Skóra, fura i komóra :) Czyli luzne rozmowy o motoryzacji.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Armanig
Z tym bmw to były żarty przecież, sam tym jeżdżę, a do dresa czy chama na drodze mi daleko:)

Żartem natomiast nie są kierowcy Skody roczników 2005 i starszych. Szeryfowie lewego pasa z prędkością 90km/h na autostradzie:)

JanVid

New member
Najlepszy samochód świata ? ....... Auto służbowe/firmowe :) )))
Pytanie dnia : Co jest lepsze stary samochód czy nowy kredyt ???

Ostatnia edycja:

Sansei6

Member
Bez reklam
Który samochód pokona każdy krawęznik w miescie? Służbowy ;)
Mój ojciec zawsze mówił - nie bierz auta na kredyt. Ukradną rozbijesz i nie ma, a kredyt do spłacenia zostaje ;)

Kejup

Member
Bez reklam
Armanig
Z tym bmw to były żarty przecież, sam tym jeżdżę, a do dresa czy chama na drodze mi daleko:)

Żartem natomiast nie są kierowcy Skody roczników 2005 i starszych. Szeryfowie lewego pasa z prędkością 90km/h na autostradzie:)

Uff to dobrze że ja mam trochę nowszą Skodę hihi

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Chyba biore bentleja.

Aston dupnie wyglada w srodku.

Ma ktos pozyczyc? Sprzedam dom, auto, zone, nerke ale jeszcze ciut brakuje xD

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Jak pojeździłem Toyotami, to zacząłem się zastanawiać na czym polega tak duże zainteresowanie tą marką.
Ani to komfortowe, ani dobrze wykonane, kiepskie silniki i słaba dynamika, jakość wykończenia wnętrza na poziomie Daci.
Jedyny plus to ergonomia i dobre zagospodarowanie przestrzeni.
Miałem kilka m-cy topowego Avensisa w najbogatszej specyfikacji (obecna i poprzednia generacja), Verso (ostatniej generacji) i tutaj plus za ilość miejsca wewnątrz i nic poza tym.
Kilka tygodni jeździłem nową Ravką i tutaj chyba najlepiej, ale te plastiki w tej cenie wołają o pomstę do nieba, mimo pseudo skóry na desce i tak jest tandetnie...

Henry

Active member
Bez reklam
Cep też jest bezawaryjny 😉
Tkwią technologicznie w poprzedniej epoce, porównaj teraz rozwiązabia z Toyoty ze swoim VAGiem

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Bylem fanem Lexusa... no ale ostatnia wersja daleko w tyle za niemcami. Wiec podejzewam ze klasa srednia tez nie poszla do przodu.

Ale co do awaryjnosci, to chyba znikad sie nie wzielo to ze japonce sa bezawaryjne. Moja honda to potwierdza

Henry

Active member
Bez reklam
Lolo, Stare diesle czy benzyny z lat 80/90 też były bezawaryjne, mam wrażenie, że Toyota została właśnie w tej epoce, zaczęli co prawda robić hybrydy, ale o mocnym benzynowym czy silniku diesla można jedynie pomarzyć... no wyjątkiem są te stosowane w Land Cruiserach, bo te naprawdę dają radę i wielką frajdę z jazdy ;)

Ostatnia edycja:

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Jak pojeździłem Toyotami, to zacząłem się zastanawiać na czym polega tak duże zainteresowanie tą marką.

Ani to komfortowe, ani dobrze wykonane, kiepskie silniki i słaba dynamika, jakość wykończenia wnętrza na poziomie Daci.

Jedyny plus to ergonomia i dobre zagospodarowanie przestrzeni.

Miałem kilka m-cy topowego Avensisa w najbogatszej specyfikacji (obecna i poprzednia generacja), Verso (ostatniej generacji) i tutaj plus za ilość miejsca wewnątrz i nic poza tym.

Kilka tygodni jeździłem nową Ravką i tutaj chyba najlepiej, ale te plastiki w tej cenie wołają o pomstę do nieba, mimo pseudo skóry na desce i tak jest tandetnie...
Byś widział Focusa ST od mojego brata. 60k przebiegu, a wnętrze jak by było 260k km. Kierownica wytarta, drążek zmiany biegów cały porysowany. Takie coś ala eko skóra w bagażniku cała połuszczona. Jednym słowem tragedia.
Toyota przynajmniej się z tym nie kryje, że nie ma startu do VAGa, a Ford próbuje stawać obok GTI i R, ale jakościowo dzieli je przepaść.

Ostatnia edycja:
Do góry