kiki napisał:Max 42" przy tych warunkach i to z dobrymi skalerami:
JVC 42 DV1
Toshiba 42 ZV 635
Sharp 42 DH 77
Moim zdaniem pozostań przy wyborze Sony - Philips. Tak jestem stronniczy bo wybrałem W5500 do tego wybrałem HD WD TV player (choć są lepsze, ale droższe) + HDD 1TB. Wszystko przerabiam na *.mkv z dźwiękiem stereo bo i tak nie mam zestawu kinowego i jestem zadowolonydune2 napisał:Dzieki ale wymienione firmy odpadaja dla mnie z roznych wzgledow.
Wole pozostac przy wyborze miedzy Sony,Philips ewentualnie chociaz niechetnie Samsungiem.Dlatego jesli moglbys to prosilbym o ustosunkowanie sie do modeli wymienionych w tym dlugim poscie.
Dziekuje.
Tę decyzję będziesz musiał podjąć sam. Ja za 40W5500 płaciłem 3,5. i ciesze się tym, że już oglądam TV a nie przebieram oferty, czytam opinie testy, itp.dune2 napisał:Tylko ktory model wybrac ?kilka postow temu opisalem moje watpliwosci odnosnie modeli bo w okolicy 4 tys za 40 cali jest pare firmy Sony a takze takie co podchodza pod 5 tys i moze warto dolozyc?
Lub zaszalec i kupic 42 philipsa 9664h za blisko 6 tys ktory podobno jest klasa sama w sobie w tym przedziale cenowym ale to wszystko podobno i jak to zweryfikowac?
dune2 napisał:Tylko ktory model wybrac ?kilka postow temu opisalem moje watpliwosci odnosnie modeli bo w okolicy 4 tys za 40 cali jest pare firmy Sony a takze takie co podchodza pod 5 tys i moze warto dolozyc?
Lub zaszalec i kupic 42 philipsa 9664h za blisko 6 tys ktory podobno jest klasa sama w sobie w tym przedziale cenowym ale to wszystko podobno i jak to zweryfikowac?
No to "super" promocja...rzeczywiście...na Ceneo stoją po ok. 3400 zł. i tez na raty jak sobie życzysz, nawet jak zapłacisz odsetki, to i tak kilka stówek jeszcze do przodu...s1600 napisał:40w5500 dwa dni temu w promocji w euro za 4220 zeta a nawet 2 tygodnie temu za 3999 zeta
kiki napisał:to ja bym zażyczył sobie EX1 - mają w promocji ale podświetlenie krawędziowe. Komplecie jednak będzie Cię kosztował ok 8.000 zł
Ale w sferze poszukiwania - to 40Z4500 , ma extra wygląd, matrycę 10 bit,
Rewelacyjnie gra w HD
slawek.u napisał:No to "super" promocja...rzeczywiście...na Ceneo stoją po ok. 3400 zł. i tez na raty jak sobie życzysz, nawet jak zapłacisz odsetki, to i tak kilka stówek jeszcze do przodu...
Ja kupiłem we wtorek 40W5500 za 3467 zł. (wspominałem o tym parę postów wcześniej).
slawek.u napisał:No to "super" promocja...rzeczywiście...na Ceneo stoją po ok. 3400 zł. i tez na raty jak sobie życzysz, nawet jak zapłacisz odsetki, to i tak kilka stówek jeszcze do przodu...
Ja kupiłem we wtorek 40W5500 za 3467 zł. (wspominałem o tym parę postów wcześniej).
Pewnie, że tak...tym bardziej jeżeli się bierze, tak jak kolega napisał wcześniej aż na 30 rat...rozumiem, nie wszystkich stać za gotówkę, czy na mniejsze raty, ale jeżeli jest to do roku czasu, to w internecie są "kalkulatorki" ratalne i mozna sobie policzyć. Przy kredycie 3400 za TV + 100 za przesyłkę, to wychodzi, że przepłaci się ok. 500 zł, to i tak się opłaca. No ale jeżeli ktoś chce kupić na 30,40, czy 50 rat...to trzeba przekalkulować, bo może wyjść dwa razy tyle co kosztuje TV...Ares78 napisał:Z ratami trzeba dobrze przekalkulować,
No pewnie, że nie ruszy, bo z pendriva obsługuje tylko pliki filmowe - MPEG1, muzyczne - MP3 i zdjęcia - JPEG, RAW....jest o tym w instrukcji.chyl1 napisał:Myslalem ze jak podlacze pendriva cos obejze ale lipa nic nie ruszylo.
chyl1 napisał:Witam zostalem wlascicielem 40w5500 narazie testuje ten telewizor na telewizji kablowej analogowej upc i musze przyznac ze obraz jest calkiem przyzwoity .Serie telewizorow roznia sie tym ze glownym telewizorem jest w5500 a w5710 w5720 itp sa to telewizory robione do marketow .to tyle o telewizorku
Chcialbym sie dowiedziec jak mozna ogladac film z kompa na tym telewizorze. jest wejscie koputerowe i sieciowe ale ? Pani w serwisie poinformowala mnie ze ma wbudowany media player.Myslalem ze jak podlacze pendriva cos obejze ale lipa nic nie ruszylo. w opisie jest informacja ze z aparatu mozna ogladac i tylko firmy sony. wiec jak jest z tymi podlaczeniami co zrobic zeby film z kompa ruszyl prosze o porady z gory dzieki