Skóra, fura i komóra :) Czyli luzne rozmowy o motoryzacji.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Ladne te podswietlenia maja.

Najbardziej podobalo mi sie w E klasie, w bialej skorze. Bajer niesamowity. W moim aucie mi tego brakuje, mam tylko biale ledy.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
W Leonie mam 2 kolory, biały i czerwony w trybie sport, a Arteonie są trzy do wyboru. Najbardziej niebieskie mi się podobają. W każdym razie w obu samochodach ustawiłem je na minimum. W tym z filmu nie mógłbym jeździć. Zegary, ekran itd. też na minimum. Muszę mieć ciemno w samochodzie w nocy.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Macie tutaj.
Zobaczcie od 44 sekundy
Podchodzisz do auta, otwierasz drzwi a on swieci w stodku jak na filmie. Dla mnie bomba i nic tu nie brakuje.

[youtube]TgoPmAJf7dw[/youtube]

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Bomba, to jest ta reklama Mercedesa.
Król Lew i S-Klasa, no bo przecież nie Kia. Tutaj co najwyżej mogli by wsadzić jakiegoś lisa ;)
Stety lub nie, ale tak działa wypracowana marka. Śmiało można sobie pozwolić na takie reklamy.

[youtube]mQLK6c5vOHM[/youtube]

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Odbimbaj sie od marki KIA xD Za innym koreancem to ty posikujesz z zachwytu - ten ktorego nosisz w kieszeni xD

Za to Mercedes... jakims czasy bylem w szczecinie w salonie. Wybudowali salon obok zakladu skladujacego padline (zaklad przetworstwa miesa czy cus) .... hahah. Do salonu wejsc cie idzie bo walilo jak nie z tej ziemi. xD Ale PRESTIZOWO. No tak, przeciez to lew, on lubi takie mieska. xD

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja nic do KIA nie mam, gdybym miał, to byś pierwszy tutaj się dowiedział co myślę, ale umówmy się, takiej reklamy KIA, Daewoo, czy Skoda (też nic nie mam), długo nie zrobi. Żeby wsadzić lwa do auta, trzeba mieć wypracowaną markę, Meś ją na pewno ma. Bez względu jak tam będziesz myrdał lisim ogonkiem ;)

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Z BMW nie ma zartow.

demot-312-660.jpg

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Lolo
Jak już się tak nabijamy z bmw to ostatnio słyszałem dobry tekst.

Kupujesz BMW bo chcesz być KIMŚ,
Kupujesz Passata bo jesteś KIMŚ:)

lolo2

Well-known member
Bez reklam
A idz pan z passatami, przez tuningerow zwanych passeratti.
To chyba gorsze niz bmw. Polowa passatow jezdzacych po naszych drogach zrobiona jest conajmniej z dwoch aut. I w dodatku co drugi kierowca musi udowodnic ze jego passacina potrafi wyciagnac 165km/h.

Ci od BMW to chociaz dbaja o zawieszenie, hamulce i przednie swiatla xD

bokciu

Banned
Bomba, to jest ta reklama Mercedesa.
Król Lew i S-Klasa, no bo przecież nie Kia. Tutaj co najwyżej mogli by wsadzić jakiegoś lisa ;)
Stety lub nie, ale tak działa wypracowana marka. Śmiało można sobie pozwolić na takie reklamy.

Najpierw Opel, teraz to...Ta reklama jasno obrazuje, że Peugeot przejmuje Mercedesa. :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Całe to porównywanie, to jak zestawiania Denona z Onkyo, Marantza z Pioneerem itp. a wszystko to jeden sort, Bmw czy Mercedes w mojej ocenie, to ta sama klasa, kiedy i gdzie bym nie wsiadł do innej marki, zawsze czuć, aczkolwiek radość z jazdy ma lepsze Bmw i tutaj się pokrywa ze sloganem.
Mieszkałem obok i bywałem w salonie Bmw, jednego z większych i znanych.
Widziałem kto i czym jeżdził, większość, to goście w gajerkach i trochę znanych osób z tv czy świata sportu. Gdzieś na wsiach, dalej panuje mit dresa w bmw ; ) a to było naście lat temu w dużych miastach, gangusie jak jeżdzą, to już od dawna Mercami w S-klasie, albo Suvami, nikt się nie buja starą 20 letnią "Becią". Bynajmniej nie widziałem od lat nikogo, co nie znaczy, że się nie zdarza, ale ile jest Audic, Passatów, Golfów itd.
Dajta spokój, bo się słabo robi.
Jedzie ignorancją na kilometr ;)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Gdzieś na wsiach, dalej panuje mit dresa w bmw ; ) a to było naście lat temu w dużych miastach, gangusie jak jeżdzą
To nie mit, to fakty. Czy na wsiach, czy w dyżych miastach, czy dresy, czy gangusie, czy normalni ludzie.

https://wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Wypadki-z-udzialem-BMW.-Policjant-ostrzega-kierowcow
https://natemat.pl/259133,kierowca-bmw-smiertelnie-potracil-dwie-kobiety-z-torunia

Nadal panuje - poniekąd słuszne - stwierdznie, że dres w Golfie to dres, ktróry jeszcze się nie dorobił.
Dres w BMW to już dres dorobiony :)

Niezaleznie do tego, daj półgłówkowi taką zabawkę...

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Armanig, co innego nowe fury a co innego uzywane. Wiadomo ze na nowa fure trzeba miec sporo gotowy.

Napalone mlodziki kupuja 20 letnie bmw z duzymi silnikami i potem dzieje sie to co sie dzieje. Sam mam w rodzinie takich. 18 latek kupil za 8000zl bmw 7 z 3 litrowym silnikiem i teraz "postrach" wsi. Bo musi sie wyszalec.
Zreszta, ktory z nas nie szalal. Uwazam ze kazdy z nas musi wyswirowac swoje do pierwszego poslizgu, rowu, stulczki i nie daj Boze do czegos powaniejszego. Jak to mowia czlowiek uczy sie na bledach i dopiero wtedy dostaje pokory. Madry czlowiek, uczy sie na bledach obcych ludzi.

werf

Active member
Bez reklam
Tysiąc razy wole bmw bez migaczy co pas zmienia niż toyote co trzy pasy na raz zmienia praktycznie w poziomie jak nauka jazdy na 20m. Do tego jeszcze hamuje kilometr przed znakiem ograniczenia : )

lolo2

Well-known member
Bez reklam
A tu nie ma co sie klocic o to, co kto by wybral bo to prawie logiczne. 20 letnia bmw 7 za 8000zl jest o niebo fajniejsza od dzisiejszych nowych aut za 100 000zl. No ale.... jak sie zacznie sypac, ja juz 2 raz rozrzad robilem w swojej bmw i kupa z tego wyszla. Dupy a nie mechanicy. W przyszlym roku sprzedam swoja na czesci lub zlom. Dalem 27 000zl plus drugie tyle na remonty i najezdzilem moze z 10 000km.

Dlatego dzisiaj, wole kupic KIa, Toyote, lub co innego ale prawie nowego lub nowego. Nie stac mnie na stare graty. W trasy mam auto firmowe a wokol komina, do sklepu czy cos starcza mi auto pokroju Honda CRV - ma to 10 lat i paluchem nie tknalem, (raz rolka ze sprzeglem od klimy poleciala).

Dlatego zachwyty nad superautami odeszly u mnie na drugi plan. Raczej nigdy nie kupie eSa, bmw7, audi a8 czy innego super autka z przebiegiem ponad 150 000km. Wole wtedy w tej cenie kupic nowa lub prawie nowa toyote. Chciec to jedno, ale tez trzeba kupowac z rozsadkiem.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
"W trasy mam auto firmowe a wokol komina, do sklepu czy cos starcza mi auto pokroju Honda CRV - ma to 10 lat i paluchem nie tknalem"

Nie jeździsz czasem A8? Chyba, że to jest to "firmowe".

Do góry