Skóra, fura i komóra :) Czyli luzne rozmowy o motoryzacji.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
[youtube]RnlwrdU0aR0[/youtube]

Czy wszyscy urzytkownicy jednosladow maja tylko jeden zwój?

W weekend pojechalem sobie z Kolobrzegu w strone miedzyzdrojii. Droga nad samym morzem elegancka, wyremontowana. Tylko jeden podstawowy szkopul. Rowerzysci, maaaasakra co tam sie musi dziac w sezonie, srednia predkosc 10 - 15km/h. Brak sciezki rowerowej obok, turystow na rowerach od groma. Nie da sie wyprzedzic masakra.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jak zwykle z dupy te wyniki spalania.

Toyota Corolla Hybrid
Spalanie: 3,88 l/100 km

W rzeczywistoaci srednia mi sie wacha 5.5litra.
I te teksty o przestronnym miejscu :)

A dizel 4.2 litra spali mi 9 litrow w takiej samej jezdzie.

Mój kolega po Warszawie ravka najnowszą ma w granicach 5-6 litra :) 4x4.. :) Nie wiem jak Ty to robisz, ze spala Ci carolcia 5,5 l, chyba, że cały czas w pedal.. a i od razu mówię nie pcha tego samochodu, normalnie jeździ .. A propo przestronności to tak jak Ci kiedyś pisałem to kwestia postury człowieka, jak jesteś kawał faceta to wiadomo, że nie ma w niej szału, ale jak ktoś jest normalnej budowy to na brak miejsca nie narzekałem na jeździe testowej.. nawet przy moim wzroście ponad 180 cm .. tylko nie mam brzuszka :) mniej filmów oglądam i pewnie więcej się ruszam.. :) basen polecam..

lolek126

Well-known member
Bez reklam
To jedź tym "plastikiem" w trasę i napisz ile w rzeczywistości spali ;)

Nie więcej w nim plastiku niż np. w fokusie.. podobnie jest w ravce w kontrze do nowej kugi, to już jest porównywalny poziom wykończenia, kwestia kto co lubi.. a hybrydy nikt nie kupuje, kto jeździ dużo w trasie, tylko ludzie, którzy 70-80% swojego czasu śmigają po mieście..

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jezdze ja czy zona czasami w trasy.
Srednia waha sie miedzy 5.3 a 5.8l/100km

Lolek, tu nie chodzi tylko o posture. To naprawde male autko xD

Kolego to tak jak ja bym Ci napisał , że integra Twoja to naprawdę słaba jest w stosunku choćby do Passa 150 tki.. wszystko kwestia kto co ma .. jak śmigasz dużym autem i wejdziesz do corolli to jest mała, ale weź przesiądź się do fiesty i śmigaj nią 2 lata, a potem wejdź do corolli to raczej nie powiesz , że to jest małe auto.. jeździłem nią siedziałem z przodu i z tyłu i jak na te pieniądze jako nowe auto uważam , że jest ok.. i oczywiście na moją posturę. Ale gigant to nie jest.. ale to jest kompaktowe auto.. tyler samo jest miejsca w focusie, w astrze itp autach.. więcej dystansu.. :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ostatnio tym jeździłem, na autostradzie wir w baku

Nie ważne ile, a jakiej jakości, festynowy blichtr mnie nie jara.
W Ravce przynajmniej pseudo skórą przykryty i wygląda to dobrze.

Nie jest to szał, ale zdecydowanie jest lepiej niż kiedyś i dl amnie focus lepszy w środku nie jest, jest inny i to jest kwestia kto co lubi.. a na dzisiaj np Ravke wolałbym zdecydowanie niż kugę.. która nawet w konfiguratorze tak jest spieprzona, że dawno nie widziałem, aby ktoś tak mógł "skręcić" jak to zrobiono właśnie w kudze.. coś niesamowitego i coś co nawet sprzedawcy nie są w stanie tego wytłumaczyć.. ktoś sobie pomyślał i zadecydował..

Henry

Active member
Bez reklam
I tu się zgadzam najnowsza octavia bardzo ładna.. ale jest i droższa jak weźmiemy porównywalne wyposażenie, ale wolałbym octavie tę najnowszą.
Tu nie ma porównywalnego wyposażenia, Toyota technologicznie odstaje od Europy.
A co do Kugi czy Ravki... co kto lubi, mnie te auta nie ruszają, ja wolę starego Patrola.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Tu nie ma porównywalnego wyposażenia, Toyota technologicznie odstaje od Europy.
A co do Kugi czy Ravki... co kto lubi, mnie te auta nie ruszają, ja wolę starego Patrola.

Tak jak napisałem octavia przewyższa pod każdym względem corolle.. jest droższa, ale kupiłbym octavie.. nawet bym się nie zastanawiał..

Henry

Active member
Bez reklam
W czym toyota odstaje od europy?

Zestaw sobie rozwiązania stosowane choćby w autach spod szyldu VAG'a z tymi od Toyoty.
Multimedia, systemy bezpieczeństwa czy choćby lampy... Toyota chyba dopiero od ubiegłego roku stosuje dynamiczne ledy, a te i tak działają dużo gorzej od moich z roku modelowego 2014

Tak jak napisałem octavia przewyższa pod każdym względem corolle.. jest droższa, ale kupiłbym octavie.. nawet bym się nie zastanawiał..
Wyjdzie podobnie, najdroższe wersje startują z podobnego pułapu 130 tyś

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
System bezpieczenstwa wg NCAP
Corolla jest lepsza od takiej octavi.

Multimedia, nie zauwazylem aby bylo cos gorszego od audi a8. A mam podstawowa wersje corolli.

Lampy nie wiem musze sprawdzic.

No tak mi sie wydawalo.
Przeciez Toyota jako pierwsza na swiecie opracowala swiatla led z przodu w samochodach:

cytat:
"Mało kto wie, że pierwszym samochodem seryjnie wyposażanym w przednie światła LED był w 2008 roku ekskluzywny Lexus LS 600h"

Moje ulubione auto z 2008 roku xD 5 lat zajelo Merasiowi i Bmw doscigniecie lexusa w klasie premium.

Ostatnia edycja:
Do góry