Skóra, fura i komóra :) Czyli luzne rozmowy o motoryzacji.

rabit

Active member
Bez reklam
A ja dalej wypatruję białego Mondziaka na drogach... xd
Fajna ta nowa Kuga. Szczególnie te felgi bardzo ładnie się prezentują.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Jeśli chodzi o napęd to poszli sporo do przodu w porównaniu do I-szej generacji, zmiany trybów robią robotę.

Nie wmawiam sobie, że to auto ma cokolwiek wspólnego z terenowym, ale z asfaltu już można śmiało zjechać ;)
Nawet nie chodzi o zjeżdżanie z asfaltu. U ojca włączając się na główną drogę jest lekka górka. Trochę popada i chcąc szybciej włączyć się do ruchu wszystkie FWD kręcą kołami, a ja tylko lekko naciskam gaz i strzała. Także 4x4 nie tylko na offroad jest przydatne. Powiedziałbym wnet, że właśnie dla takich sytuacji mam 4x4.

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Podjechałem do pobliskiego lasku, leśna droga całkiem przyjemna, polne były mocno zawiane, aż bałem się czy nie utknę, zaspy momentami powyżej przedniej tablicy.

Ladna kuga, nie chcesz sie zamienic na Corolle? :)
Suvik to suvik.
Jak dla mnie dzisiaj 4x4 oraz 7-8 biegowa automatyczna skrzynia to dzisiaj Must Have.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Od czasu pierwszej generacji kugi z 4x4pisałem tutaj i nie tylko, że to jest świetny "bajer" dla auta i nie ma znaczenia, czy jest śnieg, deszcz, czy też sucha droga. Jest zawsze przydatny...
A jak w kudze poprawili tak jak Henry napisał to tylko się cieszyć i korzystać z tego. Szkoda tylko, że kuga nie ma oferty przyzwoitej dla tych co lubią silniki benzynowe. Tutaj VW, Skoda, czy seat, mają fajniejszą ofertę. Ale mi Fordem fajnie się śmigało...

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Rzeczywiście Mondeo i Kuga ma tyle wspólnego z tymi powyżej co Golf z Bugatti. Legenda w każdym calu ;)

Nie o Kuge chodzi, a o markę.
Markę która budziła wielokrotnie jakieś emocje, ale to moźe dlatego, że u niektórych kiedyś na ścianie wisiały plakaty z GT40 i Pamelą Anderson, a nie Skody 1000MB i Heleny Vondráčkovej :D

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Nie o Kuge chodzi, a o markę.

Markę która budziła wielokrotnie jakieś emocje, ale to moźe dlatego, że u niektórych kiedyś na ścianie wisiały plakaty z GT40 i Pamelą Anderson, a nie Skody 1000MB i Heleny Vondráčkovej :D
To kup sobie Fiestę, będziesz jeździł legendą. Po co przepłacać za Mustanga. Marka się liczy. Mam wrażenie, że mnie nie rozumiesz :D

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Lepsza Fiesta ze stajni Mustangów, jak Fabia z kurnika :D

No i żebyś wiedział, że na miasto chętnie przytuliłbym coś małego, najchętniej jakieś i3, ale Fiestą też bym nie pogardził. Przynajmniej człowiek się nie przejmuje, że ktoś mu obije auto na parkingu (co chwile się zdarza) i przede wszystkim zawsze można się gdzieś wcisnąć.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
No to miałbyś dwa w jednym odrazu :D Legendarna Fiesta, za miasto legendarna Kuga, a na trasy legendarne Mondeo.
Na miasto przygarnąłbym Yarisa GR 2020. Król miejskich popierdułek, tylko, że brak mu legendy. No trudno :D

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Możliwe, że się załapałem... Poczekamy, zobaczymy.

Taki z ciebie pirat drogowy? :) Nie ladnie xD

Jeszcze rok / dwa i bedziemy mieli jak we wloszech. Wjezdzasz na autostrade, tempomat i jazda. Jak jezdzilem troche po wloszech to tylko niemcy zapierdzielali... reszta na tempomacie i zgodnie z przepisami.

Albo jeszcze lepiej tesla wjazd na autostrade, autopilot, budzik ustawic przed zjazdem i drzemka.

Do góry