Są jakieś różnice względem matrycy odświeżania w wersji 55 calowej a 65 ?
Pilot/y działają po bluetooth ?
Kamerka jest dostępna jako opcja czy w standardzie a obu wersji 55 /65 ?
Komendy głosowe w języku polskim czy tylko angielskim ?
Podświetlenie jest to samo w dużym i małym, choć jakieś odstępstwa w poziomach jasności mogą być.
Mały po BT duży tylko IRDA, przynajmniej mi nie udało się go sparować w żaden sposób.
Kamerka dostępna w zestawie, za nic nie trzeba dopłacać.
Komendy głosowe działają jak najbardziej w j. polskim. Z ciekawostek nie znalazłem też żadnych błędów w tłumaczeniu menu, typu literówki itd.
Coraz bardziej jestem przekonany do tego tv, jeszcze tylko czekam
na jakąś recenzją philipsa 9506 którego też biorę pod uwagę.
Jako długoletni posiadacz Panasonica 50st60 nie strawię świecącej czerni,
czy w 65c825 czerń naprawdę jest taka dobra ?
Czerń jest bardzo dobra, ale trzeba pamiętać, ze mimo wszystko to LCD tule że z podświetlaniem strefowym. Oznacza to, że będziemy mieli tu do czynienia z efektem bloomingu czy bardziej po naszemu rozkwitu, co z kolei objawia się rozświetleniem czerni wokół bardzo jasnego elementu na ekranie. Jak duży będzie to efekt, zależy od poziomu jasności wyświetlanego obrazu. Z własnych obserwacji mogę napisać, że efekt widoczny jest w zasadzie tylko późnym wieczorem bądź w nocy. Za dnia trudno coś zauważyć. Po drugie, trzeba mieć świadomość tego, że największy blooming będziemy mieli podczas wyświetlania białych obiektów na czarnym tle, a z takimi raczej za często nie mammy do czynienia podczas filmów. No chyba że oglądamy filmy z napisami, tu może to trochę przeszkadzać. Po trzecie, efekt ten w zasadzie przeszkadza mi tylko w jednym przypadku, kiedy oglądam film np. w formacie Dolby Vision, albo np. HDR10. Wtedy TV automatycznie przełącza się w tryb wspierający te standardy i wbija dość wysokie wartości jasności, co potęguje wyżej wspomniane efekty rozkwitu. Przy oglądaniu np. Netflixa w HD w całkowitych ciemnościach i zmniejszeniu poziomu jasności do wartości nie powodujących oślepienie, efekt jak dla mnie jest całkowicie akceptowalny, żeby nie napisać pomijalny.
Podsumowując wszystko tu zależy od osobistych preferencji, sposobu konsumowania treści, pory w jakiej to robimy itd. Niestety nie ma TV idealnych jak już wspominałem i zawsze jest coś kosztem czegoś.