na avsforums) to luzik bo ja też przerabiam w subtitleworkshop. No to łykam sprzęta po sylwestrze.

LukeSky

Member
Bez reklam
rezmus napisał:
wmuxowalem napisy w mkv i synchro mialy dobre, ale spadla ich jakosc o dziwo (brzydki wyglad, pixelozowate)

Potwierdzam, jakieś takie powyginane są te litery. Dla mnie największą bolączką jest brak możliwości ustawienia położenia napisów. Jak oglądam filmy z czarnymi pasami na plazmie to trochę brewka mi tyka.

Choć mogli by to rozwiązać od strony WD dają mniejsze przeskoki na zoomie.

wtykacz

New member
Niech WD caly swoj czas poswieca na poprawe odtwarzania obecnych dobrych jakosciowo formatow, oraz nowych funkcji dla plikow ISO DVD-Video(obsluga rozdzialow, menu), obsluge napisow w standardzie europy srodkowej (czyli polskie ogonki)

Dla mie osobiscie rmvb moze nie istniec i niech skonczy zywot jak najszybciej, bo bardziej koszmarnego jakosciowo kodeka w dobie cyfrowego video nie widzialem. AMEN (niech tak sie stanie).

Ostatnia edycja:

Seba_Fan

New member
Bez reklam
czyta moze zewnetrzne sciezki do filmow, ze tego co wiem popcorn czyta
maja np HD mkv i film ryzunkowy z ang sciezka a mam sciezke pl osobno to czy jest w stanie ten playerek przeczytac czy trzeba wmuxowac?

wtykacz

New member
Sciezki dzwiekowe musza byc wmuksowane w film, tzn. w kontener .mkv.
Napisy moga byc sosobno, ale z ta sama nazwa co film (ladne czyste krawedzie), ale wmuksowane rowniez czyta, do tego jest lepsza synchronizacja z dialogami, natomiast ich jakosc jest gorsza (poszarpane krawedzie).

Ostatnia edycja:

emilcin

New member
Nowy soft ? WDTV_FW_1_01_02.zip

Wchodzę sobie dziś na stronę WD a tu "nowe archiwum" o nr 1.0.1.02 .
Ja właśnie zarzucam, data wydania dwa dni późniejsza niż tego 01.
Już wczytane. playerek widzi także nowszą numerację.

Może poprawili jakieś niedoróbki :) Jak będą w takim tempie robić poprawki, to ja jestem za.

P.S. przy okazji
Wszystkiego Dobrego w Nowym ROKU !

Ostatnia edycja:

Seba_Fan

New member
Bez reklam
wtykacz dzieki za info, to musze do bajek jednak wmuxowac sciezki bedzie tak latwiej, na kompie mam odzielne bo podpiecie to pare sekund, wiec jednak jak bede mial plyerka trza bedzie wkomponowac

wtykacz

New member
poprawki w nowym firmware 1.01.02
- usunieto problem z aktualizacjia firmware z dyskow wiekszych niz 500GB
- usunieto problem z obsluga dyskow twardych sformatowanych w systemie plikow HSF+ (zwiazana z odmontowywaniem dyskow)

Jak widac nic szczegolnego, przynajmniej dla mnie.

Ostatnia edycja:

qwert

New member
Mam problem z wspomnianym firmware 1.0.1.02 , niepotrzebnie go wgrywałem.
Ten z końca grudnia nie sprawiał problemów i wszystko generalnie było wporządku.
Po zainstalowaniu na początku było wszystko jak należy. Wd tv widział pliki i wszystkie normalnie odtwarzał.

Póżniej przestał rozpoznwać pliki i foldery i pokazywał "Folder empty" albo "format unrecognized".

Teraz jest jeszcze gorzej bo już wogóle nie widzi dysku i po włączeniu za każdym razem wyświetla się napis "Usb device unrecognized"

Resetowałem system w wd tv i nic.
Próbowałem wgrać ponownie firmware -1.01.01 ale niestety nie widzi "starszej" wersji. Nie da się jej wgrać.

Dysk WD 1TB ntfs wcześniej rozpozanawał i pliki odtwarzał bez problemu .

Teraz mam kłopot i mały mebelek koło tv :twisted:

Także ODRADZAM WGRYWANIE tego firmware !!!!!!!!!!!!
Nie mam już koncepcji co tu zrobić , pozostaje chyba czekać na nowe FW z prawdziwego zdarzenia.
Pozdrawiam.

miro46

New member
Pytanko dot. WD TV HD

Witajcie - mam pytanko dot. kilku funkcjii WD TV HD : czy np odtwarza divxy z polskimi napisami TXT ? , czy mozna kopiowac pliki np z pena przez usb na twardy dysk w WD ?, czy odtwarza pliki TPO ?, czy ma polski inferansjer ?

- jezeli kos się juz bawił tym cackiem to niech odpisze na w/w pytania

nie mam jak obczaiś to cudo bo nigdzie live go nie widziałem jeszcze

Pozdrawiam

wtykacz

New member
Nie znosze jednego u siebie i u innych... LENISTWA!!!
Na wszystkie pytania znajdzesz odpowiedz w tym watku oraz na stronie producenta. Ile razy mozna walkowac to samo w kazdym poscie "jakie "formaty" plikow audio/video/foto/napisow odtwarza ten player".

Polecam lekture tego watku, znajdziesz odpowiedz na kazde pytanie, a jesli nie w tym watku, to w linkach prowadzacych na strone produktu.

PS1:
Czytales regulamin? Jesli nie to polecam to zrobic.

PS2:
Nie mysl ze jestes odosobniony w takiego typu pytaniach. Takich osob jak ty jest coraz wiecej i uwierz, ze staje sie to bardzo meczace. Bo zamiast zadac sobie samemu troche trudu i znalesc szybko odpowiedz w kilka/kilkanascie minut, to zadaje sie jedno i te same pytania n-ty raz do kwadratu.

Jak poczytasz kilka watków w roznych tematach to sam sie przekonasz

Pozdrawiam i zycze wytrwalosci oraz samodzielnosci.

Ostatnia edycja:
Do góry