Witam,
Przede wszystkim to witam wszystkich - mój pierwszy post na forum.
Od wczoraj jestem posiadaczem 46C8000. Dodam jeszcze że zadowolonym posiadaczem.
Kupiłem w opcji prezentacji w domu - dzięki kiki.
Na prezentacji miałem Panasonica 50VT20E, SHARPA 46LE820, TOSHIBA 46..753. Moim faworytem był Panasonic. No i mega rozczarowanie. Na pierwszy ogień poszedł Panasonic i Toshiba, No i szok. Czerń to moim zdaniem miała trochę lepsza Toshiba, ale biel w Panasonicu była beznadziejna, Sportów zimowych to w dzień raczej oglądać się nie da. W ogóle obraz w Panasonicu kompletnie nie podobał mi się, na siłe starałem się siebie przekonywać, ale moim zdaniem Toshiba pobiła go na głowę. Jedyna rzecz to lepsze katy w panasonicu - ale przecież 99% czasu ogląfa się TV z przodu. Panasonic poszedł do pudła. Poza tym dużo większe odbicia, obraz dużo dużo gorszy. Mogą się wszyscy ze mną nie zgadzac - ale ja to tak widze. Naprawdę chciałem kupić plazmę.
Później Sharp - i tutaj też wydał mi się gorszy niż Toshiba, Przede wszystm Toshiba była bardziej szczegółowa. Sharp poszedł do pudła.
No i na koniec Samsung (tak na marginesie to nie za bardzo chciałe mw ogóle go oglądać - tak jakoś nazwa Samsung mnie odstraszała), I tutaj lepszy okazał się Samsung od Toshiby, chociaż Toshiba naprawdę super. Różnica w cenie to ponad 1600 droższy Samsung. Zastanawiałem się długo, wygląd samsunga nie za bardzo przypadł mi i zonie do gustu, ale jednak miał zdecydowanie lepszy kontrast i biel.
Jestem zadowolny z zakupu. Telewizor gra świetnie - nawet na sygnale SD jest rewlacja. HD bomba. Funcja 3D - moim zdaniem nawet emulacja fajna. Odtwarza z pendriva prawie wszystko i z napisami.
Jak na razie super.
I jeszce jedno - polecam formę zakupu w postaci prezentacji w domu. Rewelacja.
No i to mega rozczarowanie Panasonic.
pozdrawiam wszystkich