darekguma napisał:Witam wszystkich.Prosze o podpowiedz.Jakie różnice sa między tymi modelami,może ktoś z kolegów wymianił ten starszy model na nowszy,jakie ma odczucia co do jakości odrazu,czy warto kupic ten model (46w5500).Dzięki za info.Pozdrawiam.
dune2 napisał:Zastanawiam sie nad kupnem W5500 ale widzac Z4500 zaczalem miec watpliwosci.
dune2 napisał:Zastanawiam sie wlasnie nad kupnem 46 cali b750
dune2 napisał:zastanawiam sie nad 42 calowym 8404
dune2 napisał:Zastanawiam sie nad kupnem Sony W5710/5720
dune2 napisał:Wybieram miedzy 46 calowym Sony 5500W a wlasnie 47 calowym Philipsem 9664
dune2 napisał:teraz sie waham miedzy W5500 a Z5500
cork napisał:no i kupiłem 40w5500
i mam pytanie tv sam wraca mi do ustawien jak mim np.obraz -standart to po jakims czasie przechodzi na zywy i nie kumam dlaczego prosiłbym o pomoc ??
no i jeszcze jak wejsc w menu serwisowe zeby zobaczyc ile tv swiecił godzin
pzdr
cork
dune2 napisał:Zastanawiam sie nad kupnem W5500 ale widzac Z4500 zaczalem miec watpliwosci.Glownie dlatego ze ten drugi mial z tego co widzialem lepsza czern wiec zastanawiam sie czy wynika to z lepszej matrycy czy poprostu ustawien sklepowych ? Staly dokladnie jeden pod drugim.
Jako ze w sklepie gdzie chce brac roznica miedzy Z4500 a Z5500 jest minimalna to biore pod uwage Z5500.
Tak wiec pokrotce moglby mi ktos wypisac realne (widoczne golym okiem nietylko w specyfikacji) roznice miedzy W5500 a Z5500 ?
Boli mnie trochę jakość dźwięku w LCD dlatego z tego powodu zastanawiam się nad zakupem LCD PHILIPSA (np. 46PFL9664h) ale może niepotrzebnie. Czytałem, że w SONY jest gorszy dźwięk ale czy da się go słuchać w filmach? Czy zakup kina domowego jest raczej niezbędny? Czy jest jakaś różnica w jakości dźwięku między W5500 a Z5500?KaMario napisał:Co do różnic pomiędzy W5500 a Z5500:
obecnie będąc na świerzo po zmianie telewizora zauważyłem następujące zmiany ...
kola01 napisał:Boli mnie trochę jakość dźwięku w LCD dlatego z tego powodu zastanawiam się nad zakupem LCD PHILIPSA (np. 46PFL9664h) ale może niepotrzebnie. Czytałem, że w SONY jest gorszy dźwięk ale czy da się go słuchać w filmach? Czy zakup kina domowego jest raczej niezbędny? Czy jest jakaś różnica w jakości dźwięku między W5500 a Z5500?
Nie planuję zakupu kina domowego bo mam dobry zestaw stereo ale nie mam jak rozstawić kolumn na ścianie gdzie będzie stał TV.
kola01 napisał:Boli mnie trochę jakość dźwięku w LCD dlatego z tego powodu zastanawiam się nad zakupem LCD PHILIPSA (np. 46PFL9664h) ale może niepotrzebnie. Czytałem, że w SONY jest gorszy dźwięk ale czy da się go słuchać w filmach? Czy zakup kina domowego jest raczej niezbędny? Czy jest jakaś różnica w jakości dźwięku między W5500 a Z5500?
Nie planuję zakupu kina domowego bo mam dobry zestaw stereo ale nie mam jak rozstawić kolumn na ścianie gdzie będzie stał TV.
Seba_Fan napisał:co do 7 to bzdura, roznie jest rozpatrywana sprawa, jak w kazdej firmie
u mnie juz dwa TV zabrali i nie bylo problemu
Ja miałem podobną sytuację w Z5500, serwis Sony uznał, że jeden świecący pixel (z boku ekranu) nie jest wadą czy też podstawą do wymiany matrycy.KaMario napisał:Rozmawiałem w tej sprawie z panem na infolinii SONY. Zacytował mi normy odnośnie wadliwych pikseli, no i że dalej to już sprawa indywidualna serwisu w moim miejscu zamieszkania, tj. indywidualnej oceny serwisanta, jak to zakwalifikuje. Jeżeli już, to wymiana matrycy, a nie całego odbiornika. Z doświadczeń znajomych z tym serwisem i innych opisywanych przypadków (wymiana na gorszą matrycę, porysowane elementy obudowy) i podejściem do sprawy jednego wadliwego piksela na matrycy, to wolałem sobie podarować nerwy i pogłębiające się w związku z tym dalsze zdegustowanie całą sprawą.