Skóra, fura i komóra :) Czyli luzne rozmowy o motoryzacji.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
A Kaminski po nocach jeżdzi Maserati i wyrywa nastki na mieście ; )
Mówisz, że na Maserati lecą? Lolo mówił, że jak podjeżdża pod remizę w piątek wieczorem to musi wycieraczki co chwilę włączać bo 18stki oblatują A8 jak muchy ;D

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Ja tam bym sie nie spinal tym elektrykiem... to nie hop siup zaczac produkowac maszyny (auta) na duza skale.

W mojej firmie wprowadzenie nowej maszyny na rynek trwa nawet i 5 - 7 lat. No chyba ze znajda nowych inwestorow, ktorzy zainwestuja grube setki milionow w tego "start upa". Znam ludzi co stworzyli fabryki w 7 lat.

lolo2

Well-known member
Bez reklam

Zobacz sobie Danie, Finlandie czy Szwecje koszt zatankowania auta na 100km to jakies 3.60 euro.
Przeliczajac na paliwo to jakies 3litry. W Polsce liczac ze bedziesz tankowal w domu to cena wynosi nawet 2 litry palowa (dokladniej 11zl / 100km).

Zreszta Armanig, zobacz na statystyki Norwegii. Tam auta spalinowe to juz tylko luksusowe limuzyny, busy czy inne dostawczaki. Spalinowe auta na wymarciu.
Nie bede przytaczal nawet Chinczykow, ktorzy ostro wprowadzaja sprzedaz aut elektrycznych.

https://www.rynekinfrastruktury.pl/...-w-norwegii-to-pojazdy-elektryczne-70075.html

Zreszta, za 4.5 roku w norwegii nawet nie kupisz spalinowki :)

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Hvor bor du, i Polen eller i Norge? Gĺ av deg hřye hest :)

Slutt ĺ spille med google-oversetteren.

Ps. mam swietny pomysl na mega zarobek.
Robimy aplikacje RentACharger na smartfony. Bedzie mapa gdzie kazdy bedzie mogl dodac i udostepnic swoja ladowarke samochodowa.

Problemem jest ze jest malo ladowarek. A tak kazdy polak cebulak kupi se ladowarke i postawi na podworku.

https://allegro.pl/oferta/ladowarka-pojazdow-elektrycznych-ev-2x22kw-8718761168

https://allegro.pl/oferta/ladowarka-pojazdow-elektrycznych-ev-22kw-8718756766

Ladowarki sa wzglednie tanie. Kazdy prad w domu ma, jedynie trza zwiekszyc przylacze na 22kw albo wieksze. :) Tak z 50kw to juz by bylo OK.

Kto pisze aplikacje? Jakas reklama i jedziemy z koksem xD

lolo2

Well-known member
Bez reklam
BDO zadziałało i dobrze,co Kowalski robi ze spuszczonym olejem?

Co ma BDO do tego ze w sklepie mam placic dodatkowy podatek.... Kowalski dalej bedzie robil to co robi.
Dopiero co dowalili rok temu dodatkowa akcyze na syntetyki.

W mojej gminie za wywoz smieci firma ktora wygrala przetarg zazyczyla sobie 9mln zlotych (na dwa lata) W tym miesiacu gmina musi podpisac nowa umowe, zorganizowali przetarg i jedna firma zrobila cene 19mln a druga 21mln zlotych.
To co sie dzieje to patologia. Wstepnie wychodzi ze oplata za smieci ma byc 50 - 60zl OD OSOBY!!!

porabalo, wszystkich na punkcie tej ekologi.
My placimy a cala afryka, azja i ameryka ciagna lacha z nas, jacy my debile.

Ostatnia edycja:

werf

Active member
Bez reklam
Trochę ma. Dokładniej ściślejsza kontrola nad odpadami, co jak co ale rynku recyklingu odpadów smarnych do tej pory nikt za specjalnie nie kontrolował.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Trochę ma. Dokładniej ściślejsza kontrola nad odpadami, co jak co ale rynku recyklingu odpadów smarnych do tej pory nikt za specjalnie nie kontrolował.

Tylko oby to sie tyczylo tylko olei silnikowych a nie srodkow smarnych. Jak dorypia mi 10zl za 1l do ceny srodka smarnego epx00lub olei hydraulicznych to bede baaaaardzo zly.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Czytałem w jakiejś gazecie motoryzacyjnej najlepszą sprzedaż w I półroczu w RP. Jak myślicie jaki najlepiej sprzedaje się samochód ?*** "karolcia" :) i żeby było lepiej to w pierwszej 10stce jest 4 Toyoty...***​​​​​​​

Do góry