Skóra, fura i komóra :) Czyli luzne rozmowy o motoryzacji.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Armanig, już myślałem, ze znów bedziesz mnie denerwować od rana, a tu taka niespodzianka.
Wzorowo!!! :D

Ostatnia edycja:

Dingo

Member
W skrajnych sytuacjach zamiast odbierac prawko powinni odbierac samochody i sprzedawac na aukcjach! Jazda po pijaku, wyscigi po miescie itp. Bardziej by moze przemowilo to do niektorych deb..li..

lolo2

Well-known member
Bez reklam
W skrajnych sytuacjach zamiast odbierac prawko powinni odbierac samochody i sprzedawac na aukcjach! Jazda po pijaku, wyscigi po miescie itp. Bardziej by moze przemowilo to do niektorych deb..li..

Pracowali juz nad taka ustawa aby pijaka zabierac auta. Ale nie dali tego przepchac.

Punkty karne tez mamy najbardziej restrykcyjne w europie.

Wysokosc mandatow porownujac do sredniej krajowej tez bardzo wysoka.

Takie zachowanie na drodze jest wina tylko i wylacznie niewiedzy. Moim zdaniem za bardzo duze przewinienia powinni zabierac prawka i wysylac do WORD na odbiycie jakiego kursu i zdaniu testow. Dlaczego do wordu, bo tam najmniensze szanse ze ktos "kupi" testy.

A co z bogatymi madralami co scigaja sie po ulicach? Zamontowac gesciej monitoring i z czasem sie to wyplewi.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja bym zaczął od akcji społecznych w tv.
To podstawa. Zaraz przed, lub po wiadomościach.
2-3 tygodnie nt. szeryfów, świrowania, kultury i podstaw które tak nas irytują.
Nie widzę lepszej drogi. Obśmiać, pokazać i czekać na efekty.
Są świetne mocne materiały w sieci, właśnie na zlecenie instytucji państwowych, a u nas co? Żenada która zupełnie nie przemawia, a tu trzeba prosto i dobitnie.
Tak, aby taki "szeryf" oglądając poczuł się zażenowany, a potem drugi raz 2x się zastanowił.
Nie widzę innej drogi.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Tez tak sądzę. Może dożyjemy takich czasów. W naszym kraju niestety takie kampanijne zrywy sa bardzo krótkie...
Prsty przykład z brzegu, codzienność; Co z tego, że wg prawa wolno, a nawet trzeba jechać na zamek, skoro znany specjalista (nie pamiętam nazwiska, jakiś instpektor ruchu drogowego, czy jakoś tak, ktorego czasem mozna w tv spotkac) jest wyśmiewany na forach i na CB, że psinco sie zna, bo taki szeryf wie lepiej...
Na drogach dalej nic sie nie zmienia.

Do góry