Skóra, fura i komóra :) Czyli luzne rozmowy o motoryzacji.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Nie mam parcia na samochody. Jeżeli miałbym wywalić 150k to wybrałbym Audi A6 kombi albo jakiegoś CLA shooting brake.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja widziałem jakiś czas temu CLA w AMG i takie odpicowane autko że szok.. nie wiem ile gość wsadził w niego ale naprawdę czapki z głów - widać było ze to jego pasja.. bo autko normalnie na wymiar było szyte..

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
CLA kombiak to chyba jedyny mercek, który mi się podoba, oczywiście bez urazy bo wiem, że jeździsz jakimś:D

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Kolego przecież to kwestia gustu jakby każdy miał się obrażać na to co ma bo ktoś źle napisze to daj spokój///:) Cały czas pisze wszystkim wszem i wobec żeby mieli dystans do tego co się posiada bo świat się na tym nie kończy.. mi np kombiaki to ... nie będę pisał :) Podobnie nigdy bym audi nie kupił ... a każdy robi jak chce..

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Akurat Audi w kombi są fajne. Gdybym miał kupować Audi, to właśnie w kombi.
No i problem z transportem skrzynek nie ma ; )
No chyba, że mówimy o S8, bo to piękna bestia.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
armanig
Ostatnio gdzieś na youtube słyszałem, że komplet amortyzatorów z zestrojeniem/ustawieniem czy jak to się fachowo nazywa kosztuje do 80 tysi do S8:D

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Domyślam się ;)
Parę dni temu oglądałem zresztą coś w temacie Audi i wydatków, także w sam raz w temacie:

[youtube]sJOxEs1eNZI[/youtube]

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Ja dzisiaj zmieniam swoja Honde CRV na inny pojazd, bo juz mnie do grobu doprowadza ten samochod i ta pogoda. 2 razy sie dzisiaj zakopalem i musieli mnie wyciagac.

Teraz bede sie bujal 6.7 litrowym Dislem :) naped na 4 kola. Wszedzie wyjade

Kostenloses Bilderhosting

Uroki zycia na wsi - nieodsnierzone drogi :)

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Lolo, myślałem, że Lambo jakieś wrzucisz ;)
A jak tam Twoja fura? Znalazłeś już coś?
Auta wyprzedażowe się pomału kończą, ostatni dzwonek na łapanie okazji ;)

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Listopad/grudzien praktycznie nie bylo mnie w PL same szkolenia. Jeszcze od przyszlego tygodnia do konca stycznia ostatnie szkolenia i odbiory. Zakoncze caly projekt i na spokojnie jade do salonu zamawiam.

Ostatecznie chyba bede bral, nie wiem ktory.
Meras e klase chyba kombi
Audi a6 kombi
Kia optima kombi gt lina

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Koledzy naprawdę przepraszam ale nie dam rady patrzeć obiektywnie na kombi - sorki :) a co do audi to nie jest kwestia czy ja bym przytulił czy też nie - mi np podobają się A5 - ale dla mnie po pierwsze są to za twarde samochody, po drugie dizelka bym nie kupił bo dla mnie chodzi jak traktor i nie potrafiłbym się do tego przyzwyczaić, a więc co mówię bo mój brat ma taki silniczek w pasaciku za bardzo ładne pieniądze kupił ( nie wspomnę o kłopotach jakie ma z tym silnikiem, ale to inna sprawa) i sam przyznał że jak kiedyś miałem citroena w HDI i to już potem kilku letniego to był cichszy niż jego po wyjechaniu z salonu .... a do silników benzynowych audi i spółki to już całkowicie nie mam zaufania patrząc na moich znajomych, którzy różne marki mają aut, a są w nich silniki FSI (chyba nie przekręciłem nazwy) ... także nie po drodze mi z Audi.. za to myślę tez kiedyś o BMW ale zobaczymy jak na razie gwiazdy które miałem spisują się bez zarzutu wiec nie mam zamiaru zmieniać na inne marki.. - oczywiście to są moje spostrzeżenia i nie mam zamiaru w tym temacie dyskutować - od razu mówię z góry ....:) bo nawzajem nie przekonamy się w tym temacie :)

Lolo zawsze pisałem że nie ma jak samochód 4x4 a z tym co wkleiłeś to chłopie po bandzie pojechałeś :)

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
.....nie dam rady patrzeć obiektywnie na kombi - sorki :), po drugie dizelka bym nie kupił bo dla mnie chodzi jak traktor i nie potrafiłbym się do tego przyzwyczaić, a .

No patrz go niedosc ze na kombi zle "pisze" to jeszcze traktory mu sie nie podobaja. Grabisz. Od dzisiaj jak bede widzial na ulicy kaczkowata gwiazde to rozjade <zart>

Citroena c5 HDI mial ojciec swietny samochod, najlepsze na swiecie zawieszenie pneumatyczne. Az lezka w oku, sie krecila jak szedl na sell.

Nawet gdzies jest reportaz i nawet w top gear na tym napomkneli ze do nagrywania wyscigow konnych uzywano wlasnie citroenow ze wzglad na ich zawieszenie

A przedwczoraj tesciowka kupila citroena c5 za 3500zl (jeszcze go nie widzialem ale podobno jezdzi).

Lolek no niestety, nie kupilem zimowek, pogoda masakryczna i szczerze to nawet ciagnikiem ciezko jechac. Po oblodzonej ulicy na sporA gorke nie daje rady....

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolo ja dzisiaj miałem takich klientów przed sobą zahamowałem jakieś 2 metry przed tańczącymi z wilkami :) na śniegu bo też nie kupili opon na czas.. ale najlepsze było to że jeden z tych samochodów to naprawdę przyzwoite auto i nie potrafię zrozumieć typa do tego jeszcze cwaniak bo wyszedłem z auta i tam sobie pogadaliśmy.. :) i ie interesuje go że inni mogą mieć problemy ... choć zdaje sobie sprawę że niektórym tak wyszło, a nie robią tego ze skąpstwa ale tak czy siak efekt jest jeden na ulicy jak taka osoba wpadnie w poślizg.. przez to że ma letnie opony , a dzisiaj u mnie naprawdę było wesoło i kilka kilometrów od wawy mieszkam..ale z napędem 4x4 na takich ulicach i przy tych warunkach spoko.. ale u Ciebie byłoby fajnie :) pojeździć

Ps traktor fajniutki masz - lubię takie zabawki ...stary chłop a zachowuje się jak dzieciak - masakra :)

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
No ja juz wczoraj podkulilem ogon i szybciutko zamowilem zimowki. Juz podobno na mnie czekaja, w sobote wymieniam.

Bylem swiecie przekonany ze Suv z napedem na 4 kola poradzi sobie z zima (ile tej zimy mamy). Wkoncu kilka tematow wczesniej sie ludziska chwalili ze polonezami jezdzili, tylnio napedowcow pelno jezdzie. Wiec JA NIE POJADE SUVEM???... no i nie pojechalem.... ciagnik byl potrzebny 2 razy....

A co do traktorka, no to moje drugie hobby (zabawa) . Mam troche hektarow i bawie sie w Real Farm Simurator. No i troche grosza zawsze wpadnie i stres mniejszy.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Na pewno zima jest lepiej takim autem jeździć niż zwykłym ale tez to nie jest typowa terenówka :) trzeba o tym pamiętać, ale co by nie mówić trochę te samochody potrafią wystarczy na YT wejść i wpisać sobie pewne autka i normalny samochód tego nie zrobi.. Ja bardzo lubię suvy ale każdy coś lubi innego i tez nie oznacza ze nie przytuliłbym nowej E klasy w takim samym wyposażeniu jakie mam obecne :)

Pamiętam jak miałem kuge właśnie na śniegu porównywaliśmy ją do normalnego auta z napędem tylko na przód to bez dwóch zdań duzo duzo lepiej się jeździ z 4x4 (do tego trochę wyższym niż zwykła osobówka) a już ie wspomnę że po tej samej drodze jedziesz 20-30 km szybciej niż inni i to bez stresu..

Ostatnia edycja:
Do góry