Telewizor TCL C935 4K Ultra HD: Mini LED, QLED, 2000 nitów, Dolby Vision/Atmos 2.1.2, HDR10+, 144 Hz i Goggle TV.

Mariu

Member
No ale na wcześniejszych chodził . A na oficjalnym jest Disney?
A dobra doczytałem że na oficjalnym chodzi .
No szkoda bo ten test 19 chodził bardzo dobrze po przywróceniu do fabrycznych .

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ileż jadu się wylewa.
A nie potrzebnie.
Bo zapyta w fabryce u źródła, może będzie łatwiej, choć gwarancji nie ma.
Ale przynajmniej spróbuje wyjaśnić.

AlbertoTomba

Active member
Nie jadu, tylko któryś już raz rzucasz jakimiś ksywami imionami i absolutnie nic z tego do tej pory nie wyszło, więc może skupmy się na tym co faktycznie wiemy o tych telewizorach, zamiast udawać że ma się jakieś znajomości w chińskiej fabryce.

A wiemy przede wszystkim jedno: co soft to nowy zestaw problemów - jedno poprawią, drugie spieprzą.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Głodnemu chleb na myśli.
Pomógł tysiącom ludzi. nie zawsze się udaje.
Kto chce korzysta , kto nie chce nie korzysta.
Nikt nie udaje kogoś kim nie jest.

Charnay

New member
Prawdę mówiąc, to oficjalny jest chyba najstabilniejszy, sądząc po komentarzach. Przy okazji: gadałem z serwisem TCL-a i usłyszałem, że Telegram TO NIE JEST oficjalny kanał dystrybucji softu, a jedynie "radosna twórczość" narodu, niezwiązanego bezpośrednio i oficjalnie z firmą.
A upgrade oczywiście mają wypuścić - "wkrótce".

AlbertoTomba

Active member
To jeszcze niech cwaniaczek powie, jakiż to kanał jest oficjalny - bo ja na C935 zobaczyłem do tej pory, a mam go prawie od premiery, dosłownie JEDNĄ aktualizację którą faktycznie znalazł sam TV online. I którą wycofali po tygodniu czy dwóch, więc prawdopodobnie tkwiłbym na absolutnie nieużywalnym sofcie z czasów premiery, z którym problemów było od groma.
Firma krzak, nic więcej.

Charnay

New member
To jeszcze niech cwaniaczek powie, jakiż to kanał jest oficjalny - bo ja na C935 zobaczyłem do tej pory, a mam go prawie od premiery, dosłownie JEDNĄ aktualizację którą faktycznie znalazł sam TV online. I którą wycofali po tygodniu czy dwóch, więc prawdopodobnie tkwiłbym na absolutnie nieużywalnym sofcie z czasów premiery, z którym problemów było od groma.
Firma krzak, nic więcej.
Otóż nie ma oficjalnego :-D. Jest tylko OTA., nic więcej. Reszta to partyzantka.

AlbertoTomba

Active member
Tzn no ja zakładam że te firmwary wyciekają jakoś od ludzi z TCLa, przecież chyba żaden rusek nie siedzi i nie pisze ich sam.
Czemu ta firma nie udostepnia nic ani na swojej stronie, ani na swoich serwerach dla tv - zagadka kosmosu.
Nie istnieją nawet żadne instrukcje do tego TV... Nie wiem jak ktoś może z czystym sumieniem polecać TV tej firmy komukolwiek - to jest koszmar dla przeciętnego oglądacza.

Charnay

New member
Tzn no ja zakładam że te firmwary wyciekają jakoś od ludzi z TCLa, przecież chyba żaden rusek nie siedzi i nie pisze ich sam.
Teoretycznie tak. Z drugiej strony, to Android jest otwartym softem i całe xda develppers składa się z takich "ruskich", którzy siedzą i piszą. Fakt jest jednak taki, że wsparcie ma TCL syfiaste. Za to obraz na 935 - przedni, przynajmniej jak na moje skromne standardy.

AlbertoTomba

Active member
Jak działa dobrze, to jest na prawdę super. Ale jak zaczyna robić jakieś cuda z np z przetwarzaniem obrazu albo podświetleniem, to wyglada jak najtańszy tv z marketu.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Lepiej korzystać z ustawień dedykowanych oficjalnych.
W sumie zawsze chodzi o obraz.
Ten dla zdecydowanej większości jest przedni.

Do góry