dokładnie, pozwolę sobie zacytować to co napisałeś w razie czegoNajlepiej sprawdzić przed zakupem.
Każdy wybiera co chce...
Cytując inne Twoje powiedzenie - będący w tej samej co TCL C845 klasie cenowej miniLEDów Hisense, jest w niej najlepszy
dokładnie, pozwolę sobie zacytować to co napisałeś w razie czegoNajlepiej sprawdzić przed zakupem.
Każdy wybiera co chce...
Podsumowanie to tylko wycinek testu. Podkreśla tylko to co w Hisense jest lepsze od TCL.To może zacytujmy podsumowanie tego testu
Jeżeli nadal uważasz, że Hisense obsłuży Player i HBO MAX, to ja już nie mam nic więcej do dodania.Patrz punkt wyżej - obsłuży
We wszystkim zgoda:Podsumowanie to tylko wycinek testu. Podkreśla tylko to co w Hisense jest lepsze od TCL.
Czytając cały test ze zrozumieniem można zauważyć w których parametrach Hisense jest gorszy od TCL.
Piszesz o czytaniu ze zrozumieniem, więc tłumaczę nie Tobie, tylko ciemnemu ludowi: miałem na myśli sterowanie z poziomu TV całym centrum rozrywki. Tak, siedząc w fotelu z pilotem do tego TV, jestem w stanie szybciej zmienić źródło i włączyć HBO Max czy Playera na Apple TV niż uuchomić jedną z w/w natywnych apek w odbiorniku TCL.Jeżeli nadal uważasz, że Hisense obsłuży Player i HBO MAX, to ja już nie mam nic więcej do dodania.
Wygląda to już karykaturalnie. Kiki jedzie w jedną stronę jakby nie słyszał argumentów przeciw TCL i kasował niewygodne posty, Ty jedziesz w druga stronę zachwalając Hisense często argumentując, że ręce opadają.Cytując inne Twoje powiedzenie - będący w tej samej co TCL C845 klasie cenowej miniLEDów Hisense, jest w niej najlepszy![]()
Toć celowo użyłem takiej figury stylistycznejWygląda to już karykaturalnie. Kiki jedzie w jedną stronę jakby nie słyszał argumentów przeciw TCL i kasował niewygodne posty, Ty jedziesz w druga stronę zachwalając Hisense często argumentując, że ręce opadają.
Wady i zalety przedstawia się w testach aby zwrócić uwagę na konkretne cechy danego produktu. W obydwu przypadkach wadą jest to, że za jednym jak i drugim stoją Chińczycy. Obydwa (co nie jest wadą tylko cechą) są przeciętniakami w segmencie miniLED, natomiast jeden nad drugim ma przewagę. Zacytowałem jedynie test na który się powołałeś.Czy nie można na chłodno podejść i analitycznie wypunktować wady i zalety jednego i drugiego? Takim sposobem, na tym forum człowiek niczego istotnego się nie dowie, bo zamiast rzeczowych informacji, dostaje jakąś marketingową papkę.
Nie mówimy tu o dziesiatych częściach sekundy. Generalnie poczytaj sobie co specjaliści (nie sprzedawcy) mówią o tym systemie, szczególnie w telewizorach.Jak można tłumaczyć w tak absurdalny sposób, że np. brak HBO MAX w smarcie Hisense nie jest problemem? Argumentujesz, że jeżeli ktoś chce mieć lepszy dźwięk, kupuje Soundbar, chcesz mieć HBO MAX w Hisense dokupujesz np. TVbox itp. Tak, tylko że w każdym TV masz dźwięk, więc jeżeli ktoś nie chce, nie musi kupować dodatkowych głośników, bo może być to dla niego wystarczające. W Hisense bez TVbox zapomnij, że obejrzysz HBO MAX, nie masz wyboru, musisz kupić jakieś dodatki. TV na starcie powinien mieć wszystko do oglądania telewizji, czasami lepszej jakość, czasami gorszej bez dodatkowych pierdół i smart google w TCL to istotny pozytyw w tym telewizorze. A to, ze 0,1 s jest wolniejszy?
Daj znać co zobaczyszWidziałem najnowszy Hinsens w salonie i jakość HD jest tragiczna (pewnie był ustawiony w trybie dynamicznym). Ale będzie kolejne podejście w tym samym salonie, bo na ekspozycji pojawił się najnowszy TCL, więc będzie możliwość porównania.
Dokładnie tak jest. Są ludzie którym wystarczy tv za 2000 pln, pomimo ze mogliby kupić a 1 mlnSorry , że jednak zrozumiałeś.
A wydawało się ...
Nie to było celem z pojęciem erystyki spotykam się pierwszy razNiestety, popełniłem błąd wchodząc w dyskusję z forumowiczem, który najprawdopodobniej przeszedł szkolenie z erystyki.
Nie wziąłem sobie też do serca mądrości Marka Twaina i @luck76 "... pokonał mnie doświadczeniem."
To popatrz jeszcze na wątek i kwestię aktualizacji aplikacji u poprzednika tego tv:Powolny system Google, będzie zawsze lepszy niż szybki VIDAA. Aktualizujemy lub instalujemy aplikacje raz na jakiś czas, więc kilka minut oczekiwania nie ma znaczenia.
Za to jestem pewny, że w Sklep Play zawsze znajdę to co mnie interesuje, a aplikacje będą zawsze aktualizowane.
Dokładnie tak jest, to odmiana panelu LCD, którego podświetlania źródłem są diody LED znajdujące się za matrycą i sektorowe są wygaszane, przy czym są one wykonane w mniejszym rozmiarze niż w przypadku tradycyjnego LED. Innym źródłem światła jest (w zasadzie był) CCFL inne technologie to: CRT, PDP, OLED, microLED.Przecież miniled to fald tylko udoskonalona odmiana czyż nie ? Pisząc fald miałem na myśli sposób podświetlenia matrycy nie wnikając w szczegóły ile jest diod.
Wiki kłamie? https://en.wikipedia.org/wiki/LED-backlit_LCDInna technologia.