Jako posiadacz tego TV mogę potwierdzić, że w relacji cena/jakość trudno o lepszy zakup, szczególnie w cenie około 4k za 55". Długo się przymierzałem do zakupu nowego TV i w zasadzie brałem pod uwagę wszystko w przedziale do 5k. Niestety nie ma TV idealnych i zawsze gdzieś trzeba iść na jakieś kompromisy. Gdybym TV potrzebował tylko do wieczornego oglądania pewnie poszedł bym w OLEDA od LG, ale potrzebowałem TV jak najbardziej uniwersalnego i wydaje mi się, że ten model to właśnie oferuje. Oczywiście można celować jeszcze w konkurenta czyli Samsunga z serii QN85 albo QN91, ale tam też jest cała masa mniejszych bądź większych minusów no i cena. Tutaj dostajemy czerń niemal jak w OLED poza delikatnym boomingiem, duża jasność, świetne kolory (w mojej ocenie) masa obsługiwanych standardów obrazu i dźwięku, bardzo dobry dźwięk jak na TV, porty HDMI 2.1, Android TV w najnowszej wersji, do pełni szczęścia brakuje mi jedynie pełno 10 bitowej matrycy (tutaj 8+frc). Reasumując ja jestem zadowolony na tą chwilę i jeżeli ktoś szuka TV wszechstronnego, całodobowego to TCL jest na pewno warty poważnego rozważenia.
Pytanie do posiadaczy, czy któryś próbował do portów HDMI 1 i 2 podłączyć PS5?