Ni jak fenomenu tego auta pojąć nie mogę : )
Moja żona kilka lat jeździła i powiem Ci, że naprawdę miło Ona wspomina to auto i za diabła nie chciało się w niej nic zepsuć
Ni jak fenomenu tego auta pojąć nie mogę : )
Byś widział Focusa ST od mojego brata. 60k przebiegu, a wnętrze jak by było 260k km. Kierownica wytarta, drążek zmiany biegów cały porysowany. Takie coś ala eko skóra w bagażniku cała połuszczona. Jednym słowem tragedia.
Toyota przynajmniej się z tym nie kryje, że nie ma startu do VAGa, a Ford próbuje stawać obok GTI i R, ale jakościowo dzieli je przepaść.
Jak pojeździłem Toyotami, to zacząłem się zastanawiać na czym polega tak duże zainteresowanie tą marką.
Ani to komfortowe, ani dobrze wykonane, kiepskie silniki i słaba dynamika, jakość wykończenia wnętrza na poziomie Daci.
Jedyny plus to ergonomia i dobre zagospodarowanie przestrzeni.
Miałem kilka m-cy topowego Avensisa w najbogatszej specyfikacji (obecna i poprzednia generacja), Verso (ostatniej generacji) i tutaj plus za ilość miejsca wewnątrz i nic poza tym.
Kilka tygodni jeździłem nową Ravką i tutaj chyba najlepiej, ale te plastiki w tej cenie wołają o pomstę do nieba, mimo pseudo skóry na desce i tak jest tandetnie...
Byś widział Focusa ST od mojego brata. 60k przebiegu, a wnętrze jak by było 260k km. Kierownica wytarta, drążek zmiany biegów cały porysowany. Takie coś ala eko skóra w bagażniku cała połuszczona. Jednym słowem tragedia.
Toyota przynajmniej się z tym nie kryje, że nie ma startu do VAGa, a Ford próbuje stawać obok GTI i R, ale jakościowo dzieli je przepaść.
Bys widzial mesia GLE w Amg w bialych skorach, ktore zniszczyly sie w ciagu kilku miesiecy od jeansowych spodni. Dopiero bys sie przezegnal lewa noga jakie badziewie. Maluch mial lepsze skory.
Ale rozumiem ze poprostu meras zaliczyl wtope.
To nie ma znaczenia czy on jest w AMG czy nie...
Każda biała skóra, która nie będzie porządnie zabezpieczona zafarbuje od jeansów, niezależnie czy to będzie skóra w mesiu czy w fordzie, czy najlepszej jakości skóra na rynku![]()
Jasne.... rozumiem ze to jest obrona fascynatow gwiazdy. xD
Noi pudło Lolonigdy nie miałem mesia, a jeżdzę bawarką. Stwierdzam jedynie fakt
![]()
A jaki model, silnik i skrzynia?
Nie w tym rzecz Kolego, chodziło mi o to, że u żony jest delikatny problem z automatem i chciałem się spytać czy u Ciebie coś takiego jest o ile masz ten sam silnik i automat. A czekam z serwisem, bo jeszcze jest na gwarancji , więc może coś jeszcze wyskoczy to za jednym razem się wszystko załatwi i może częściej zacznie się ten mankament pojawiać, bo to ciężko wytłumaczyć jak mechanik sam tego nie doświadczy.
A co z gwarancją? Takie coś wymienią na nowe.Byś widział Focusa ST od mojego brata. 60k przebiegu, a wnętrze jak by było 260k km. Kierownica wytarta, drążek zmiany biegów cały porysowany. Takie coś ala eko skóra w bagażniku cała połuszczona. Jednym słowem tragedia.
A co z gwarancją? Takie coś wymienią na nowe.
60k km to jeszcze świeże auto.
Teraz mam w MDO 90k km i wnętrze jak nowe...
Ja mam 550i ze skrzynią sportową- symbol 6HP28 o ile dobrze pamiętam. Nie wiem na czym polega ten problem, ale jeśli źle przełącza biegi to może wystarczy wyzerować adaptację skrzyni? U mnie kiedyś źle wskakiwał piąty bieg i po adaptacji problem zniknął
Ford miał tylko 2 lata gwarancji. Nie ma co się oszukiwać, ale jakością to nigdy nie grzeszyli. Nie ważne w jakiej klasie. Od Transita po Mondeo ta sama słabizna. Mówię to z doświadczenia.A co z gwarancją? Takie coś wymienią na nowe.
60k km to jeszcze świeże auto.
Teraz mam w MDO 90k km i wnętrze jak nowe...
Noi pudło Lolonigdy nie miałem mesia, a jeżdzę bawarką. Stwierdzam jedynie fakt
![]()
Be eM Wej. Jeszcze gorsze padlo od merasia xX hehe
Ja dzisiaj swoja e38 4.4 740i sprzedalem. Wkoncu. Narazie nie chce miec doczynienia z ta marka.
Jescze mi tylko simson zostal zarejestrowany na mnie i sie uwolnie od pojazdow xD Nie chce kto kupic? heheh