Jakiś konkret - jacy specjaliści?Większość specjalistów twierdzi, że Google jest zaletą a nie wadą, bo nie ogranicza do wybranych aplikacji.
Skrajne różnice? Jak klatkuje Tobie ekran to tez mówisz - kij z tym - skrajne różnice?Na testach nie zauważyłem jakiś skrajnych różnic w szybkości, choć minimalne różnice zapewne są.
Chodzi o dopasowanie warstwy sprzętowej i programowej. Sprzęt TCL jest wysilonyŻeby ten Google był taki zły, to Sony też miałby swój własny system.
A co to ma za znaczenie, czy w Niemczech ktoś słyszał o TCL czy nie? Czy to Hisense jest wyznacznikiem do którego inni dążą, czy jednak te dwie chińskie marki rywalizują ze sobą jak równy z równym? TLC ma drugie miejsce na świecie w sprzedaży telewizorów. To nie są czasy powojenne kiedy zachód wyznaczał jakość i trendy. Nie wiem czy wiesz, ale Europa już niczym się nie wyróżnia na tle rynków na innych kontynentach, bo Azjatów czy Afrykę tez już stać na kupno telewizora. Azja rozwija się w szalonym tempie, Europa dogorywa.
Nie jest sztuką z matrycą 4K pokazać super jakości obraz w 4K, bo to potrafią Hisense i TCL, ale pokazanie obrazu w niskiej jakości poprzez skalowanie. To potrafią tylko najlepsi.
Zobacz co mówią autorytety, tylko nie takie lokalne, a takie globalne (Vincent z hdtvtest czy Caleb z digitaltrends) - nie sztuka wyprodukować tv z dużą liczbą stref - sztuką jest je kontrolować i że nie jest prawdą że każdy miniled jest lepszy od zwykłego fald leda. Polecam x90K albo x90LCześć.
Jestem w przeddzień kupna TV 65 cali. 0% grania, 80% oglądanie wieczorami, bardzo często materiały z dysku w różnych jakościach ale bywa że są to "tłuste" pliki.
Byłem zdecydowany na ten model ale jak to pewnie często bywa, po przeczytaniu wątku, w gąszczu danych oraz wycieczek personalnych, lekko straciłem "decyzyjność".
Pytania.
Czy TV ma jakąś aplikację bibliotekę multimediów z obsługą dysku zewnętrznego. Ewentualnie czy można zainstalować np Kodi?
Pytanie subiektywne ale jak bardzo jest to słaby wybór do oglądania wieczorami? Pytam po przeczytaniu https://www.avforums.com/reviews/tcl-c845-65c845k-4k-mini-led-tv-review.21050/
Do maks 7-8Ok. ale ile masz max kasy ???
Ten pójdzie do drugiego pokoju....a zmieści mi sie 75 cali....wiec sie zastanawiam,czy warto na cos zmienić,czy nie za jakieś rozsądne pieniądzeTeraz jesteś bardzo zadowolony i chcesz być jeszcze bardziej zadowolony ?
Narazie tylko robie research,czy warto i czy jest na coszybko zmieniasz chyba zaczynam rozumieć powiedzenie "biedny kupuje raz" kiedy mówi się w kontekście kupowania drogich rzeczy
Jeśli piszesz, że znów otrzyma efekt jak poprzednio, to jaki cel ma mieć ta zmiana, skoro z obecnego tv ma efekt taki sam jaki otrzyma z nowego?Dobra decyzja . Taka wielkość super po zmianie - to sięgałbym po75 c 845.
Otrzymasz znów efekt jak poprzednio.
Na kolejne ile lat? Znów na dwa?Uśmiech i radość na kolejne lata najważniejsza rzecz.
Warto !
Jeśli w tym samym pomieszczeniu i tak jak napisał Kiki, nowy tv daje taki sam efekt, to imho szkoda kasy wydawać, tym bardziej, że jak widać budżet skromniutki jak na 75”.Narazie tylko robie research,czy warto i czy jest na co