Wolne uruchamianie, uszkodzone pliki video
Witam
Dawno tu nie zaglądałem, a widzę wątek się znacznie rozrósł. To dobrze, ale też i źle bo ciężko tu coś znaleźć.
Do rzeczy. Problemy z moim WDTV (soft po aktualizacjach):
1. Powolne uruchamianie - już od jakiegoś czasu po włączeniu odtwarzacza można spokojnie iść na kawę a ten jeszcze nie zakończy pełnego uruchamiania. Kiedyś uruchamiał się wręcz błyskawicznie (ok 50-60sek), teraz nie wiem dlaczego dioda odczytu dysku (na WD) miga i miga, i tak ok 3-4 minut. Dopiero gdy wszystko świeci na stałe widoczny jest podpięty dysk. Indeksowanie zawartości multimediów wyłączone. Więc to raczej nie to.
2. Zawsze gdy przerywałem jakiś nieskończony film to po ponownym uruchomieniu odtwarzacz pytał czy uruchomić film od początku czy od ostatniego miejsca (i tak dla wielu filmów nawet skończonych a wyłączonych przed końcem pliku)...teraz nie pyta tylko zawsze włącza od początku.
3. Zaczeły się problemy z plikami - niektóre odtworzone filmy są uszkodzone tzn. Z pliku np *.avi robi się katalog (a przynajmniej tak jest widoczny ten plik). Niestety to samo jest z tym plikiem gdy podpinam dysk do kompa - widoczny jako folder, pusty bez objętości, nie otwieralny. Innymi słowy straciłem film (i to nie jeden). Dobrze że mam jeszcze w innym miejscu ich kopie ale wydawało mi się, że to jest odtwarzacz a nie uszkadzacz plików.
4. Nie wiem czy to wina ostatniego czy też poprzedniego firmware ale próba odnalezienia sieci WiFi po upgrade (dawno z niej nie korzystałem) nie daje rezultatów. Wpisuję wszystko ręcznie tak jak przy poprzednich upgrade'ach (co przy 64 znakowym haśle jest bardzo żmudne) ale nie łączy się z routerem.
5. O plikach z brakiem dźwięku czy też czarnym obrazem to już nawet nie wspominam, bo prędzej znajdę inną wersję pliku niż nauczę się przerabiać ten, który mam. To akurat najmniejszy z problemów
Jeżeli ktokolwiek tutaj dysponuje wiedzą co z tym dziadem można zrobić żeby wszystko wróciło do dawnej sprawności to będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi. W przeciwnym wypadku z pudełka robi się złom.