A jest to fizycznie do osiągnięcia? Skoro TV odtwarza głos rozmówcy, to mikrofon w TV go wyłapuje i część wraca z powrotem. Musiałbyś mocno ściszyć TV lub używać słuchawek.
...
Niezawodność oprogramowania nieco do wyboru, co nie daje zbytniej pewności siebie.
Telewizor nie jest optymalny podczas uruchamiania, MUSISZ go zaktualizować i wyłączyć szybki start, aby na przykład cieszyć się Dolby Vision.
Jestem też naprawdę zaskoczony, że prasa nigdy nie wspomniała o mnogości błędów podczas swoich testów, jest to zresztą dość podejrzane, między wizją dolby, która miga, aplikacjami, które wyłączają telewizor itp.
W przeciwieństwie do prasy branżowej, która dała ocena 8/10 lub 9/10, postawiłbym (z całą skromnością) 7/10.
Wprawdzie ekran jest pełen walorów, ale ma zbyt wiele złych rzeczy, co sprawia, że polecam telewizor do cierpliwości z aktualizacjami.
I do mnie dotarł 65C825.
Bez wątpienia jest to duży przeskok w stosunku do mojego 8 letniego Philipsa 55PFL8008.
- czerń? Tu jest przepaść, mega dobrze to wygląda. Bez bezpośrednio porównania nie czuję różnicy nawet w stosunku do plazmy Panasonica
- bez wątpienia lepszy filtr antyrefleksyjny w TCL
- dźwięk robi wrażenie, choć raczej zostanę przy swoim sprzęcie stereo. Myślałem o równoczesnym użyciu soundbara z tv i głośników stereo, ale nie umiem zsynchronizować dźwięku i jest wkurzające przesunięcie. Niby ręcznie można to ustawiać, ale brakuje mi cierpliwości �� Może zna ktoś sposób na to?
- Dolby Vision w 4K wgniata w fotel. Pytanie czy da się wejść w tym trybie w ustawienia eksperckie, tak by ustawić obraz tak jak kalibracja wskazywała?
- Android TV też robi robotę. W końcu mogę pożegnać Chromecasta
- raz pojawiły się jakieś dziwne artefakty, ale widzę, że nie mam jeszcze najnowszego softu, jutro spróbuję wgrać najnowszy
- mam trochę zgryza z kalibracją. O ile kolory itp jak najbardziej mi pasują, to jest problem z przejściami tonalnym. Np na kablówce, HBO GO itp wygląda to mega słabo. Dopiero gdy wyłączę w ustawieniach eksperckich balans bieli 20p, to problem znika, choć wpływa to na kolory, to jednak nadal mi pasują. Może ktoś spotkał się z tym samym i ma jakieś mniej drastyczne rozwiązanie?
- trochę przytłacza mnogość opcji "usprawniających", które nie do końca wiem jak optymalnie ustawić.
Zobaczymy co przyniosą kolejne dni, ale już teraz czuję, że był to bardzo dobry zakup.
I do mnie dotarł 65C825.
- dźwięk robi wrażenie, choć raczej zostanę przy swoim sprzęcie stereo. Myślałem o równoczesnym użyciu soundbara z tv i głośników stereo, ale nie umiem zsynchronizować dźwięku i jest wkurzające przesunięcie. Niby ręcznie można to ustawiać, ale brakuje mi cierpliwości �� Może zna ktoś sposób na to?
Czy dźwięk z wbudowanych głośników wyłącza się automatycznie gdy włączę amplituner ? Czy za każdym razem trzeba coś mieszać w ustawieniach tv?
Dla Netflix czy PlayStation korzystam z kina domowego. Dotychczasowy telewizor sam wyłącza dźwięk gdy włączę amplituner z odpowiednim źródłem sygnału.
Brawo, lepiej bym tego nie ujął. Pozostawiając już nawet na boku problem z synchronizacją dźwięku, pomysł uruchamiania soundabara + zestaw stereo jest fatalny.
No to tu muszę się przyjrzeć w takim razie bo tego nie jestem pewny. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
Wysłane z mojego Redmi K30 Pro przy użyciu Tapatalka
Miałem go polecić córce, jednak odpuszczam, tym akurat stwierdzeniem ja nie jestem zaskoczony:
Jestem też naprawdę zaskoczony, że prasa nigdy nie wspomniała o mnogości błędów podczas swoich testów" .