Skóra, fura i komóra :) Czyli luzne rozmowy o motoryzacji.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Czytałem w jakiejś gazecie motoryzacyjnej najlepszą sprzedaż w I półroczu w RP. Jak myślicie jaki najlepiej sprzedaje się samochód ?*** "karolcia" :) i żeby było lepiej to w pierwszej 10stce jest 4 Toyoty...***​​​​​​​

Prawie jak co roku toyota wiedzie prym. Skoda tez sie dobze sprzedaje - - - wygonili mnie nawet z salonu i powiedzieli ze rok czekania za suvem xD

Ja tak srednio zadowolony z karolci jestem.. troche male.

Biorac ostatnia promocje koronowirusowa na audi a6, za 140k to bez wahania doplacilbym i bral audi.

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
To nie ten segment, corolcia to zupełnie inna pólka, mi się podoba, a jestem mniejszy niż Ty więc w sumie jakbym miał to nie marudziłbym :) a dla kobiety fajne autko.. a w przyszłym roku suvik będzie mniejszy od tego modelu...

https://www.youtube.com/watch?v=qQ9UaiXpkkY

Znajomy byl przyjechany honda nie pamietam modelu, chyba civic. Na dlugosci sporo mniejszy, ogolnie honda wydawala sie mniejsza. Ale jak zapakowalismy dwa moje foteliki to roznica byla spora.

Toyota wydaje mi sie bardzo waska.
I troche przesadzili z tymi kantami na karoserii. Na tylnim zderzaku pod slonce wyglada to jakby ktos mi walnal na patkingu. :)

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Lolo napisał jedną prywatną wiadomość i werf już zmienił zdanie. Odrazu widać, że A8 jeżdżą gangsterzy :D

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Pamietacie jak ktoa niedawno wklejal batmobila vegi??

No to macie:
A tak fajny byl, taki slczny, taki amerykanski:

Luksusowe auto znanego reżysera Patryka Vegi zostało zarekwirowane przez Urząd Skarbowy. Warte 2,5 mln zł Lamborghini Aventador zostało sprowadzone z USA, ale najwyraźniej nie zostało opłacone za nie należne cło. Prokuratura podejrzewa, że przedstawione dokumenty mogły zostać podrobione.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/pat...amborghini-zarekwirowala-je-skarbowka/9b309nh

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Vega wziął sobie do serca stare, ale jakże prawdziwe powiedzenie - "Jak kraść to miliony".

Gdzies sa niby zdjecia jak plakal:)

Glupi, kupil auto w 2019 roku a sfalszowal dokumenty ze mieszkal i uzytkowal go auto od 2018 roku :)

"Samochód marki Lamborghini w ubiegłym roku został zgłoszony w Agencji Celno-Ekspedycyjnej w Gdyni jako mienie przesiedleńcze obywatelki USA. Objęty procedurą celną został dopuszczony do obrotu z całkowitym zwolnieniem od cła oraz należności podatkowych z tytułu importu towarów w związku ze spełniłem warunków, w tym warunku używania pojazdu w poprzednim miejscu zamieszkania przez okres co najmniej 6 miesięcy przed datą, w której osoba zainteresowana przestała zamieszkiwać w państwie trzecim " – czytamy w piśmie prokuratury.

"Do zgłoszenia celnego została przedłożona m.in. kserokopia dokumentu - tytułu własności pojazdu - z którego wynikało, że został on zakupiony 31 sierpnia 2018 r. Jak ustalono, przedłożony dokument został podrobiony tak w zakresie rzeczywistej daty jego sporządzenia, jak i daty zakupu pojazdu " – tłumaczy Grażyna Wawryniuk z Prokuratury Okręgowej w Gdańsku.

Okazuje się, że auto, którym do niedawna jeździł Vega, zostało kupione 21 stycznia 2019 r. Tym samym nie było przesłanek do zwolnienia z należności celno-podatkowych, które w innych warunkach wyniosłyby ponad 700 tys. zł

ps.
Trzeba przypilnowac kiedy US bedzie sprzedawalto auto na aukcji.. :) Moze wymienilby mojego wysluzonego audika heheh

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
https://businessinsider.com.pl/giel...-dolarow-dzieki-wzrostowi-kursu-tesli/e0w7cnx

Elon Musk - Centimiliarderem.
Ja rozumiem, 100-300 baniek zielonych, ale już przy miliardzie robi się grubo, ten ma 100 miliardów, pff

Że, też czlowiek nie urodził się w Stanach.
Przy tych wszystkich zabiegach, pomysłach i staraniach, czlowiek by był 100x dalej jak u nas, ale może i dobrze, u nas już krąży ustawa o tzw. prewencyjnej konfiskacie majątku.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
https://businessinsider.com.pl/giel...-dolarow-dzieki-wzrostowi-kursu-tesli/e0w7cnx

Ja rozumiem, 100-300 baniek zielonych, ale już przy miliardzie robi się grubo, ten ma 100 miliardów, pff

Przy tych wszystkich zabiegach, pomysłach i staraniach, czlowiek by był 100x dalej jak u nas, ale może i dobrze, u nas już krąży ustawa o tzw. prewencyjnej konfiskacie majątku.

Myslisz ze bylbys na tyle szalony aby sprzedac firme warta setki milionow PayPal tylko po to aby spelnic marzenie i miec kase aby wysylac rakiety w kosmos?....

Jakim trzeba byc debilem aby uwiezyc ze sie to uda i cholercia udalo sie......

W polsce zaraz bedzie trzeba siedziec cicho z biznesem i nie depnac zadnemu politykowi na odcisk. Bo ziobro moze sie zdenerwowac xD
W sumie oni wszyscy daza do tego aby byly same spolki. Zadnej prywatnej dzialalnosci. Wtedy jako tako jestes chroniony, tzn twoj majatek jest w mniejszym/wiekszym stopniu chroniony. .

kaminskakl

Active member
Bez reklam

Nie trzeba nawet myślę o US and A. Podejrzewam, że już za naszą zachodnią granicą, albo w UK żyłbym jak król, a tak muszę jeszcze zapierd... :D

Konfiskata prewencyjna to kolejny spory krok w tył i dążenie do całkowitej władzy obecnego rządu. Będzie tylko i wyłącznie gorzej, a na zmiany tej patologi się nie zapowiada. Podejście ludzi też się zmienia. Wystarczy poczytać komentarze pod postami o braku studentów i problemach z najmem, gdzie odbiorcy 500 plusów zacierają ręce na myśl o tym, że właścicielom mieszkań trudniej je wynająć, nazywając ich lichwiarzami, cwaniakami i gorzej. To samo w tematach o narzucanych przez rząd najniższych krajowych. 100% poparcia dla tego tekstu poniżej, bez świadomości tego, że jak ten zły przedsiębiorca w końcu wszystkim pierd... to kilkunastu 500 plusów wyleci na bruk.

[youtube]LfTYPrz9EAI[/youtube]

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

lolo2

Well-known member
Bez reklam
I czoloweczka... :) (prawie)

Jestem ciekaw, czy sa jakies osobowki ktore gwarantuja przezycie przy 80 - 100km/h czolowym uderzeniu? Klatke montowac chyba nie bardzo, chyba ze dobry duzy i ciezki suvik daje rade.

Jeszcze troche i bedzie trzeba wymienic auto na jakies superbezpieczne :) :) :)
Coraz wiecej tych debili xs

[youtube]0T5pVs11oDw[/youtube]

Koles uciekal / czy zepchniety na pobocze i prawie by sie zabil o drzewo.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Pamiętacie naciski przed premierą polityki ?Ta banda jest strasznie mściwa,tylko czeka jak komuś dop...

Ale ten film nie ma nic do tego, jeśli oszukał, to należy się kara , bo Ty, ja i inni tak samo byśmy dostali po tyłku, gdyby ktoś z nas oszukał.. Jak go nie było stać na kupno legalnie to jest wiele innych aut, które mógł sobie kupić legalnie..

Do góry