To co podaje producent w dokumentacji to jest maksymalne zużycie prądu. Ja mam 46W4500 i u mnie on zwykle zużywa około 90 Wat - było to wcześniej opisywane w tym wątku. Zużycie prądu najbardziej zależy od poziomu podświetlenia i jasności. Jak ja mam usiebie podświetlenie ustawione na 0 i jasność w okolicach 50, to zużycie prądu wynosi właśnie 90 Wat, ale jak sobie podkręcisz podświetlenie na maksa i jasność też, to spokojnie zużycie prądu przekroczy ci 200 Wat. A jak ustawisz podświelenie na 0 i jeszcze włączysz tryb oszczędzania energii to może spaść nawet do 70 Wat.
Dla porównania mój komputer razem z monitorem ciagnie około 170 Wat - jeśli procesor nie jest obciążony. A jak mocno obciąży się procesor, to 'spala' prawie 300 Wat.
Co do zużycia prądu przez 46W4500, to właśnie pozytywnie mnie zaskoczyło, że on tak mało zużywa - myślałem, żo on cały czas będzie ciągnał tyle co podali w dokumentacji - prawie 300 Wat - ale nie.
Ale u siebie zauważyłem też 'MINUSA' - w dokumentacji podają, że w trybie spoczynku powinien zużywać 0,2 Wata, a ja u siebie zmierzyłem 9 Wat, i to nie tylko w trybie spoczynku, ale jak w ogóle go wyłączę. Ciekawe czy to coś z moim egzemplarzem jest nie tak, czy wszystkie tak mają? Na logikę biorąc, to jak TV jest zupełnie wyłączony, to po co on zużywa prąd?
Do 'piekarza': przejrzyj dokładnie ten wątek - kolega ortax360 kilka razy podawał przykładowe ustawienia - chyba wystarczy cofnąć się o kilka stron i powinieneś to znaleźć.