- Best HDTVsNa tej samej stronie jest również wśród najlepszych TV. Jak by na to nie patrzeć na 3 miejscu
Judash napisał:A moze poprostu wszystkie odbiorniki byly nieprawidlowo wyregulowane, jakie mialy zrodlo sygnalu?
sirius98 napisał:Miałem okazje w sklepie SONY w Łodzi porównać W4000 i W4500 stojące obok siebie. Widoczne różnice:
-W4000 miało czerń lekko zaszumioną
-W4000 klatkowało obraz
-W4500 nie klatkowało obrazu ale był on "zbyt" żywy.
Jak miałbym wybrać to wybrał bym W4500 mimo iż zdaje sobie sprawę że jak kupiłbym W4000 to nie zauważył bym klatkowania a szum z odległości powyżej 2m byłby niezauważalny.
Jak nie masz zaufania do netu to bierz. Róznica niewielka i według mnie do zaakceptowania.sebisebi napisał:KLD 40W4230 w MM Szczecin za jedyne 3799 PLN. Dobra cena??? Brać czy szukać dalej? Jakoś brak mi zaufania do sklepów internetowych.
jj3 napisał:to ja powtórzę moją prośbę do użytkowników w4500 - czy możecie sprawdzić jak wygląda gradacja kolorów na np. takich obrazach
htp://mva.pl/forum/viewtopic.php?t=140&postdays=0&postorder=asc&start=0
, a więc płynne przejście z ciemnego w jasne (częsty efekt przy ściemnianiu sceny w filmie).
B. nieładnie (zupełnie niepłynnie) wyglądało mi to np. na zdjęciach lub demo sony (lecące chyba w każdym salonie) z Bondem na W4500 (i Z4500). Natomiast na stojącym obok V4000 znacznie lepiej.
Czy jakaś opcja obrazu ma na to wpływ? Sprzedawca nie był zorientowany ...
major125 napisał:witam serdecznie, przeglądając różne wątki dot. w4500 natknąłem się na linka /w.avforums.com/forums/lcd-televisions/837866-sony-w4500-settings-thread-4.html/-z przodu brak ww ze względu na brak mozliwości dołącznia linków, w którym można znaleźć ustawienia tv oraz info jak wejść do menu serwisowego. czy ktoś tego próbował i czy ewentualnie kończy się to utratą gwarancji, / chodzi o ustawienia white balance /itp. no i czy to jest bezpieczne.
major125 napisał:a jak wychodzi się z niego i czy automatycznie podczas wyjscia zapisuje zmienione parametry? przypuszczam, że z tego poziomu mozna dopiero wysiągnąć najlepsze ustawienia tv. bo w fabryce raczej tego nie robią. może ktoś posiada szczegółowy opis tego menu? co i jak tam zmienić ale tak aby nic nie sknocić przez przypadek.
Alan83 napisał:Link nie dziala.
Moze ktos napisac jak wchodzi sie w tryb serwisowy i jak przede wszystkim sprawdzic ile godzin telewizor przepracowal?
To jest to czego oczekiwalem, czyli wyglada ok. Interesuje mnie jednak czy istnieje jakies ustawienie (nie wiem - podbicie kolorow, inny tryb, itp) w ktorym ta gradacja nie bylaby tak ladna. Pytam bo po podlaczeniu w sklepie laptopa przez HDMI i wyswietleniu zdjecia, ktore na laptopie wygladalo idealnie, na TV bylo widac koszmarna gradacje. Pobnie z demem Sony (tu porownanie do V4000). Cos musialo byc przyczyna i probuje dociec co ... tak dla swietego spokoju ...marcho napisał:... Widać niewielką gradację przy ciemniejszych odcieniach jak się dobrze przyjrzeć, ale w normalnych warunkach, ani przy filmach, ani przy zdjęciach, ani przy grach, ani przy komputerze kompletnie tego nie widać. ...