Skóra, fura i komóra :) Czyli luzne rozmowy o motoryzacji.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Pewnie większość w Norwegii. Tesla ma wysłać Model S Plaid na Nürburgring i pobić rekord tego Porsche. Przy budowie trzeba sobie siłę do garażu poprowadzić jak tak ma wyglądać przyszłość ;)
Chyba ogólnie kraje skandynawskie. Jakis czas temu byłem w Danii i przez pierwsze dni nie wiedziałem, dlaczego co drugi autko to Tesla :) Wczoraj tankuje na Orlenie, a tam dwie Tesle się ładują. Do jednej wszedł gość pokroju mostowego lumpa, a do drugiej parka jak z obrazka... ;)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Pewnie większość w Norwegii. Tesla ma wysłać Model S Plaid na Nürburgring i pobić rekord tego Porsche. Przy budowie trzeba sobie siłę do garażu poprowadzić jak tak ma wyglądać przyszłość ;)
Chyba ogólnie kraje skandynawskie. Jakis czas temu byłem w Danii i przez pierwsze dni nie wiedziałem, dlaczego co drugi autko to Tesla :)

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Inny świat :D Kiedyś czytałem o Polaku, który jechał do Norwegii po Tesle i wrócił do Polski na kołach. Mówił, że dzięki tamtejszym dopłatą i ulgom wyszło taniej niż jakby ją u nas kupił.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Napad, bo trudno to inaczej nazwać, na rodzinę z dzieckiem.
Szacun dla gościa za opanowanie, szczerze podziwiam.

Takie akcje powinni nagłaśniać w wiadomościach publicznych, prewencyjnie.
Byłby to realny wkład w uświadamianie społeczeństwa, no, ale lepiej pitolić o jakiś obrzędach religijnych.

[youtube]Qe8u2D4wgB4[/youtube]

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Ja tez zara goraczki dostalbym.... Bym drzwi wyrwal jemu jak zostawil otwarte.... wtedy bylaby pewnosc ze policja przyjedzie.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Sprawa już jest w mediach, wczoraj omawiali w Polsacie.
Policjantka stwierdziła, że przyjrzą się sprawie i wówczas ocenią, czy mieliśmy do czynienia z przestępstwem, czy... wykroczeniem ; )
To może, ja bym proponował pouczenie.

Z dzisiejszych wiadomości - "Na razie nie ustalono sprawców".

Zawsze się zastanawiam, czy Policji się nie chce, nie mają możliwości, czy są priorytety i priorytety. Mam nadzieję, że to ostatnie, bo jak tak działają z porwaniami i grubszymi sprawami, to strach się bać.

Kiedyś ukradli mi drogi sprzęt, kamery, świadkowie, dane sprzętu z numerami i nikt się nie pofatygował żeby przejrzeć zapis z monitoringu. Sprawa umorzona.

Przerysował jakiś ukrainiec auto, podobnie, zapis monitoringu, nr. rejestracyjny, zdjęcie auta, model i mimo zgłoszenia po kilku minutach, nikt nic nie zrobił, za to wywiad ze mną 2h na komisariacie.
Szkoda gadać, no i oczywiście umorzenie.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ale w ogóle co za patola, ten gruby knur gdyby nie padł cielskiem na ciebie, to padłby po jednym strzale.
Pamiętam jak miałem ze 20 lat, podobna sytuacja, gość mnie zatrzymał na światłach, wysiadł z auta, ja otworzyłem szybe i strzał w moją stronę, nie wiem co się dzieje, szok, panna obok panika, wysiadłem z auta, gość mi sięgał do pasa i ta mina jego "co ja zrobiłem" :D Dostał parę razy i pojechał, ale mina bezcenna :D
Tyle, że to były inne czasy, dzikie (chociaż z drugiej strony kiedyś nikt z maczetami nie latał i była też niepisana zasada, że jak idziesz z panną, to jesteś "rzekomo" nietykalny) ; )

Dziś zrobisz takiemu knurowi krzywdę i pójdziesz siedzieć jak za człowieka, dlatego podziwiam nagrywającego, szczególnie, że był z dziećmi, sam bym nie wytrzymał.

Ostatnia edycja:

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Ci z klamkami raczej się nie wdają w takie awantury :D Analogicznie Ci co coś potrafią też nie wdają się w byle afery. Wyjątki zdarzają się wszędzie, ale to są marginesy społeczne do utylizacji :D

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Ooo kolejna wersja matrixow od audi. Ciekawe jak to w praktyce. Bo Matrixy co mam sa mega swietne.

[youtube]hDJi240E_ZA[/youtube]

Do góry