Skóra, fura i komóra :) Czyli luzne rozmowy o motoryzacji.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ten parking, jest dla przyjezdnych, co nie wiedzą gdzie się wcisnąć.
No, ale masz Lolo prawo nie wiedzieć.

Mecze jak są, to przy Błoniach, w sumie obok, ale tam są parkingi.
Parkować możesz też w Galerii Krakowskiej (samo centrum) i przejść rekreacyjnie cały rynek prosto pod Wawel.

Takich autek czerwonych, to tam co chwila ; )

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Ten parking, jest dla przyjezdnych, co nie wiedzą gdzie się wcisnąć.
No, ale masz Lolo prawo nie wiedzieć.

Mecze jak są, to przy Błoniach, w sumie obok, ale tam są parkingi.
Parkować możesz też w Galerii Krakowskiej (samo centrum) i przejść rekreacyjnie cały rynek prosto pod Wawel.

Takich autek czerwonych, to tam co chwila ; )

Pierwszy czy drugi raz w zyciu w Krakowie bylem to wiesz. Przez 40 min szukalem jakiegos wolnego miejsca przy ulicy ale nigdzie nie bylo.
Swiezo co audice mialem to tez sie balem, bo kilka samochodow mialo wywiniete wycieraczki. Wiec kto wie, jakbym czasem przy bloku jakiegos fagasa zaparkowal, co to cale zycie jego miejsce bylo.

No to chyba jakis wiekszy meczyk musial byc bo aut od groma, nawet na parking kolejka. Nastepnego dnia byl luzik.

Zeby bylo jeszcze smieszniej, to dokoncze historie :)

Taki zesrany bylem ze cala noc nie spalem, to o 3 nad ranej wstalem wzialem kobite i poszlismy przeparkowac auto z poziomu - 1 na parter. Poszedlem miezyc czy wyjazd a wjazd jest taki sam, pomyslalem sobie ze wrazie w wyjade pod prad. O 3 nad ranem zadnego ruchu.

W tym roku mial byc weekend w Warszawce, no ale niestety "koronka" przeszkodzila. Szkoda, bo Kapusta i Bipo tej imprezy nie mogli sie doczekac xD

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Tesla Model S Plaid:
Z danych udostępnionych przez producenta wynikasi, że Model S Plaid przyspiesza od 0 do 100 km/h poniżej 2,1 sekundy. Prędkość maksymalna wynosi 320 km/h. Natomiast zasięg na w pełni naładowanych akumulatorach to ponad 840 km.

Cena 610 tysięcy złotych.

Lolo jak sobie kupisz i będziesz przejeżdżał przez Śląsk to daj znać :D

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Tesla Model S Plaid:
Z danych udostępnionych przez producenta wynikasi, że Model S Plaid przyspiesza od 0 do 100 km/h poniżej 2,1 sekundy. Prędkość maksymalna wynosi 320 km/h. Natomiast zasięg na w pełni naładowanych akumulatorach to ponad 840 km.

Cena 610 tysięcy złotych.

Lolo jak sobie kupisz i będziesz przejeżdżał przez Śląsk to daj znać :D

Tanieja te tesle bardzo szybko...

Spoko... W ten weekend znowu najprawdopodobniej bede mial na stanie Tesle p100d. Moge podjechac :)
A moja strzaleczka jedzie wlasnie na slask na jakies wesele... :p

Porszak pokazal tesli ze nie trzeba takich mocnych napedow jak ma a wystarczy wstawic skrzynie z 2 biegami i juz Tesla bye bye...
2.1s do 100km/h. Tu juz nie chodzi o te ulamki sekund bo standardowa wersja po upgrejdzie ma bodajze 2.5s. Ale co sie dzieje z oponami. Juz przy 2.5 sekundy i tej masie co ma tesla to doslownie rwie opone. Nie wspominajac jak jest troche piasku na polbruku.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
No prosze, zgadnijcie jakie Porsche sie najlepiej sprzedaje i jego sprzedaz wyniosla az 24%

Tak, w ubiegłym miesiącu najlepiej sprzedającym się modelem producenta ze Stuttgartu był elektryczny Taycan. Pod względem liczby sprzedanych egzemplarzy wyprzedził nawet kultowe i najbardziej dochodowe dla marki 911. Choć Taycan to pojazd naprawdę wybitny, to jednak status najlepiej sprzedającego się modelu zaskoczył wielu ekspertów. Niektórzy głosili, że Porsche będzie na nim tracić, a tymczasem w sierpniu stanowił 1/4 sprzedaży.

https://wrc.net.pl/mz-zakaz-diesla-...rsche-zwiastuja-upadek-prawdziwej-motoryzacji

PS.
Armanig sie ucieszy :) Nawet porsche przechodzina elektryki i widzi w tym potencjal. appsik xD

kaminskakl

Active member
Bez reklam
@Henry
Fobia do Forda mówisz? :D Patrz post kolegi dzisiaj. Miałem podobną sytuację przy trochę większym przebiegu... kilka razy :D Jak wchodziłem do ASO to już się śmiałem, że mogą dać mi kartkę z poprzedniej wizyty bo samochód wracał 7 razy z takimi samymi objawami. Ford hovno wort.
2ca1ab903d04e1d2327a99f7d47411fe.jpg

Henry

Active member
Bez reklam
No cóż napisać... przepraszam, że moje się nie psują i nie obłazi mi kierownica.
A, i przepraszam, że na wiosnę chyba wymienię na nowego.
Normalnie mam chyba pecha, bo właśnie stuknęło mi 170 tyś i za cholerę nic się nie chce zepsuć, a i jeszcze w dzieciowozie Smaxie, który stoi też na moim podjeździe po 100 tyś też nic się nie dzieje i nie obłazi.
:D

Nie jestem maniakiem Forda, po prostu dobrze mi się nimi jeździ i jeszcze żaden nigdy w trasie mi nie padł, zawsze bezpiecznie dowoził mnie z punktu A do B.
Na droższe auta po prostu szkoda mi kasy, a na używane mnie nie stać ;)

ps. wpisz w wyszukiwarce problemy z nowymi Mercedesami, BMW, Audi... jakąkolwiek marką i wyskoczy ci mnóstwo problemów z autami, które padły tuż po przejechaniu bramy salonu...
Czy to znawczy, że wszystkie są do bani?
Kumpla Q5 w pierwszym roku też więcej stała w serwisie niż jeździła. Dobrze, że właściciel salonu był sensownym gościem i wywalczył wymianę na nowy egzemplarz...

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Droczę się tylko :D

Tak poważnie to zgadzam się z Tobą. Mam to samo z Samsungiem, żaden telefon, ani TV nigdy nie trafił do serwisu, a miałem ich kilkanaście. Lolo tylko bierze Samsunga do ręki, albo przechodzi obok TV i te odrazu się zacinają, a po kilku dniach całkowicie padają ;D

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Na Alfe ?

Miałem czas, że chodziła mi po głowie, ale po tym co znajomi mówili, plus to co poczytałem w necie od użytkowników odstraszyło mnie na maksa, ale te samochody mają coś w sobie..
Na innym forum pisali, że z Włoch to kolumny sie kupuje, a nie auta, ja jeszcze miałem okazję posłuchać fajną integrę za "rozsądne" pieniądze, ale nie wiem jak z awaryjnością jej, choć myślę, że na pewno dużo lepiej niż w autach..

lolo2

Well-known member
Bez reklam
[youtube]uubALCEuD9A[/youtube]

I dlatego nie lubie pedalarzy...
Powinni miec zakaz jezdzenia jeden obok drugiego i srodkiem ulicy na drogach chociaz krajowych.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To jakieś dzbany na rowerach, nie ma co generalizować.
Sam nigdy po ulicach nie jeżdzę (boję się idiotów za kółkiem), więc ja się tam nie znam.
Natomiast za jeżdzenie obok siebie powinni za karę zabierać rower i tu się zgadzam. Szkoda tego chłopa pod koniec, no, ale sam sobie winien.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Polska, to jednak piękny kraj, stłuczka i pierwsza reakcja - "czy nić się Panu nie stało?" :D

[youtube]aSl7ACmZtlk[/youtube]

kaminskakl

Active member
Bez reklam
No prosze, zgadnijcie jakie Porsche sie najlepiej sprzedaje i jego sprzedaz wyniosla az 24%

Tak, w ubiegłym miesiącu najlepiej sprzedającym się modelem producenta ze Stuttgartu był elektryczny Taycan. Pod względem liczby sprzedanych egzemplarzy wyprzedził nawet kultowe i najbardziej dochodowe dla marki 911. Choć Taycan to pojazd naprawdę wybitny, to jednak status najlepiej sprzedającego się modelu zaskoczył wielu ekspertów. Niektórzy głosili, że Porsche będzie na nim tracić, a tymczasem w sierpniu stanowił 1/4 sprzedaży.

https://wrc.net.pl/mz-zakaz-diesla-...rsche-zwiastuja-upadek-prawdziwej-motoryzacji

PS.
Armanig sie ucieszy :) Nawet porsche przechodzina elektryki i widzi w tym potencjal. appsik xD
Pewnie większość w Norwegii. Tesla ma wysłać Model S Plaid na Nürburgring i pobić rekord tego Porsche. Przy budowie trzeba sobie siłę do garażu poprowadzić jak tak ma wyglądać przyszłość ;)

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Pewnie większość w Norwegii. Tesla ma wysłać Model S Plaid na Nürburgring i pobić rekord tego Porsche. Przy budowie trzeba sobie siłę do garażu poprowadzić jak tak ma wyglądać przyszłość ;)

Jak nie chcesz ladowac 12h to lepiej miec sile :)

Porsche ogolnie jest duzo slabsze. Jedyna roznica to 2 biegowa skrzynia biegow. i tu wlasnie jest roznica w doswiadczeniu projektowaniu aut. Robisz silnik duzo slabszy, wstawiasz skrzynie i itak masz szybsze auto i pewnie moze nawet mniej pradozerne.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Jak nie chcesz ladowac 12h to lepiej miec sile :)

Porsche ogolnie jest duzo slabsze. Jedyna roznica to 2 biegowa skrzynia biegow. i tu wlasnie jest roznica w doswiadczeniu projektowaniu aut. Robisz silnik duzo slabszy, wstawiasz skrzynie i itak masz szybsze auto i pewnie moze nawet mniej pradozerne.
Tak doczytałem po co skrzynia w elektryku. Zamiast sterować samą charakterystyką silnika zrobili sobie przełożenie do pomocy. Ciekawe czy Tesla pójdzie w to samo.

Do góry