TV HD w polskiej TK Multimedia

Ted1

New member
"Niestety umowa pomiędzy Profesjonalną Ligą Piłki Siatkowej mającej pod sobą Plus Ligę oraz Plus Ligę Kobiet a stacją Polsat również wygasa z końcem tego roku."
Nieprawda. Umowa Profesjonalnej Ligi Piłki Siatkowej z Polsatem (z 12 grudnia 2006 r.), zapewniająca tej telewizji wyłączne prawa do transmisji ligowych rozgrywek wygasa z końcem sezonu 2009/2010 (koniec kwietnia, ewentualnie początek maja 2010 r.). Nikt nie sprzedaje umów na fragment sezonu.

wichzi

New member
Ted1 napisał:
"Niestety umowa pomiędzy Profesjonalną Ligą Piłki Siatkowej mającej pod sobą Plus Ligę oraz Plus Ligę Kobiet a stacją Polsat również wygasa z końcem tego roku."
Nieprawda. Umowa Profesjonalnej Ligi Piłki Siatkowej z Polsatem (z 12 grudnia 2006 r.), zapewniająca tej telewizji wyłączne prawa do transmisji ligowych rozgrywek wygasa z końcem sezonu 2009/2010 (koniec kwietnia, ewentualnie początek maja 2010 r.). Nikt nie sprzedaje umów na fragment sezonu.
tak powiedziano mi w dziale kontaktów z widzami stacji Polsat tel.:(22) 514 52 50, więc na taką informację się powołuje.
Na stronie polsatusport jest formularz kontaktowy i wysłałem tam zapytanie kiedy się im umowa z PLPS kończy i kiedy ew. będzie przedłużona.
jak odpiszą dam znać.

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Otrzymałem dzisiaj informację z konkurencyjnej sieci kablowej o tym, że w moim bloku mogę już skorzystać z ich oferty cyfrowej.
Ludzie, którzy już korzystają z Ich usług twierdzą, że jakość jest ponoć bardzo dobra!!!

Także w takim układzie na rękę będzie mi brak kanałów Polsatu i dzięki temu możliwość rozwiązania umowy...

Full wypas, wszystkie kanały, których nie ma w MM za bardzo rozsądne pieniądze konkurencja oferuje...
Także inni mogą a Multimedia nie...

pattro

New member
Bez reklam
Re

marciniozo napisał:
Otrzymałem dzisiaj informację z konkurencyjnej sieci kablowej o tym, że w moim bloku mogę już skorzystać z ich oferty cyfrowej.
Ludzie, którzy już korzystają z Ich usług twierdzą, że jakość jest ponoć bardzo dobra!!!

Także w takim układzie na rękę będzie mi brak kanałów Polsatu i dzięki temu możliwość rozwiązania umowy...

Full wypas, wszystkie kanały, których nie ma w MM za bardzo rozsądne pieniądze konkurencja oferuje...
Także inni mogą a Multimedia nie...

a mozesz wymienic jakie kanały :)? jaki dekoder itp :)?

marciniozo

Well-known member
Bez reklam

Attachments

• TV-1.jpg
    TV-1.jpg
    80,4 KB · Wyś: 97
Ostatnia edycja:

pattro

New member
Bez reklam
re

marciniozo napisał:
Co do dekodera to nie wiem dokładnie, ale zwykły bez HDD a kanały z załączeniu z cenami. Aha cena analogu full pakiet 21zł. Także jak policzyłem co bym wziął to mi wyjdzie taniej niż w MM i mam więcej kanałów w tym paczka ES i Canal + Sport 2. To ich strona http://www.serv-net.pl/
Muszę przejść się do BOK i dokładnie sprawdzić ofertę i wypytać co i jak.

Naprawde ciekawa oferta :) duzo kanałów itp :) tylko wiesz dowiedz się dokladnie o jakości i działaniu dekoderów ;] chociaż gorzej niz w MM byc juz chyba nie może :)

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
No jak jutro znajdę czas to się przejdę do BOK. A chyba faktycznie gorzej niż w MM to chyba być nie może. Na lokalnej stronie internetowej był wątek co do jakości nowej kablówki i Ci, którzy ją mają bardzo chwalili jakość.....

wichzi

New member
arek70 napisał:
A powiedz mi ile kosztuje w cpolsacie antena + dekoder hd jak się weźmie pakiet familijny na rok?

też pytałem o dekoder z dyskiem, jednak on jest dostępny dopiero od tego wyższego pakietu za 57 zł z groszami
za 2 myślę góra 3 tygodnie będzie wiadomo kto co pokażę w nowym roku i jakie będzie miał kanały w ofercie.
nic tylko czekać.

Domer

New member
Na stronie wirtualnemedia, ktos napisal, ze:

"Od maja 2010 z CP znikają kanały TVN ( Polsat nie chce udostępnić swojego kanału do N ) i prawdopodobnie TVP"

Wiecie cos na ten temat?

maretzki

New member
djgurek napisał:
Wiecie może, czy już można zgłaszać wypowiedzenie umowy w związku z likwidacją kanałów Polsatu, czy tylko wtedy jak faktycznie znikną, a mogą nie zniknąć i będę musiał czekać do końca umowy :/
Nie wiem czy koledzy śledzą na bieżąco informacje, ale dziś pojawiła się kolejna (źródło wirtualnemedia.pl), z których wynika ze z oferty MM niekoniecznie znikną programy tematyczne Polsatu - dziś już jeden z kolegów podesłał link do tej informacji.
"Poinformowaliśmy o ewentualnych zmianach, bo obowiązują nas przepisy Prawa Telekomunikacyjnego, nie oznacza to jednak, iż jest to decyzja ostateczna. Rozmowy z Polsatem trwają - tłumaczy nam Krystyna Kanownik, rzecznik prasowa Multimediów. Możliwe jest, że negocjacje zakończą się pozytywnym wynikiem jeszcze w tym tygodniu."

Osobiście też chciałbym rozwiązać z nimi umowę powołując się na nieakceptowalne zmiany programowe, ale dla mnie powyższy tekst oznacza ze raczej bliżej MM do zawarcia kompromisu z Polsatem niż do rozstania od stycznia 2010.

Ostatnia edycja:

masloww

New member
Bez reklam
maretzki napisał:
"Poinformowaliśmy o ewentualnych zmianach, bo obowiązują nas przepisy Prawa Telekomunikacyjnego, nie oznacza to jednak, iż jest to decyzja ostateczna. Rozmowy z Polsatem trwają - tłumaczy nam Krystyna Kanownik, rzecznik prasowa Multimediów. Możliwe jest, że negocjacje zakończą się pozytywnym wynikiem jeszcze w tym tygodniu."

Osobiście też chciałbym rozwiązać z nimi umowę powołując się na nieakceptowalne zmiany programowe, ale dla mnie powyższy tekst oznacza ze raczej bliżej MM do zawarcia kompromisu z Polsatem niż do rozstania od stycznia 2010.
jak pisał Ted1, MM daje 14 dni od chwili otrzymania informacji na wypowiedzenie umowy;
takie wypowiedzi jak powyższy cytat pani rzecznik mają za zadanie powstrzymanie składania wypowiedzeń do czasu aż będzie za późno

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
A więc podsumujmy, żeby było jasne.

Jak dostanę rachunek z informacją o zmianie oferty programowej to mogę śmiało walić do BOK i rozwiązać umowę bez konsekwencji?! I muszę to uczynić przed 01.01.2010r.

wichzi

New member
a w jaki sposób udowodnisz Ty im i oni Tobie kiedy dostałeś rachunek?
przecież nie otrzymujecie rachunków pocztą tylko ktoś je Wam przynosi i wkłada między drzwi albo do skrzynki i tam chyba stempla żadnego nie ma.. przynajmniej tak jest u mnie nie wiem więc na jakiej zasadzie wg. Ciebie byłyby obliczane te dwa tygodnie?
a jak rachunku nie dostane w ogóle?

Ostatnia edycja:

maretzki

New member
marciniozo napisał:
A więc podsumujmy, żeby było jasne.

Jak dostanę rachunek z informacją o zmianie oferty programowej to mogę śmiało walić do BOK i rozwiązać umowę bez konsekwencji?! I muszę to uczynić przed 01.01.2010r.
Na fakturze jest napisane, że "w przypadku braku akceptacji nowej oferty programowej ... przysługuje prawo wypowiedzenia umowy ze skutkiem na koniec miesiąca ..."

Czy znamy nową propozycję programową? Nie, więc dlaczego mamy przed końcem roku wypowiadać umowę skoro nie wiemy czy oferta zmieni się od stycznia? Są tylko informacje o możliwym wycofaniu części programów z oferty. Jak dla mnie nie mamy jeszcze argumentu pozwalającego na bezkarne odstąpienie od umowy, czyli dokonanej zmiany w ofercie.

masloww

New member
Bez reklam
zmiana oferty programowej jest traktowana jak zmiana warunków umowy;
wg regulaminu MM
http://www.multimedia.pl/object.php/act/sho/oid/85cd4ea9c344411b722e868b2716386c
§ 9, ust. 4 - str. 9
„Operator potwierdza Abonentowi fakt złożenia oświadczenia o zmianie warunków Umowy Abonenckiej dokonanej w trybie wskazanym w ust. 3 oraz jego zakres i termin wprowadzenia zmian, w formie pisemnej, w terminie 14 dni od dnia jego złożenia. Abonentowi przysługuje prawo odstąpienia od dokonanej zmiany warunków Umowy Abonenckiej, bez podania przyczyn, poprzez złożenie stosownego oświadczenia w formie pisemnej, w terminie 10 dni od dnia otrzymania pisemnego potwierdzenia. Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie oświadczenia przed jego upływem. Abonentowi nie przysługuje prawo odstąpienia od dokonanej zmiany warunków Umowy Abonenckiej, jeżeli Operator, za zgodą Abonenta, rozpoczął świadczenie Usługi zgodnie ze zmienionymi warunkami Umowy Abonenckiej. W razie braku potwierdzenia Abonentowi faktu złożenia oświadczenia o zmianie warunków Umowy Abonenckiej oraz jego zakresu i terminu wprowadzenia zmian, termin, w którym Abonent może odstąpić od dokonanej zmiany warunków Umowy Abonenckiej, wynosi 3 miesiące i liczy się od dnia złożenia oświadczenia o zmianie warunków Umowy Abonenckiej. Jeżeli jednak Abonent po rozpoczęciu biegu tego terminu otrzyma potwierdzenie, termin ulega skróceniu do 10 dni od dnia otrzymania tego potwierdzenia”

a jak jest naprawdę to w BOK-u powiedzą; znając MM w różnych BOK-ach będą różne odpowiedzi;
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?p=439121#post439121

Snakeee

New member
Bez reklam
Domer napisał:
Na stronie wirtualnemedia, ktos napisal, ze:

"Od maja 2010 z CP znikają kanały TVN ( Polsat nie chce udostępnić swojego kanału do N ) i prawdopodobnie TVP"

Wiecie cos na ten temat?

Ale cyrk sie robi, siatkowka tez z koncem sezonu ma zniknac z Polsatu, w Cyfrowym Polsacie nie bedzie TVN-u, w N-ce nie bedzie Polsatu, w MM moze bedzie moze nie bedzie Polsatu Sport aaaaaaaaaaaaaaaa OSZALEC MOZNA!!!!:shock: Dojdzie do tego ze zadna z platform nie bedzie udostepniala swoich kanalow tematycznych innym operatorom, jak ktos bedzie chcial wszystkie kanaly no to 3 platformy=3 abonamenty:shock: To ja przestaje ogladac TV:)

Do góry