maretzki napisał:
Potwierdzam, tez dziś dzwoniłem i wypowiedzenie trzeba dostarczyć do 31 grudnia.
Trzeba tylko uważać jeśli chce się pozostawić ich internet (te promocyjne są powiązane z planem tv Komfort). Rozwiązując umowę na tv automatycznie wskoczymy w cennik standardowy na internet, chyba ze podpiszemy nową umowę okresową na internet wg aktualnej promocji.
[/q uote] tzn. że wszyscy abonenci mogą rozwiązać umowe?
Jeśli ktoś ma umowę na czas nieokreślony to zawsze może wypowiedzieć umowę z miesięcznym okresem wypowiedzenia, a jak ktoś niedawno podpisał umowę na czas określony (bo np była promocja) i z jakiegoś powodu czuje się nieusatysfakcjonowany z oferty, która na dodatek od stycznia ma się zmienić, to taka akcja informacyjna o możliwości rozwiązania umowy bez kar jest dla niego jak manna z nieba.
Mam nadzieję, że wypowiedziałem się w miarę czytelnie.
Osobiście do końca miesiąca składam wypowiedzenie na ofertę tv (mam umowę na czas nieokreślony) i raczej zostawię sobie internet w MM (podpisując nowa promocyjna umowe), bo nie jestem klientem TPSA, a internet mobilny to nie dla mnie. 6 Mb za 59 zł to chyba dobra oferta jak na moją mieścinę.
Pozostaje jedynie przesiąść się na jakąś platformę cyfrową - raczej "n" i cieszyć się lepszym obrazem niż ten oferowany do tej pory przez MM. Jedynie nie wiem jaki dobry sprzęt oprócz dekoder wybrać aby odbierać kanały z dwóch satelitów, ale to mój problem.